banner102

Zorunlu eğitim 13 yıla çıkacak!

Bir ülkenin en önemli kurumlarından olan ve aynı hükümet döneminde 6 bakan değiştiren Milli Eğitim Bakanlığı yap-boz tahtasına döndürdüğü eğitim sistemine yeni bir ekleme yaparak 12 yıllık zorunlu eğitimi 13 yıla çıkaracak.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
05 Haziran 2017 Pazartesi 13:26
Zorunlu eğitim 13 yıla çıkacak!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bir iftar programında yaptığı konuşmada eğitim konusuna değinerek kesintisiz eğitimi 12 yıldan 13 yıl çıkartacaklarını söyledi.

Yaptığı konuşmada Türkiye'nin dünden daha iyi durumda olduğunu iddia eden Bakan Yılmaz, gelecek dönem daha iyi bir eğitim vermek için ikili eğitimi kaldıracaklarını ve 77 bin dersliğe ihtiyaç olduğunu söyledi.

MUTLAKA OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ZORUNLU OLACAK!

“Kaliteli eğitim vermek için mutlaka okul öncesi eğitimi zorunlu eğitim kapsamına almamız lazım” diyen Bakan Yılmaz, “Yani insanımızın eğitim süresini arttırmamız lazım. Biz geldiğimizde insanımızın eğitim süresi yaklaşık 5 yıldı şimdi 8 yıl. Ortalaması 12 yıl olması lazım. Zaten 12 yıl zorunlu eğitimi getirdik. Okul öncesi eğitimi de bir yıl alacağız. Dolayısıyla Türkiye'deki zorunlu eğitimi 13 yıla çıkaracağız. Dersliklerdeki öğrenci sayısını azaltacağız, öğretmen sayısını artıracağız, öğretmen başına düşen öğrenci sayısını azaltacağız. Daha kaliteli bir eğitim vereceğiz. Öğretmenlere performans sistemi getireceğiz.” Diyerek Türkiye’nin iyi bir yolda ilerlediğini iddia etti.

Son Güncelleme: 05.06.2017 13:29
Anahtar Kelimeler:
İsmet YılmazMilli Eğitim
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Reis 2017-06-05 15:02:19

İşsizliği uzun vadeli önleme politikası yoksa mesele eğitim değil

banner90