banner102

29 Cemâzil-Evvel 1437 (9 Mart 2016 Çarşamba)

Bugün hicri 29 Cemâzil-Evvel 1437, miladi ise 9 Mart 2016 Çarşamba günündeyiz. Of İlçesi güne dün olduğu gibi yaz aylarını aratmayacak güneşli bir hava ile başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahminlerine göre hava sıcaklığı en düşük 9, en yüksek ise 17 olacağı tahmin ediliyor.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
09 Mart 2016 Çarşamba 07:28
29 Cemâzil-Evvel 1437 (9 Mart 2016 Çarşamba)

 Bugün Of'un din alimlerinden Ahmet Yaşar hocaefendi, öğlen namazına müteakiben Trabzon İskender Pasa Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Of Ballıca mahallesindeki aile kabristanlığına defnedilecek.

***

AYET-İ CELİLE

Sonsuz güç sahibi Allah Zülcelal ve Tagaddes Hazretleri biz kullarına birçok ayeti-i celilesinde şeytan gibi kibirlenmemeyi emrediyor. Üstelik kibirlenmenin cehenneme girmemize sebep olacak büyük günahlardan olduğunu da buyuran Yüce Rabbimiz İsra Suresi 37. Ayet-i Celilesinde çok düşünmemiz gereken şu uyarıyı yapıyor:  

"Yeryüzünde kibir ve azametle yürüme! Çünkü sen asla yeri yaramazsın ve boyca da dağlara erişemezsin."

HADİS-İ ŞERİF

Abdullah İbni Mes’ûd radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

 “Kalbinde zerre kadar kibir olan kimse cennete giremez.”
Sahâbînin biri:  İnsan elbise ve ayakkabısının güzel olmasını arzu eder, deyince şunları söyledi:
 “Allah güzeldir, güzeli sever. Kibir ise hakkı kabul etmemek ve insanları küçümsemektir.”

(Müslim, Îmân 147)

***

Tarihte bugün yaşanan bazı önemli olaylar:

9 Mart 1621 Tarihinde, Osmanlı Devletinde İstanköylü Çelebi (Güzelce) Ali Paşa sadrazamlıktan alınarak yerine Ohrili Hüseyin Paşa atandı.

9 Mart 1764 Tarihinde, Padişah III. Mustafa tarafından yaptırılan Laleli Camii ibadete açıldı.

9 Mart 1913 Tarihinde, Adapazarı İslam Ticaret Bankası kuruldu. (31 Mart 1937 tarihinde unvanı Türk Ticaret Bankası A.Ş. olarak değiştirilmiştir.)

9 Mart 1918 Tarihinde, Rize'nin Çayeli ilçesi Ermeni ve Rus düşman işgalinden kurtuldu.

9 Mart 1918 Tarihinde, Erzurum'un Çat ilçesi düşman işgalinden kurtuldu.

9 Mart 1923 Tarihinde, Sovyet lideri Lenin geçirdiği felç sonucu konuşma yeteneğini kaybetti. Rabbim bütün liderlere ibret olsun diye bir devlet başkanının batıl sözlerini haykırmaması ve diğer liderlere örnek olsun diye çenesini kapatıyor! Konuşurken Hak konuşmaya dikkat edelim..

9 Mart 1929 Tarihinde, İstanbul'da "Matbaacılık Mektebi" açıldı.

9 Mart 1943 Tarihinde, Şükrü Saraçoğlu'nun başbakanlığındaki 13. TBMM hükümeti istifa etti ve aynı şekilde  Şükrü Saraçoğlu başbakanlığında 14. TBMM hükümeti kuruldu.

9 Mart 1945 Tarihinde, Filistin'den gelen 36 bin diş fırçası piyasaya sürüldü.

9 Mart 1954 Tarihinde, Yayın yoluyla suç işleyenlere ağır cezalar getiren yasa Meclisten çıktı.

9 Mart 1955 Tarihinde, Erzurum 9. Kolordu Komutanlığı 2 Numaralı Askeri Mahkemesi'nce idama mahkûm edilen Sovyet casusları İvan Adamidi ve Nikola Antonov asıldı.

9 Mart 1967 Tarihinde, Gölcük Tersanesi'nde " Berk" adlı refakat firkateyninin yapımına başlandı.Türkiye'nin kendi olanaklarını kullanarak yaptığı ilk firkateynin yapımı 1971 yılında tamamlandı.

9 Mart 1971 Tarihinde, Milli Görüş'ün ilk siyasi partisi olan ve hedefinin İslâm nizamını kurmak olduğuna şahitlik eden Başsavcılık, Milli Nizam Partisi'nin ( MNP) kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

9 Mart 1978 Tarihinde, Nurettin Ersin Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atandı.

9 Mart 1992 Tarihinde, Türk savaş uçakları Kuzey Irak'taki iki PKK kampını bombaladı.

9 Mart 2003 Tarihinde, Siirt'te yapılan milletvekili yenileme seçimlerinde 3 milletvekilliğini alan, iktidardaki AK Parti'nin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da parlamentoya girdi.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 09.03.2016 07:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90