banner102

3 Cemâzil-Evvel 1437 (12 Şubat 2016 Cuma)

Müslümanların bayramları arasında yer alan Cuma günündeyiz. Hicri olarak 3 Cemâzil-Evvel 1437, miladi olarak ise 12 Şubat 2016 Cuma günündeyiz. Of İlçesi bu güne fotoğrafta görüldüğü gibi güneşli bir hava ile başladı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
12 Şubat 2016 Cuma 08:21
3 Cemâzil-Evvel 1437 (12 Şubat 2016 Cuma)

 Hayata sadece ve sadece Rabbimize kulluk için gelmiş olan biz insanlar, yaşamımız boyunca yeriz, içeriz, uyuruz, eğleniriz ve çalışırız. Eğer Müslümansak, bütün bu işleri kulluk için yapmamız gerektiğini bilmemiz gerekir.  Bizde Of'un Nabzı medya ailesi olarak bu habercilik işimize bu gözle bakıyoruz. Haberciliğimizin esas gayesi kulluktur. Bu anlayış ile haber yapmanın gayreti içindeyiz. Haberlerimize bakarken eleştirmeden önce bu bakış açısını düşünün. Bu düşünceyle bizim hatalarımızı bize bildirin ve istediğiniz kadar ahlaki boyutlar çerçevesinde eleştirin.

Of'un Nabzı bakış açısıyla Tarihte Bugün:

-12 Şubat 1818 Tarihinde, Şili, İspanya'dan ayrılarak bağımsızlığını ilan etti.

-12 Şubat 1859 Tarihinde, Mülkiye Mektebi, Sadrazam Âli Paşa ve hükümet üyelerinin katılımıyla açıldı.

-12 Şubat 1912 Tarihinde, 6 yaşındaki Çin imparatoru Aisin-Gioro tahttan indirildi. Böylelikle iki bin senelik Çin İmparatorluğu ve 267 yıllık Mançu Hanedanı son bulmuş oldu.

-12 Şubat 1920 Tarihinde, Kahramanmaraş, bugün ittifak kurduğumuz ve her alanda örnek aldığımız! düşmanların işgalinden kurtuldu.

-12 Şubat 1934 Tarihinde, Avusturya'da iç savaş başladı.

-12 Şubat 1949 Tarihinde, Müslüman Kardeşler hareketinin kurucusu Hasan el-Benna'nın öldü.  (doğum yılı 1906)

-12 Şubat 1961 Tarihinde, Yeni Türkiye Partisi, Türkiye İşçi Partisi ve Türkiye Emekçi Partisi kuruldu.

-12 Şubat 1961 Tarihinde, Merhum Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmeddin Erbakan, İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi öğretim üyesi iken Doçent ünvanı ile , 12 Şubat 1961'de, yerli otomobil üretimi konusunda üniversitede bir konferans verdi. Türk tipi bir otomobilin 50'sinin Türkiye'de üretilecek yerli malzemeyle yapılması halinde, otomobil birim maliyetinin yaklaşık 1400 dolar (14 000 lira ) olacağını açıkladı.

-12 Şubat 1962 Tarihinde, Adalet Partisi Zonguldak Milletvekili Nuri Beşer, Türk Silahlı Kuvvetlerine hakaret ettiği iddiasıyla dokunulmazlığı kaldırıldı.

-12 Şubat 1971 Tarihinde, Adı Türk fakat kimyası yabancı olan! Türk Otomobil Fabrikası A.Ş.'nin (TOFAŞ) Bursa'daki otomobil fabrikası, Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay ve Başbakan Süleyman Demirel'in de katıldığı törenle açıldı. Fabrika, Fiat lisansıyla "Murat 124" tipi otomobillerin üretimine başladı. TOFAŞ'ın ortakları arasında, Türk Otomobil Fabrikaları, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu, Koç Holding, Türkiye İş Bankası ve İtalyan Fiyat şirketi var.

-12 Şubat 1984 Tarihinde, Hazreti İbrahim (AS), Hazreti Yusuf (AS), Yunus ve Hud Sureleri Tefsiri, Bedir Gazvesi ve Enfal S. ,  Uhud Gazvesi, Tebük Gazvesi, Hazreti Ebu Bekir (RA), Hazreti Ömer (RA), Hazreti Osman (RA), Hazreti Ali (RA), Hazreti Halid İbni Velid (RA), Ashab-ı Kiram (RA) (1-2), Musâhabe ( 1-6), Mükerrem İnsan,  Fatiha Suresi Tefsiri, Bakara Suresi Tefsiri, ve Dualar ve Zikirler adlı 17 eseri bulunan Mahmûd Sâmi Ramazanoğlu Hoca efendi vefat etti.

 

-12 Şubat 1994 Tarihinde, Tuzla tren istasyonunda çöp kutusuna yerleştirilen saatli bomba patladı; 5'i yedeksubay, biri sivil 6 kişi öldü, aralarında sivillerinde bulunduğu 29 kişi yaralandı. Olayın sorumluluğunu, PKK'ya (Kürdistan İşçi Partisi) bağlı ARGK (Kürdistan Halk Kurtuluş Ordusu) Metropol İntikam Timi üstlendi.

-12 Şubat 2002 Tarihinde, İran havayollarına ait Tupolev Tu-154 tipi bir yolcu uçağı inişe geçtiği sırada Hürremabad'da (İran) düştü: 119 kişi öldü.

Tarihte yaşan bazı olaylara neden Of'un Nabzı bakış açısıyla bakınız dediğimizin sebebini, şu ayet ve hadise bakarak anlayabilirsiniz!

AYET-İ CELİLE

Dostun düşmanın birbirine karıştığı bu zamanda, düşmanlardan medet umup onlara kurtarıcı gözüyle bakmamız ne büyük hazindir.  Yok bilmem realite, günümüz şartları, bu zamanda böyle olmalı gibi safsatalarla kendi kendimizi kandırarak kurtulacağımızı mı zannediyoruz. Bakınız Yüce Rabbimizin Âli İmran suresi 118. Ayet-i Celilesinde biz kullarına ne buyuruyor:

"Ey iman edenler, sizden olmayanları dost edinmeyin; onlar, sizi şaşırtmakta kusur etmezler, sıkıntıya düşmenizi arzu ederler. Baksana, öfkeleri ağızlarından taşmaktadır; sinelerinin gizledikleri ise daha büyüktür. Eğer düşünürseniz, sizlere ayetleri açıkça bildirdik."

HADİS-İ ŞERİF

Bugün televizyonlar ve İnternet aracılığı ile beğendiğimiz, sevdiğimiz hatta hayran kaldığımız insanları acaba neye göre seviyoruz? diye kendi kendimize soralım ve şu Hadis-i Şerif'e kulak verelim:

Hz. Ebû Zerr (radıyallâhuanh) anlatıyor: Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm)  buyurdular ki:

"Amellerin en faziletlisi Allah için sevmek, Allah için buğzetmektir."

[Ebû Dâvud, Sünnet 3]

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 12.02.2016 08:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90