Of Folklor Derneğinden HES'e protesto

16 Ocak 2012 Pazartesi 15:59

Of Folklor Derneği Gençlik Komisyonu tarafından Solaklı Deresi üzerinde HES'leri protesto eylemi gerçekleştirildi.
Of Folklor Derneği Gençlik Komisyonu tarafından Solaklı Deresi üzerinde HES'leri protesto eylemi gerçekleştirildi. Elliye yakın arkadaşı ile Of Merkezde Solaklı Deresi kenarına gelen Of Folklor Derneği Gençlik Komisyonu Üyesi Raşit İhtiyar okuduğu basın bildirisinde, HES'lerle derelerin kurutulup, canlıların yok edildiğini belirterek:"Dereleri biliyoruz,seslerini seviyoruz , içlerinde oynuyor,sularını içiyoruz.Bir de biliyoruz ki dereler etraflarında ve içlerinde ayrı dünyalar kurarlar.Canlılardan oluşan bir dünya. Onların dünyalarını yıkmaya kimsenin hakkı yok.



Elliye yakın arkadaşı ile Of Merkezde Solaklı Deresi kenarına gelen Of Folklor Derneği Gençlik Komisyonu Üyesi Raşit İhtiyar

okuduğu basın bildirisinde, HES'lerle derelerin kurutulup, canlıların yok edildiğini belirterek:"Dereleri biliyoruz,seslerini seviyoruz , içlerinde oynuyor,sularını içiyoruz.Bir de biliyoruz ki dereler etraflarında ve içlerinde ayrı dünyalar kurarlar.Canlılardan oluşan bir dünya.

Onların dünyalarını yıkmaya kimsenin hakkı yok.




Birileri paralarıyla herşeyi satın alabileceklerini düşünüyor olabilirler.Ama, bizler yaşam alanlarımızı yani; tüm doğa ve canlılarla birlikte bizi satın almalarına izin vermeyeceğiz.

Dünya HES'leri devre dışı bırakırken bizdeki bu gayreti anlamıyoruz" dedi.

basın açıklamasının ardından gurup hazırladıkları protesto amaçlı gemi maketlerini Solaklı Deresine bıraktılar.






Grup daha sonra hep birlikte Karadeniz Bölgesinin ünlü Türküsü "Hapu Akan dereler" in HES protestosuna uyarlanmış şeklini koro halinde söylediler.




Protesto eylemine Of Folklor Derneği yöneticisi İhsan Hacıbektaşoğlu , Gazeteci Gültekin Yücesan , ÖDP İl parti sekretesi Mehmet Akcelep katıldılar.
 
Ofpostası.com




874 defa okundu...
Toplam 2 yorum yapılmıştır.
Oflu Mehmet - 20 Ocak 2012 Cuma 12:03
MESLEK VE HES UZMANLIĞI
Hes mevzusu bir tarafa da ey Oflu Ahmet; senin de mesleğini bilsek bir başka gözle okurduk yorumunu
Beğenmedim (1)

oflu ahmet - 18 Ocak 2012 Çarşamba 17:01
İLGİNÇ
Merak ediyorum folklor derneğinin başkanının asıl mesleği enreji mühendisliğimi yada jeoloji mühendisimi yada hes lerle ilgili bir uzmanlığı varmı. dünyada herkes temiz enerji elde etmeye çalışıtrken bizde önüne çıkan bu işi protesto etmeye başlamış. sormak lazım. o kadar hes var ölen balık gören varmı. solaklı deresi üzerindeki hesleri bende gördüm. öokta modern yapılıyorlar. ufak tefek tahribat var ama doğal yaşamı etkileyecek bir şey yok. kaldıki kontrolsüz çalışmalarda değil bunlar. bilende konuşuyor bilmeyende. herkes kendi işini yapsın. kaldıki doğayı korumak adına yaptıkları eylemde dereyide kirletmişler haberleri yok. kağıttan maket yapıp dereye atmışlar. ister gemi şeklinde olsun ister buruşturulup atılmış kağıt olsun her ikiside kirliliğe neden olan şeyler.amaç şov yapmak gündemde kalmak başka bir şey değil. elektrik kesildiğinde niye elektriğimiz yok diyede bunlar bağırıp dururlar başka zaman.
Beğenmedim (4)

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
*Ad Soyad
*Başlık
*Yorum içeriği
Beni hatırla
* Doldurulması zorunlu alanlar.
İlgili Başlıklar» ÖZOF Yöresel Ürünleri hizmete açıldı
» Of'un Lokman Hekimi'nden alternatif şifa önerileri
» Of'tan Van a giyecek yardımı
» OF'ta soba zehirlenmesi
» Okul servis sürücüleri uyarıldı
» Hayri Göktaş yaşama veda etti
» Sanayi Caddesinde kaza!
» Alemlerin Sultanı Of'ta coşkuyla anıldı
» Ulusoy Market açıldı
» Keziban Kuru Hakka Yürüdü
Ak Parti Of İlçe Teşkilatında yaşanan kaos seçimlerde Ak Parti'ye nasıl yansır?




 
TRABZON
 
  • ADANA
  • ADIYAMAN
  • AFYON
  • AĞRI
  • AKSARAY
  • AMASYA
  • ANKARA
  • ANTALYA
  • ARDAHAN
  • ARTVİN
  • AYDIN
  • BALIKESİR
  • BARTIN
  • BATMAN
  • BAYBURT
  • BİLECİK
  • BİNGÖL
  • BİTLİS
  • BOLU
  • BURDUR
  • BURSA
  • ÇANAKKALE
  • ÇANKIRI
  • ÇORUM
  • DENİZLİ
  • DİYARBAKIR
  • DÜZCE
  • EDİRNE
  • ELAZIĞ
  • ERZİNCAN
  • ERZURUM
  • ESKİŞEHİR
  • GAZİANTEP
  • GİRESUN
  • GÜMÜŞHANE
  • HAKKARİ
  • HATAY
  • IĞDIR
  • ISPARTA
  • İÇEL
  • İSTANBUL
  • İZMİR
  • KAHRAMANMARAŞ
  • KARABÜK
  • KARAMAN
  • KARS
  • KASTAMONU
  • KAYSERİ
  • KIRIKKALE
  • KIRKLARELİ
  • KIRŞEHİR
  • KİLİS
  • KOCAELİ
  • KONYA
  • KÜTAHYA
  • MALATYA
  • MANİSA
  • MARDİN
  • MUĞLA
  • MUŞ
  • NEVŞEHİR
  • NİĞDE
  • ORDU
  • OSMANİYE
  • RİZE
  • SAKARYA
  • SAMSUN
  • SİİRT
  • SİNOP
  • SİVAS
  • ŞANLIURFA
  • ŞIRNAK
  • TEKİRDAĞ
  • TOKAT
  • TRABZON
  • TUNCELİ
  • UŞAK
  • VAN
  • YALOVA
  • YOZGAT
  • ZONGULDAK
GÜNCELSİYASETEĞİTİMRÖPORTAJYAŞAM*OF*SPORÖZEL HABERSAĞLIKBİLİM & TEKNOLOJİDÜNYADANHAYRATÇAYKARADERNEKPAZARI Künye
Bize Ulaşın
RSS