banner102

1 Cemâzil-Âhır 1437 (10 Mart 2016 Perşembe)

Bu gün hicri takvime göre yeni bir aya girdik. Cemâzil-Âhır ayının 1. günündeyiz. Miladi takvime göre ise 10 Mart 2016 Perşembe günündeyiz. Of İlçesi bu günde yaz aylarını aratmayacak hava ile güne başladı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
10 Mart 2016 Perşembe 08:55
1 Cemâzil-Âhır 1437 (10 Mart 2016 Perşembe)

 İlçemizde Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahminlerine göre bugünün hava sıcaklığı en düşük 9, en yüksek ise 24 olacağı tahmin ediliyor.

Of İlçesinde bu akşam 19.30 da  Perşembe Konferansları bünyesinde Of Anadolu Gençlik Derneği Konferans Salonunda Yozgat Şefaatlı İlçe Müftüsü Abdollah Aksoy'ın konuşma yapacağı "Siz-Biz Yok Güç Allah'ın" konulu eğitim konferansı yapılacaktır.
  
***

AYET-İ CELİLE

Hiçbir insan kendisine kötülük yapılmasını istemez. Bütün insanlık kendisine güzel davranılmasını ister. Bunun için huzur ve saadet istiyorsak Kur'an ve Sünnete gereği gibi tabi olmalıyız. Bakınız Yüce Rabbimiz Bakara Suresi 151. Ayet-i Celilesinde şöyle buyuruyor:    

Nitekim Biz size, ayetlerimizi okuyacak, sizi her kötülükten arıtacak, size kitabı ve hikmeti öğretecek ve bilmediklerinizi bildirecek aranızdan, bir Peygamber gönderdik.

HADİS-İ ŞERİF

Güzel ahlakı olan insanı kim sevmez ki? Hele kendi çocuklarımızın, yakınlarımızın, arkadaşlarımızın ve çevremizdeki insanların güzel ahlaklı insan olmasını canı gönülden istemez miyiz? Elbette isteriz. Bunun için en güzel ahlak abidesi olan Sevgili Peygamberimizi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) örnek almalıyız.

Enes radıyallahu anh şöyle dedi:

Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem insanların en güzel ahlâklısı idi.

(Buhârî, Edeb 112; Müslim, Mesâcid 267, Edeb 30)

***

Tarihte bugün yaşanan bazı önemli olaylar:

10 Mart 765 Tarihinde, İmâm-ı Câfer-i Sâdık Hazretlerinin vefât etti.

10 Mart 1876 Tarihinde, İlk Telefon Görüşmesi Graham Bell ile yardımcısı Thomas Watson arasından gerçekleşti.  

10 Mart 1919 Tarihinde, Çin'de kölelik kaldırıldı.

10 Mart 1919 Tarihinde, Osmanlı İmparatorluğu'nda Ahmed Tevfik Paşa hükümeti düştü yerine Damat Ferit Paşa hükümeti kuruldu

10 Mart 1920 Tarihinde, Yunanistan başbakanı Venizelos'un da katıldığı toplantıda, İstanbul'un resmi işgaline ve Kuva-yi Milliye öncülerinin tutuklanmasına karar verildi. "Kafirlerin Müslümanlara karşı kin ve nefreti hiçbir zaman bitmez ve bitmeyecektir.."

10 Mart 1952 Tarihinde, Küba'da Fulgencio Batista önderliğinde askerî darbe yapıldı.

10 Mart 1972 Tarihinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan hakkındaki idam kararlarını, 53 red, altı çekimser, 238 kabul oyuyla onayladı.

* 10 Mart 2000 Tarihinde, Diyarbakır 1 Numaralı Devlet Güvenlik Mahkemesi, kapatılan Refah Partisi Genel Başkanı ve Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı, sözde  halkı ırk ve din farklılığı gözeterek, kin ve düşmanlığa açıkça tahrik ettiği yalanıyla bir yıl hapisle cezalandırdı. ( Irk ve din ayrılığı dedikleri, kafirlere karşı sert ve dik duruşu, Müslümanlara karşı ise yumuşak ve affedici olmasından dolayı hapse mahkum edildi. )

10 Mart 2004 Tarihinde, Yargıtay Birinci Ceza Dairesi, yedi TİP'li öğrenciyi öldürdüğü için yedi kez idam cezasına çarptırılan Haluk Kırcı'nın cezasının, 48 ayı hücrede olmak üzere müebbet ağır hapis cezasına dönüştürülmesine ilişkin kararı onadı.

10 Mart 2007 Tarihinde, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Diyarbakır Asker Hastanesindeki askerleri ziyareti sırasında, Irak'ın kuzeyinde, büyük çoğunluğu Türkiye sınırına yakın bölgelerde olmak üzere 3500-3800 dolayında teröristin bulunduğunu söyledi.

10 Mart 2014 Tarihinde, 21. Ağır Ceza Mahkemesi, uzun tutukluluk süresinin 10 yıldan 5 yıla inmesi gerekçesi ile yapılan başvuru neticesinde, Tuncay Özkan, emekli Albay Levent Göktaş, Sedat Peker hakkında tahliye kararı verdi.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 10.03.2016 15:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90