banner102

Allah Teala yarattığı biz insan kullarını kadın ve erkek evlilikle bir araya gelmelerini murat etmektedir. Evlilik dışı ilişkileri ise yasakladığını beyan etmektedir.

Adem Aleyhisselamdan beri bir Hz. İsa dışında tüm Peygamberler evlilikle bir araya gelinmesini yaşayarak bizlere örnek olmuşlardır.

Konuyla ilgili bakınız Rabbimiz kutsal kitabı Kuranı Kerimde Nur Suresi 32. ayette  ne buyurmaktadır;" İçinizde bekar olanları, ... evlendirin." Peygamberimizde konuyla ilgili bakınız ne buyurmaktadır; " Nikah benim sünnetimdir. Kim benim sünnetimden yüz çevirirse benden değildir." Bu ayet ve hadisten anladığımız kadın ve erkek dini nikahlı bir evlilikle bir araya gelmesi gerekmektedir.

Kadının ve erkeğin birbirlerine helal olabilmesi için dini nikah kıyılması lazım gelmektedir. Nikahsız her türlü beraberlik zina olarak ifade edilmektedir. Günümüzde nikah iki şekilde kıyılmaktadır. Resmi olarak belediyelerce. Belediyelerce kıyılan nikahla eşler birbirlerine helal olup olmayacağını tartışacak değilim.  Eğer resmi nikah dini nikah gibi kıyılmaya başlarsa bu durumda da dini nikaha herhangi bir ihtiyaç kalmayacaktır. Ama böyle olmadığından sonrada Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı din görevlilerince dini nikahları kıyılır. Dini nikah isim olarak İslam nikahı imam nikahı ve dini nikahı olarakta adlandırılmaktadır.

Fakat konunun burada sıkıntısı şöyle ortaya çıkmaktadır. Günümüz hukuku yani medeni hukuk dini nikahı kabul etmemektedir. Resmi yani belediyelerce kıyılan nikahı yasa olarak benimsemektedir. Zarten sıkıntıda işte burada ortaya çıkmaktadır. Allah muhafaza eşler arasında bir boşanma durumu ortaya çıksa kadın bu durumda herhangi bir hak talep edememektedir. Çünkü medeni hukuk dini nikahı yasal nikah olarak kabul etmemekte. Böyle onlarca kadının mağdur olduğu ajanslara düşmektedir.

Ne oluyor?! Erkek bir müddet sonra kadından bıktığında ne yapıyor?! Kadını resmi nikah olmadığından bir çırpıda boşayıp  herhangi bir yasal sorumluluğu olmadan başka çiçeklere gitmektedir. Bu durum özellikle üniversitelerde ve yasal evlilikten kaçınmakta olan evliliklerde ortaya çıkmaktadır. Bir tanesini yazayım ne demek istediğim daha iyi anlaşılacaktır. Bir kızımız dini nikahlı bir evlilik yapmış. Erkek kadını boşadığında kadın resmi nikahı olmadığından herhangi bir hak talep edememiş. Sonuçta kadın adama bana resmi nikah kıy ondan sanra beni boşarsın dediğinde erkek kesinliklle olmaz diyerek kadının mağdur olmasına sebebiyet vermiş. (Basından)

Kadınlarımız mağdur olmaması için kesinlikle resmi nikah yapmadan dini nikahı kıymamalıdır. Aksi durumda örnekleri var çokça mağdur olmaktadırlar. Ama ne acıdır ki günümüzde böyle yüzlerce kadınımız adamların kendilerine resmi nikah kıymadan dini nikahlarıyla bir hayat yaşamaktadırlar.  Daha neyin muhabbetini yapmaktayız. Ondan sonrada adamlar kendilerinden bıkıp başka çiçeklere gittiklerinde de herhangi bir yasal hak talep edememekteler.

Tabi konuyla ilgili nikah mercilerinin de son derece sorumlulukları var. Kadınlarımızın mağdur olmamaları için resmi nikah kıyılırken dini nikahlarının da kıyılması sağlansa herhal bir miktarda olsa belki mağduriyetlerin önüne geçilebilir diye düşünmekteyim.

Kadınlarımız konuyla ilgi büyük mağduriyetler yaşamaması için resmi nikah yapmadan asla dini nikahla adamlarla bir araya gelmesinler. Yani bilmiyorum daha nasıl kendilerini koruyacaklar?! Koruyamazlar. Kendinizin korunması için resmi nikah olmadan dini nikah kıymayın. Adam senden önceleri faydalanır sen çocuk çoluğa karışırsın sonra resmi nikah olmadan senden bıkar ve başka çiçeklere gider. Böyle onlarca örnek var karşımızda.

Önce resmi nikah sonra dini nikah...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90