banner102

16 Cemâzil-Evvel 1437 (25 Şubat 2016 Perşembe)

Bugün günlerden Müslümanların bayram gününün habercisi olan Perşembe günü. Hicri takvime göre 16 Cemâzil-Evvel 1437, miladi takvime göre ise 25 Şubat 2016 Perşembe günü. Of İlçesi bu güne sabahın ilk ışıkları ile birlikte yağan yağmurla girdi. İlerleyen saatlerde ise yağmur yağışı durarak kendini bulutlu havaya bıraktı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
25 Şubat 2016 Perşembe 09:17
16 Cemâzil-Evvel 1437 (25 Şubat 2016 Perşembe)

Of İlçesinde havanın yağmurlu olmasına rağmen hava sıcaklıkları düne oranla artarak en düşün 10, en yüksek ise 14 derece seviyesine çıktı. Ayrıca ilçede pazarcıların günü olduğu için diğer günlere oranla daha hareketli gün olması bekleniyor. Sabahın ilk ışıkları ile sergilerini açan pazarcılar, havanın soğuk ve yağmurlu olmasından dolayı zorluklar içinde sergilerini açabildiler. Tene içinde ateş yakıp ısınmak isteyenler ile kışlık elbisesi ile ısınanlar zor şartlarda ekmek parası için müşteriler bekliyor..

İlçede bugün 19.15 de 'Perşembe Konferansları' adı altında Of AGD Konferans Salonunda Eğitim Konferansı yapılacak. Aynı şekilde yatsı namazı sonrası Of İlim Yayma Derneğinin eğitim sohbeti dernek binalarında gerçekleştirilecek.  

***

AYET-İ CELİLE

Batıl anlayış ile yayın yapan medyadan alınan haberlerle amel edildiği bu zamanda, eğer dünya ve ahiret saadetini istiyorsak aldığımız haberin kaynağını ve aktaranı çok iyi araştırıp doğruluğuna göre kabul ve red etmeliyiz. Aksi halde Yüce Rabbimizin Hucurât Suresi 6. Ayet-i Celilesinde buyurduğu gibi yaptığımıza pişman oluruz..

"Ey iman edenler! eğer size bir fâsık bir haberle gelirse onun doğruluğunu araştırın ki cehaletle bir kavme sataşırsınız da yaptığınıza pişman olursunuz."

HADİS-İ ŞERİF

Hz. Ebu Hüreyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:
"Gıybetin ne olduğunu biliyor musunuz?"
"Allah ve Resûlü daha iyi bilir!" dediler. Bunun üzerine:
"Birinizin, kardeşini hoşlanmayacağı şeyle anmasıdır!" açıklamasını yaptı. Orada bulunan bir adam:
"Ya benim söylediğim anda varsa, (Bu da mı gıybettir?)" dedi. Aleyhissalatu vesselam:
"Eğer söylediğin onda varsa gıybetini yapmış oldun. Eğer söylediğin onda yoksa bir de bühtanda (iftirada) bulundun demektir."

Ebu Davud, Edeb 40, (4874); Tirmizi, Birr 23, (1935); Müslim, Birr 70, (2589).

***

Of'un Nabzı farkıyla tarihte bugün yaşanan bazı önemli olaylar:

25 Şubat 1495 Tarihinde, Fatih Sultan Mehmed'in oğullarından, Şehzâde Cem Sultan’ın vefât etti. (doğum t. 1459)

25 Şubat 1918 Tarihinde, Trabzon'un Araklı ve Sürmene İlçesi kahraman İslâm askerleri tarafından Kafir Rusya işgalinden kurtuldu.

25 Şubat 1918 Tarihinde, Erzurum İlinin İspir İlçesi Kafir Rusya işgalinden kurtuldu.

25 Şubat 1921 Tarihinde, 1878’de yapılan Berlin Anlaşması sonucu savaş borcu olarak Kars ve Batum ile birlikte Ruslara verilen Ardahan İlinin Çıldır İlçesi İslam düşmanı Rusya işgalinden kurtuldu.

25 Şubat 1921 Tarihinde, Gürcistan'ın başkenti Tiflis, Bolşevik Rusya tarafından işgal edildi.

25 Şubat 1925 Tarihinde, Hıyanet-i Vataniye Kanunu'na eklenen bir madde ile (İslâmiyeti ve savunucularını çeşitli bahaneler ile ortadan kaldırmak için anayasaya eklenen bir madde)"dini ve mukaddesatı siyasi amaçlara esas ve alet etmek maksadıyla cemiyet kuranlar" vatan hainliği kapsamına alınarak idamla cezalandırılmaya karar verildi.

25 Şubat 1945 Tarihinde, Türkiye, Almanya'ya savaş ilan etti.

25 Şubat 1964 Tarihinde, Müslüman Muhammed Ali (Cassius Clay), Miami Beach-Florida'daki maçta Sonny Liston'ı yenerek ağır siklet boks şampiyonu oldu.

25 Şubat 1968 Tarihinde, İstanbul Taksim Meydanı'nda ikinci "Uyanış Mitingi "yapıldı. Mitingin amacı Türkiye İşçi Partisi milletvekillerine Meclis'te yapılan saldırıyı kınamaktı.

25 Şubat 1980 Tarihinde, Bedelli askerlik kabul edildi. Yurt dışındaki işçiler 20 000 mark ödedikleri takdirde askerlik yapmayacaklar.

* 25 Şubat 1994 Tarihinde, İbrahim Camii Katliamı: Batı Şeria kenti olan Hebron'da, Baruch Goldstein adlı cani bir yahudinin açtığı ateş sonucu 29 Müslüman Filistinli öldü 125'i yaralandı. Kendisi de öfkeli kalabalık tarafından linç edildi. Daha sonra çıkan ayaklanmalarda da 26 Müslüman Filistinli ve 9 katil İsrailli öldü.

* 25 Şubat 1994 Tarihinde, Asılsız ve küstahça iftira atarak Refah Partisi'nin Bosna'ya yardım adı altında Almanya'ya gönderdiği paralar hakkında Almanya soruşturma başlattı. Aynı soruşturma maalesef Ülkemizde de yapıldı. Bu asılsız ve küstahça yapılan iftiraya cevap olarak Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmeddin Erbakan'ın şu adresteki videosunu izleyin.. İzleyin ki sizde aklınızdan zerre miktarınca bu iftira değil doğrudur diyorsanız ahirette hesabını veremeyeceğiniz bir kul hakkı (iftira) ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Video Adresi : https://www.youtube.com/watch?v=PVvQ4TOsY6s

25 Şubat 1495 Tarihinde, 1994 - Demokrasi Partisi (DEP) yerel seçimlere katılmama kararı aldı.

* 25 Şubat 1998 Tarihinde, Hakkı hakim kılmak için mücadele ettiği için kapatılan Refah Partisi'nin devamı olarak Fazilet Partisi (FP) kuruldu.

* 25 Şubat 2003 Tarihinde, Terör devleti ABD nin Irak'a saldırması için Türkiye'yi ve topraklarını kullanma amacıyla, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yabancı ülkelere gönderilmesi ve yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunması için hükümete yetki verilmesine ilişkin Başbakanlık Tezkeresi TBMM'ne sunuldu.

25 Şubat 2009 Tarihinde, İstanbul-Amsterdam seferini yaparken, 135 yolcu ve 8 kişilik mürettebatıyla Schiphol havaalanına inişte piste ulaşamadan tarlaya çakılan Boeing 737-800 tipi ''Tekirdağ'' adlı uçak kazasında 1 kişi öldü 20 kişi de yaralandı.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 25.02.2016 09:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90