banner102

ZORLUOĞLU’NDAN BAYRAM GENELGESİ

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla belediye tarafından alınacak ilave tedbirler ve yapılacak çalışmalarla ilgili bayram genelgesi yayımladı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
02 Haziran 2019 Pazar 15:12
ZORLUOĞLU’NDAN BAYRAM GENELGESİ

Tatil süresince büyükşehir belediyesince alınacak tedbirlerin sıralandığı genelgede; Ulaşım Dairesi Başkanlığının ulaşım hizmetlerini aksatmadan yürütmesi, İtfaiye Dairesi Başkanlığınca yangın ve doğal afetlere karşı mevcut planların tekrar gözden geçirilmesi, Zabıta Dairesi Başkanlığına bağlı ekiplerin ise bayram süresince denetimlerini sürdürmesi istendi.

Genelgede, Mezarlıklar Dairesi Başkanlığına ise, Zabıta Dairesi Başkanlığı ile koordinasyon içerisinde çalışılması, mesai saatinden önce mezarlıkların ziyarete açılması, cenaze hizmetlerinin bayram boyunca da aksatılmadan devam ettirilmesi ve vatandaşa her türlü kolaylığın sağlanması talimatı verildi. Genelgenin bu kısmında mezarlıklarda din istismarı yapanlara fırsat verilmemesi özellikle vurgulandı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu imzasıyla, belediyenin tüm birimlerine dağıtımı yapılan ve hizmetlerde aksaklığa meydan verilmemesi istenen genelgenin satır başları ise şu şekilde:

•             Bayram boyunca otobüs terminalinin bulunduğu güzergâh üzerinde gerekirse ek seferler konulacak, tüm şehir mezarlıklarına gitmek isteyen vatandaşlar için Baro binası önünden ücretsiz otobüs seferleri düzenlenecek.

•             Vatandaşların yoğun olduğu yerlerdeki zabıta görevlilerinin sayısı artırılacak, alış-veriş ve ziyaretlerini rahatlıkla yapmaları sağlanacak, dilencilere ve seyyar satıcılara fırsat verilmeyecek, şehirde faaliyet gösteren işletmelerin denetimi artırılacak.

•             Mezarlıklarda kabir ziyareti yapmak isteyen engelli, hasta ve yaşlı vatandaşlara talep halinde görevliler tarafından yardımcı olunacak.

•             Olumsuz hava koşullarına karşı hazırlıklı olunacak, sorumluluk alanındaki yolların trafiğe açık tutulması için gerekli çalışmalar yapılacak, yollar sürekli ulaşıma açık tutulacak.

•             Müzeler (Çal Mağarası, Şehir Müzesi, Atatürk Köşkü) bayramda açık tutulacak.

•             TİSKİ Genel Müdürlüğü içme suyu ve kanalizasyon hizmetlerinin aksamaması ve muhtemel arızalara karşı yeterli ekip görevlendirecek. Nöbetçi ekipler takviye edilecek. 153 Çağrı Merkezi ve 185 TİSKİ Mavi Hat, günün her saatinde vatandaşlara kesintisiz hizmet verecek.

•             Diğer daire başkanlıkları kendi alanları ile ilgili gerekli tüm tedbirleri alacak.

Son Güncelleme: 02.06.2019 15:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90