banner102

21 Cemâzil-Evvel 1437 (1 Mart 2016 Salı)

Bugün hicri 21 Cemâzil-Evvel 1437, miladi 1 Mart 2016 Salı dünündeyiz. Of İlçesi bu güne yaz aylarını aratmayacak hava ile başladı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
01 Mart 2016 Salı 09:30
21 Cemâzil-Evvel 1437 (1 Mart 2016 Salı)

 Of İlçemizde hava sıcaklığı Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahminlerine göre en düşük 10, en yüksek ise 23 derece olarak tahmin ediliyor.

AYET-İ CELİLE

Dünyalık nimetler için canımızı dahi feda ettiğimiz bu zamanda yeni yetişen neslimiz bizleri örnek alarak dünyaperest olmaya aday oluyorlar. Makam, mevki, eğlence, şan-şöhret, para ve mal zenginliği için gece gündüz fedakarlık yapan bizler Yüce Rabbimizin Ankebut Suresi 64. Ayet-i Celelesinde ki uyarısına hiç kulak vermiyoruz demek ki!   

"Bu dünya hayatı sadece bir oyun ve oyalanmadan ibarettir. Ahiret yurduna gelince, işte asıl hayat odur. Keşke bilmiş olsalardı."

HADİS-İ ŞERİF

İbni Ömer radıyallahu anhümâ şöyle dedi: Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem omuzumu tutarak şöyle buyurdu:

“Dünyada tıpkı bir garip hatta bir yolcu gibi davran!”
İbni Ömer radıyallahu anhümâ şöyle derdi:
Akşamı ettiğinde, sabahı bekleme!
Sabaha çıktığında, akşamı bekleme!
Sağlıklı günlerinde, hastalanacağın vakit için; hayatın boyunca da öleceğin zaman için tedbir al!

(Buhârî, Rikak 3)

Tarihte Bugün Meydana Gelen Bazı Önemli Olaylar:

1 Mart 1430 Tarihinde, Osmanlı Padişahı II. Murad, Selanik'i fethetti.

1 Mart 1803 Tarihinde, Ohio, ABD'ye katılarak ülkenin 17. eyaleti oldu. Amerika'da ilk trafik ışığı ve polis arabası uygulamasının kullanıldığı eyâlettir. Başlıca şehirleri Cleveland,Columbus ve Cincinnati'dur. ABD'nin en büyük devlet üniversitelerinden biri olan Ohio State University buradadır.

1 Mart 1867 Tarihinde, Büyük bir bölümü kurak topraklar ve çöllerden oluşan Nebraska, ABD'ye katılarak ülkenin 37. eyaleti oldu.

1 Mart 1921 Tarihinde, Mehmet Âkif Ersoy'un sözlerini yazdığı "İstiklâl Marşı", Maarif Vekili (Milli Eğitim Bakanı) Hamdullah Suphi Bey tarafından Mecliste ilk kez okundu.

1 Mart 1926 Tarihinde, 4. İsmet İnönü hükümeti döneminde İtalyan yasaları esas alınarak hazırlanan yeni Türk Ceza Kanunu, TBMM'de kabul edildi.

1 Mart 1958 Tarihinde, İzmit Körfezi'nde çalışan Üsküdar vapuru, saatteki hızı 130 kilometreyi bulan kasırga yüzünden Soğucak mevkiinde battı. Resmi rakamlara göre 300'e yakın yolcudan 272'i öldü.

1 Mart 1963 Tarihinde, İstanbul Boğazı'nda Dolmabahçe açıklarında çarpışan iki Sovyet tankerinden denize sızan ince mazotun alev almasıyla Yüzer Karaköy İskelesi ve Kadıköy vapuru yandı.

1 Mart 1968 Tarihinde, 30. Süleyman Demirel Hükümeti zamanında, Milli Bakiye usulünü kaldıran yeni Seçim Kanunu TBMM'de kabul edildi.  Milli Bakiye  sistemi yalnızca 1965 seçimlerinde uygulanmıştır. Bu seçimde Adalet Partisi elde ettiği %52,87 oy oranı ile 450 milletvekilliğinin 240'ını alarak hükümeti kurmuş, Türkiye İşçi Partisi aldığı %2,97 oyla 15 milletvekili, Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi aldığı %2,24 oyla 11 milletvekili ile mecliste temsil hakkı kazanmıştır.

1 Mart 1978 Tarihinde, Adnan Menderes'in oğlu, Adalet Partisi Aydın Milletvekili Mutlu Menderes trafik kazası sonucu öldü.

1 Mart 1980 Tarihinde, Voyager 1 uzay sondası, Satürn'ün Janus adlı Ay'ının varlığını tescil etti. (Janus  adı, bir yüzü sağa, bir yüzü sola bakan iki yüzlü Roma tanrısına verilen addır)

1 Mart 1984 Tarihinde, TBMM'de sıkıyönetimin 13 ilde kaldırılmasını, 54 ilde ise 4 ay süreyle uzatılması kararlaştırıldı. Başbakan Turgut Özal yaptığı açıklamada, "Olaylarda yüzde 99 azalma var. Ancak aşırı sol ve bölücü örgütler faaliyetlerine yeraltında devam ediyorlar" dedi.

1 Mart 1992 Tarihinde, Türkiye'nin ikinci özel TV kanalı ve yarışma programlarıyla ünlü Show TV yayın hayatına başladı.

1 Mart 1992 Tarihinde, İstanbul'da Türk Yahudilerinin başlıca ve en ünlü sinagogu olan Neve Şalom Sinagogu'na bombalı saldırı yapıldı.

1 Mart 1995 Tarihinde, Stanford Üniversitesi öğrencileri Jerry Yang ve David Filo tarafından Yahoo! web sitesi kuruldu.

1 Mart 1999 Tarihinde, Dünyada büyüyen mayın sorununa karşı; anti-personel mayınlarının kullanılması, stoklanması, üretilmesi ve transferinin yasaklanması ve imhasına dair sözleşme olan Ottawa Antlaşması yürürlüğe girdi.

1 Mart 2002 Tarihinde, Katil ABD kuvvetleri İslamiyet'e karşı savaşını Afganistan topraklarına girerek devam ettirdi.

1 Mart 2009 Tarihinde, Ciner Yayın Holding bünyesinde ve Fatih Altaylı'nın editörlüğünde yayınlanan Gazete Habertürk yayına başladı.

1 Mart 2010 Tarihinde, Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan malvarlığını açıkladı. Banka hesaplarında 2.366.109,95 TL'si (Şirket hisselerinin satış geliri, emekli ikramiyesi, emekli maaşı ve milletvekili maaşlarının toplamı) bulunuyor.

1 Mart 2012 Tarihinde, Türk Lirası'nın tanıtılması amacıyla düzenlenen ''TL Simge Yarışması''nın sonuçları açıklandı. Türk Lirası simgesine kavuştu. Birincilik ödülüne layık görülen tasarım Tülay Lale'ye aitti.

1 Mart 2014Tarihinde, Dershanelerle ilgili düzenlemeleri de içeren kanun tasarısı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Özel Öğretim Kurumları Kanunu'ndan "dershane" tanımı çıkarılıyor.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 01.03.2016 15:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90