banner102

YRP Çirkin Gösteriyi Şiddetle Kınadı

Balıkesir’in Edremit İlçesinde düşman işgalinden kurtuluş günü kutlaması sırasında yaşanan çirkin olay ile ilgili Yeniden Refah Partisi Of İlçe Başkanlığından yazılı basın açıklaması yapıldı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
11 Eylül 2021 Cumartesi 00:04
YRP Çirkin Gösteriyi Şiddetle Kınadı

Yeniden Refah Partisi Of İlçe Başkanlığının yayınladığı yazılı basın açıklamasında şu sözlere yer verildi:

“Balıkesir / Edremit İlçemizde 09.09.2021 Perşembe günü gerçekleşen Edremit'in Düşman İşgalinden Kurtuluş Günü Kutlama Programında yaşanan ve amacı dışında yapılan gösteri ile ilgili olarak bir açıklama ihtiyacı vasıl olmuştur.

Söz konusu kutlama programında yer almamasına rağmen programın uygulanması esnasında ortaya konulan, Kurtuluş Töreninin anlamıyla bağdaşmayan ve töreni tartışmaya açacak nitelikte bir gösteri icra edildiği görülmüştür.

Edremit ‘in Milli Kurtuluş Gününü tartışmaya açan bu gösteriye sebep olan kutlama komitesi başkan ve üyeleri ile sorumlu belediye görevlileri hakkında soruşturma açılması için İçişleri Bakanlığından Mülkiye Müfettişi talep edilmiş olmasını yerinde bir karar olarak görüyoruz bu konuyla ilgili Balıkesir valiliğinin göstermiş olduğu hassasiyeti takdire şayan görüyor ve teşekkür ediyoruz.

Ayrıca soruşturmanın selameti açısından Kutlama Komitesi Başkanı Edremit Kaymakamı İçişleri Bakanlığımızca merkeze çekilmiş olmasını da gereğinin yapılması açısından uygun görüyoruz.

Söz konusu gösteriyi gerçekleştiren dernek hakkında da İçişleri Bakanlığı mülkiye müfettişleri ve dernek denetçilerince gerekli soruşturma yapılması ve gereken cezanın verilmesi talebimizi son derece ehemmiyetli görüyoruz. 

Yeniden Refah Partisi Of İlçe Başkanlığı olarak biz 9 Eylül de Yunanlıları denize döktüğümüzü biliyoruz.  Demek ki Edremit’te bazı yunan kalıntısı kalarak İslami değerlerden ve Türk halkından öç almak için bu gösteriyi düzenlemiş olup bu gösterinin yapılmasında ve sahip çıkan CHP belediye ve CHP zihniyetini kınadığımızı şiddetle bildirerek herkes haddini bilecek şekilde tepkimizin olduğunu kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Son Güncelleme: 11.09.2021 00:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90