banner102

2 Cemâzil-Evvel 1437 (11 Şubat 2016 Perşembe)

Yüce Rabbimizin insanlar için bahşettiği eşsiz güzellikler içinde doğan güneşle Of ilçesi bu güne uyandı. Bu eşsiz güzellik içinde başlayan, hicri 2 Cemâzil-Evvel 1437, miladi 11 Şubat Perşembe günün Rabbimizin emir ve yasaklarına uygun bir gün olmasını Of'un Nabzı olarak Yüce Allah'tan (Celle Celâlühü) niyaz ediyoruz.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
11 Şubat 2016 Perşembe 07:04
2 Cemâzil-Evvel 1437 (11 Şubat 2016 Perşembe)

 Of İlçesinde bugün akşam saat 19.00 da AGD Of İlçe teşkilatının "Perşembe Konferansları" adı altında düzenleyeceği Eğitim Konferansı yapılacak. Birde Yatsı namazının akabinde  Of İlim Yayma ve Kültür Hizmetleri Derneği binasında eğitim sohbeti yapılacak.

Tarihte bugün yaşanan olayları Of'un Nabzı gözüyle inceleyin:

-11 Şubat 1752 Yılında, 1752 Amerika Birleşik Devletleri'nin ilk hastanesi Pensilvanya'da açıldı.

-11 Şubat 1808 Yılında, Doğal katı yakıtlardan olan yüksek kalorili bir kömür türü olan Antrasit ilk defa bir yakıt olarak kullanıldı.

-11 Şubat 1867 Yılında, Sadrazam Mehmed Emin Âli Paşa beşinci ve son kez sadrazam oldu.

-11 Şubat 1888 Yılında, II. Abdülhamit devrinde İstanbul'un Avrupa Yakası'nda inşa edilen Sirkeci Garı tren garı temeli atıldı.

-11 Şubat 1926 Yılında, CHP Siirt milletvekili Mahmut Soydan'ın kurduğu Milliyet gazetesi yayımlanmaya başladı.

-11 Şubat 1936 Yılında, İstanbul'da kar fırtınası: binalar yıkıldı, 120 kadar tekne battı ve Unkapanı Köprüsü parçalandı.

-11 Şubat 1945 Yılında, Birleşik Krallık Başbakanı Sir Winston Churchill, ABD Cumhurbaşkanı Franklin Roosevelt ve Sovyetler Birliği Devlet Başkanı Josef Stalin'in bir araya geldiği, 4 Şubatta başlayan Yalta Konferansı sona erdi. İkinci Dünya Savaşı sonrasında dünya düzeninin esasları belirlendi. Bu esaslara göre karılarındaki yeni düşman yeşil, yani İslâm oldu.

-11 Şubat 1953 Yılında, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği ( SSCB) İsrail ile diplomatik ilişkilerini kesti.

-11 Şubat 1959 Yılında, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin kurulmasıyla ilgili Zürih Antlaşması, Türkiye ile Yunanistan arasında imzalandı.

-11 Şubat 1961 Yılında, Memleketçi Serbest Parti, Çalışma Partisi, Türkiye İşçi ve Çiftçi Partisi ve Cumhuriyetçi Mesleki Islahat Partisi ve Adalet Partisi (Ragıp Gümüşpala'nın başkanlığında) kuruldu.

-11 Şubat 1964 Yılında, Limasol'da (Kıbrıs) Rumlarla Türkler arasında çarpışmalar başladı.

-11 Şubat 1971 Yılında, ABD, Birleşik Krallık, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği ( SSCB) ve diğer ülkeler arasında uluslararası sularda nükleer silahların kullanılmaması konusunda antlaşma imzalandı.

-11 Şubat 1979 Yılında, 15 yıllık sürgün hayatından sonra ülkesine 9 gün önce dönen Ayetullah Humeyni yanlıları İran'da yönetimi ele geçirdi. Şah'ın Başbakanı Bahtiyar istifa etti.

-11 Şubat 1981 Yılında, İstanbul Sıkıyönetim Komutanlığı Askeri Mahkemesi, şarkıcı Cem Karaca, Melike Demirağ, Şanar Yurdatapan, Sema Poyraz ve Selda Bağcan hakkında gıyabi tutuklama kararı verdi. Sanatçılar yabancı ülkelerde Türkiye aleyhine propaganda yapmakla suçlanıyorlardı. Selda Bağcan teslim oldu ve serbest bırakıldı.

-11 Şubat 1998 Yılında, "Turizm Teşvik Yasası'nda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Yasa" uyarınca, Türkiye'de 12 kentte bulunan 78 kumarhane kapatıldı.

-11 Şubat 2011 Yılında, Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek, uzun bir direnmenin ardından istifa ettiğini açıkladı.

-11 Şubat 2007 Yılında, ÖDP'nin 5. olağan kongresinde genel başkanlığa Ufuk Uras seçildi.

-11 Şubat 2015 Yılında, Of Belediye Karate Takımı gerçekleştirdiği kuşak töreni ile 46 sporcusunu yeni kuşağa geçirdi.

Bugün yaşanan bazı önemli olaylara bakış açımızın Ayet ve Hadis gözüyle olması için bir ayet ve bir hadis paylaşıyoruz.

AYET-İ CELİLE

Müslümanların kendi aralarında nasıl davranış sergileyeceğini Yüce Rabbimiz Nisa süresi29. Ayet-i Celilesinde şöyle buyuruyor:

"Ey iman edenler, mallarınızı aranızda haksız bahanelerle yemeyin. Ancak kendiliğinizden rıza ile yaptığınız bir alışveriş bunun dışındadır. Kendi kendinizi de öldürmeyin! Allah size karşı gerçekten merhametlidir."

HADİS-İ ŞERİF

Ebû Sırma (radıyallâhu anh) anlatıyor: Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:

"Kim (bir müslümana) zarar verirse Allah da ona zarar verir. Kim de (bir müslüman) ile, nizaya husumete girerse Allah da onunla husûmete girer."

[Ebû Dâvud, Akdiye 31; Tirmizî, Birr 27; İbnu Mâce, Ahkâm 17]

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 11.02.2016 09:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90