banner102

Yeşil Yolda çalışmalar devam ediyor

2012 yılında kurulan Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) tarafından Yeşil Yol Projesi yürütülüyor. Projenin amacı, Samsun’dan başlayarak Artvin’e kadar uzanan ve bu şehirler arasındaki yayları birbirine bağlayan bir yol yapmaktır. Yeşil yol güzergahı; Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Bayburt ve Gümüşhane illerini kapsıyor. Toplamda 2.600 kilometrelik bir karayolu içeren Yeşil Yol Projesi’nin 1.000 kilometrelik bölümünü mevcut yollar oluşturuyor.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
15 Ekim 2020 Perşembe 16:31
Yeşil Yolda çalışmalar devam ediyor

Yeşil Yol güzergahı içinde yer alan ve Hayrat’tan geçip Büyük Harman Yaylasından Çünis Yaylasına oradan da Çaykara ilçesi Yente Yaylası ile birleştirilecek ve yayla turizmine önemli katkılar sunacak projede yol yapımı her yıl artarak devam ediyor. Son dört yıldır genişleme ve betonlama çalışmaları ile belli bir aşamaya gelen Hayrat ilçesi Büyük Harman Yayla yolunda bu yıl yapılan çalışmalar dökülen 1500 metrelik betonla tamamlandı. Hayrat Kaymakamlığındaki görevine yeni başlayan Hayrat Kaymakamı Cüneyt Zor da çalışmaların son gününde çalışmaları yerinde ziyaret ederek emeği geçenlere teşekkür etti.

Hayrat Kaymakamı Cüneyt Zor yaptığı değerlendirmede, “Bölgemizin turizminde önemli bir kalkınma sağlayacak bu projede yol çalışmaları çok önem arz ediyor. Altyapının tamamlanmasıyla bölgemiz yayla turizminin cazibe merkezlerinden olacağını düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.” dedi.

Projenin ilk gününden beri gerek takibinde gerekse yapım aşamasında gösterdiği ilgi, alaka ve çalışmayla adeta projeyle yatıp kalkan Pınarca Mahallesi Muhtarı ve Hayrat Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet İmamoğlu yolla ilgili çalışmalar hakkında, “Karadeniz Bölgesinde yayla turizminin geliştirilmesi için DOKAP tarafından ortaya konulan “Yeşil Yol” Projesine bölgemizin değerlerinin desteği ile çalışmalar yaparak dahil olduk. Yolumuzda son dört yıldır da yol genişleme ve betonlama çalışmaları yapılıyor. Bu yıl  1,5 Km olmak üzere bu zamana kadar 11 Km’lik betonlama yaptık. Sayın bakanlarımızın, bürokratlarımızın, bölgemizin önemli iş adamlarının söz ve destekleri ile seneye inşallah Büyük Harmanlar Yaylasına kadar olan yolun genişleme ve asfaltlaması yapılacak. Hem halkımız yaylalarına rahat ve daha hızlı gidecek hem de bölgemizin turizmi önemli bir gelişme kaydedecek. Bu konuda bizlere destek veren herkesten Allah razı olsun. Allah işlerinde kolaylık versin. Rabbim yaptıkları ve yapacakları yardımları kıyamette karşılarına getirsin.” diyerek düşüncelerini ifade etti.

Son Güncelleme: 15.10.2020 16:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90