banner102

15 Cemâzil-Evvel 1437 (24 Şubat 2016 Çarşamba)

Bugün günlerde Müslümanların takvimine göre 15 Cemâzil-Evvel 1437 İslâm-i bir düzen olmadığı için kullandığımız miladi takvime göre ise 24 Şubat 2016 Çarşamba günü. Of İlçesi bu güne sabahın ilk ışıkları ile bulutlu bir hava ile başladı. Ancak saatler 08.00 gösterdiğinde havadaki bulutlar kendini mavi bir hava görüntüsüne bırakarak güneşin ilçeyi ısıtmasına vesile oldu.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
24 Şubat 2016 Çarşamba 09:09
15 Cemâzil-Evvel 1437 (24 Şubat 2016 Çarşamba)

 Of İlçesinde bugünün hava sıcaklığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün bilgilerine göre en yüksek 15, en düşük ise 7 derece olacak. Ayrıca tarihte bugünde yani 24 Şubat 1918 tarihinde ilimiz Trabzon günümüzde sarmaş dolaş olduğumuz Rus ve Ermeni düşmanların işgalinden kurtuluş günü. Maalesef vatan, din ve namus için düşmanların def edildiği bu topraklarda, şehid düşen ecdadın torunları olarak bizler, def ettiğimiz kafirlerin medeniyeti, kültürü ve inancı ile kutlamalar, etkinlikler yapıyoruz. Ağlanacak bu halimize de seviniyor ve övünüyoruz!  

***

AYET-İ CELİLE

Dostun düşman ile karıştığı, düşmanların dost görülüp dostun düşman görüldüğü. Düşmanlar yerine dostlar ile savaşıldığı bir dönemde ilahi emirlere kulak vermemiz ve çareyi bu emirlerde aramamız gerekmez mi? Evet, dünya ve ahiret saadeti için tek çaremiz bizleri yoktan var eden (Yaratan) Yüce Rabbimizin emirlerine kulak vermektir. Bakınız düşmanlarımız hakkında bize Yüce Rabbimiz Maide Suresi 82. Ayet-i Celilesinde ne buyuruyor:

"Andolsun, insanlar içinde, mü'minlere en şiddetli düşman olarak Yahudileri ve müşrikleri bulursun.."

HADİS-İ ŞERİF

Hz. Ebû Zerr (radıyallâhuanh) anlatıyor: Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm)  buyurdular ki:

"Amellerin en faziletlisi Allah için sevmek, Allah için buğzetmektir."

[Ebû Dâvud, Sünnet 3]

***
OF'UN NABZI FARKIYLA TARİHTE BUGÜN:

24 Şubat 1304 Tarihinde, Orta Çağın en büyük seyyahı ve Rıhlet-ü İbn Battûta diye bilinen seyahatnâmenin yazarı ve tam ismi Ebû Abdullah Muhammed bin Abdullah bin Muhammed bin İbrahim Levâtî Tancî olan İbni Battûta doğdu.  (Ö.t. 1369)

24 Şubat 1793 Tarihinde, Yeni Düzen anlamını taşıyan, Osmanlı Devleti'nin askerin ıslah ve yenileştirilmesine karşılık gelir ve bu amaçla oluşturulan askeri birlik Nizam-ı Cedid teşkilâtı kuruldu.

24 Şubat 1918 Tarihinde, Estonya, Rusya'dan bağımsızlığını ilan etti.

24 Şubat 1918 Tarihinde, Trabzon ve Yomra ilçesi Kafir Rus ve Ermeni işgalinden kurtuluşu

24 Şubat 1942 Tarihinde, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Franz von Papen'e, Ankara'da suikast girişiminde bulunuldu. Büyükelçi ve eşi olaydan yara almadan kurtuldu; suikastçının Yugoslav göçmeni Ömer Tokat olduğu belirlendi.

24 Şubat 1942 Tarihinde, II. Dünya Savaşı sırasında Nazilerden kaçan Yahudileri Filistin'e götürmek üzere Romanya'dan yola çıkan ve içerisinde 769 Romanya Yahudisinin bulunduğu  Struma gemisinin İstanbul açıklarında bir Sovyet denizaltısı tarafından batırılması. Batma sonucu içerisinde yalnızca bir yolcu kurtulabildi.

24 Şubat 1945 Tarihinde, Mısır devlet başkanı Ahmet Mahir Paşa parlamentoda öldürüldü.

24 Şubat 1954 Tarihinde, Tuna Nehri'nden Karadeniz'e, oradan da İstanbul Boğazı'na inen buz parçaları, tabakalar halinde tüm Boğaz'ı ve limanı kapladı; deniz trafiği durdu.

24 Şubat 1955 Tarihinde, Türkiye ile Irak arasında karşılıklı işbirliği antlaşması (CENTO), Bağdat'ta imzalandı. Daha sonra Birleşik Krallık, İran ve Pakistan üye olarak, Amerika Birleşik Devletleri de gözlemci sıfatıyla katıldı.

24 Şubat 1981 Tarihinde,  Atina'da Richter ölçeğine göre 6,7 şiddetinde bir deprem meydana geldi. 16 kişi öldü.

24 Şubat 1983 Tarihinde,  Milli Görüş Lideri ve Prof. Dr. Necmeddin Erbakan'a Hakkı Hakim Kılma suçundan(!) 4 yıl hapis ve 1 yıl 4 ay sürgün cezası verildi.

24 Şubat 1989 Tarihinde, İran İslam Devrimi Lideri Ayetullah Humeyni, Şeytan Ayetleri kitabının yazarı Salman Rüşdi'nin ölüsünü getirene 3 milyon dolar ödül vereceğini açıkladı.

24 Şubat 1999 Tarihinde, Çin Havayolları'na ait Tupolev TU-154 tipi bir yolcu uçağı Wenzhou havaalanına inişe geçtiği sırada düştü: 61 kişi öldü.

24 Şubat 2009 Tarihinde, DTP'nin Grup toplantısında Kürtçe krizi yaşandı. Ahmet Türk'ün Kürtçe konuşmaya başlaması ile, konuşmayı canlı veren TRT yayınını kesti.

24 Şubat 2010 Tarihinde, Balıkesir Dursunbey'de 4 yıl önce 17 madenciye mezar olan maden ocağında grizu patlaması sonucu 19 madenci yaşamını yitirdi. Maden ocağının sahibi "Biz madenciler bununla yaşamak zorundayız" derken, dönemin Başbakanı Erdoğan da, ‘işyerinde 20 gün önce inceleme yapıldı’ dedi.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 24.02.2016 09:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90