banner102

20 Cemâzil-Âhır 1437 (29 Mart 2016 Salı)

Bugün hicri takvime göre 20 Cemâzil-Âhır 1437, miladi takvime göre ise 29 Mart 2016 Salı günündeyiz.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
29 Mart 2016 Salı 07:01
20 Cemâzil-Âhır 1437 (29 Mart 2016 Salı)
 Of İlçesinde hava sıcaklığı Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahminlerine göre en düşük 9, en yüksek ise 13 derece olduğu tahmin edildi. 

***

AYET-İ CELİLE

Yüce Rabbimiz yarattığı kulunu en iyi bilendir. Kulunun cehenneme değil cennete gitmesini ister. Bunun için tek ve kusursuz yol gösterici olarak Kur’an-ı Kerim’i Sevgili Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) aracılığı ile bizlere lütfetti. İman eden kullar olarak hayatımızın her alanında bu kaynağa başvurmamız gerektiğini bilerek aile ile ilgili Nisa Suresi 34. Ayet-i Celilesine kulak verelim.  

“Erkekler, kadın üzerine idareci ve hakimdirler. Çünkü Allah birini (cihad, imamet, miras gibi işlerde) diğerinden üstün yaratmıştır. Bir de erkekler mallarından (aile fertlerine) harcamaktadırlar. İyi kadınlar, itaatkar olanlar ve Allah'ın korunmasını emrettiği şeyleri kocalarının bulunmadığı zamanlarda da koruyanlardır. Fenalık ve geçimsizliklerinden korktuğunuz kadınlara gelince: Önce kendilerine öğüt verin, yataklarından ayrılın. Bunlar da fayda vermezse dövün. Eğer size itaat ederlerse kendilerini incitmeye başka bir bahane aramayın. Çünkü Allah çok yücedir, çok büyüktür.”

HADİS-İ ŞERİF

Ebû Saîd el-Hudrî radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

“Kıyamet gününde Allah Teâlâ’ya göre en fena insan, karısıyla mahremiyetini paylaştıktan sonra onun sırrını ifşâ eden kimsedir.”

(Müslim, Nikâh 123, 124)

***

Tarihte bugün yaşanan bazı olaylar:

29 Mart 1430 Tarihinde, Osmanlı orduları Selanik ve İyonya'yı fethetti.

29 Mart 1938 Tarihinde,  Harp Okulu Mahkemesi, Nazım Hikmet'i 28 yıl hapse mahkûm etti.

29 Mart 1957 Tarihinde,  Kıbrıs'ta gerginliğin tırmanması üzerine Ada'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

29 Mart 1968 Tarihinde, Türkiye'de ilk böbrek nakli, İstanbul'da Doktor Atıf Taykurt ve ekibi tarafından gerçekleştirildi.

29 Mart 1989 Tarihinde, DYP Siirt Milletvekili Abdülrezzak Ceylan, TBMM'de bir tartışma sırasında vurularak öldürüldü. ANAP Siirt Milletvekili İdris Arıkan olayın zanlısı olarak tutuklandı.

29 Mart 2004 Tarihinde, Bulgaristan, Estonya, Litvanya, Letonya, Romanya, Slovakya ve Slovenya Siyonizmin askeri kanadı olan (Küfür Birliği) NATO'ya kabul edildi.

29 Mart 2005 Tarihinde, Isparta'nın Sütçüler Kaymakamı Mustafa Altınpınar'ın, ilçedeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarına Orhan Pamuk'un kitaplarının kütüphane ve kitaplıklardan ayıklanarak imha edilmesi talimatı verdiği ortaya çıktı. Isparta Valiliği talimatı iptal etti.

29 Mart 2006 Tarihinde, Dünya'nın büyük bir bölümünde gözlemlenen tam güneş tutulması gerçekleşti.

29 Mart 2009 Tarihinde, Türkiye'de yerel seçimler  %85,19 katılım ile gerçekleşti. Seçime 19 parti katıldı.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 30.03.2016 00:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90