banner102

1 Cemâzil-Evvel 1437 (10 Şubat 2016 Çarşamba)

Bugün günlerden hicri takvime göre 1 Cemâzil-Evvel 1437, miladi takvime göre ise 10 Şubat 2016 Çarşamba. Of ilçesi bugüne dün olduğu gibi mavi bir gökyüzü ve güneşli bir hava ile başladı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
10 Şubat 2016 Çarşamba 07:22
1 Cemâzil-Evvel 1437 (10 Şubat 2016 Çarşamba)

Son günlerde Of ilçesinin gündemi meşgul eden en önemli olay, Fındıkoba Mahallesi mevkiinde meydana gelen büyük heyelan oldu.  Can kaybının yaşanmadığı büyük heyelan olayında bir gün süre ile Of-Çaykara karayolu trafiğe kapandı. Karayolları ve Belediye ekiplerinin yoğun çalışması sonucu yol dün tek şerit üzerinden kontrollü şekilde gidiş-geliş olarak akışı sağlanmaya başladı. Olay yerinde toprak tahliye çalışmaları sürüyor.

Tarihte bugün yaşanan bazı olaylara bir göz atalım:  

-10 Şubat 1763 Yılında, Büyük Britanya Krallığı, Fransa, ve İspanya arasında Paris antlaşması imzalandı: Yedi Yıl Savaşları sona erdi.

-10 Şubat 1918 Yılında, Osmanlı Padişahlarının34.sü, Hilâfet-i Osmaniye'nin 25. Halifesi olan Cennet Mekan Sultan II. Abdülhamid Han Beylerbeyi Sarayında vefat etti.

-10 Şubat 1947 Yılında, İtalya, Macaristan, Bulgaristan, Romanya ve Finlandiya Paris Barış Antlaşması'nı imzaladılar.

-10 Şubat 1954 Yılında, Kapatılan Millet Partisi'nin yöneticileri Cumhuriyetçi Millet Partisi'ni kurdu, genel başkanlığına Ahmet Tahtakılıç seçildi.

-10 Şubat 1958 Yılında, 1958 - İstanbul Valisi Mümtaz Tarhan gece kulüplerinde striptiz yapılmasını yasakladı.  Ayrıca Mümtaz Tarhan, valiliği sırasında bütün ailelerin şikayetçi olduğu “Çocuk Kumarhaneleri” yani her türlü oyun salonlarını kapatmış, şehrin temizliği için de “Tükürük Yasağı” olmak üzere sıkı tedbirler almıştır.

-10 Şubat 1975 Yılında, İhlâs Vakfı kuruldu. Aynı zamanda kurucusu olan Enver Ören’in doğum günü de bugün (1939) 

-10 Şubat 1981 Yılında, Kapatılan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Alparslan Türkeş, savcılıkta ifade verdi. Adam öldürmeyi azmettirdiği iddia edilen Alparslan Türkeş, kapatılan Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatının her türlü şiddet hareketine ve adam öldürmeye karşı olduğunu söyledi.

-10 Şubat 1987 Yılında, Yazar Aziz Nesin, Cumhurbaşkanı Kenan Evren aleyhine açtığı tazminat davası mahkemece reddedildi. Red gerekçesi olarak, cumhurbaşkanlarının "vatan hainliği" dışındaki suçlardan yargılanamayacağı gösterildi.

-10 Şubat 1995 Yılında, Et ve Balık Kurumu’nun 2 Şubat 1995'te, gerçek değerinin onda birine, Hak-İş Sendikası'na satılması ortalığı karıştırdı. Hak-İş Sendikası Refah Partisi'ne yakınlığıyla biliniyordu. Bunun üzerine satış incelemeye alındı. Başbakanlık, satış kararını 10 Şubat 1995'de iptal etti.

***

AYET-İ CELİLE

Müslümanlar olarak sayısızca hatimler yapıyoruz, kendimiz okuyor, çocuklarımızı da okutuyoruz, hatta devlet olarak okullarda dersini de veriyoruz, fakat ne hazindir ki okuduklarımızın bize ne anlatmak istediğini bir türlü anlayamıyoruz. Anlasak ümmetin hali bu şekilde mi olurdu? Elbette olmazdı. Çok geç olmadan Yüce Rabbimizin bize Nisa Suresi 36. Ayet-i Celilesinde buyurduğu şu ilahi söze kulak verelim:

"Allah'a ibadet edin ve O'na hiçbir şeyi ortak koşmayın. Sonra anaya, babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, akraba olan komşulara, yakın komşulara, yanında bulunan arkadaşa, yolda kalanlara, sahip olduğunuz kölelere iyilik edin. Şüphesiz Allah, kibirlenen ve övünen kimseyi sevmez."

HADİS-İ ŞERİF

Yüksek binalarda yan yana ve alt alta oturup ta birbirimizden bihaber olduğumuz komlularımız bizden nasıl emin olacak? Ülke olarak etrafımızdaki Müslüman ülkelerle değil komşuluk etmek, birbirimize hangimiz daha iyi vurmanın peşine düştüğümüz bu durumdan Rabbimiz memnun olur mu?

Bakınız Sevgililer Sevgilisi Peygamberimiz (Salallahu Aleyhi Vesellem) bize bu konuda ne buyuruyor:

Hz. Ebû Hüreyre (radıyallâhu anh) anlatıyor: Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm)  buyurdular ki:

"Komşusu, zararlarından emin olmayan kimse cennete giremez."

[Buhârî, Edeb 29; Müslim, İman 73]

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 10.02.2016 07:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90