banner102

8 Cemâzil-Âhır 1437 (17 Mart 2016 Perşembe)

Bu gün hicri takvime 8 Cemâzil-Âhır 1437, Miladi takvime göre ise 17 Mart 2016 Perşembe günündeyiz. Of İlçesi bu güne son beş gündür olduğu gibi parçalı bulutlu ve soğuk hava ile başladı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
17 Mart 2016 Perşembe 11:47
8 Cemâzil-Âhır 1437 (17 Mart 2016  Perşembe)

 İlçede pazarcılar bugün sergilerini açmak için sabahın erken saatlerinde sergileri başında ateş yakıp ürünlerini sergilediler.

Son günlerde olduğu gibi bu günde hava sıcaklığı kış aylarını aratmayacak derecede düştü. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahminlerine göre ilçemizde bugünün hava sıcaklığı en düşük 3, en yüksek ise 7 olacağı tahmin ediliyor.

İmtihan dünyasında yaptığımız her işin imtihanın bir parçası olduğunu idrak ettirmeme adına her güne bir yama yapanlar maalesef emellerine ulaşıyorlar.  Bu anlamda bu güne de  'Dünya Denizcilik Günü' adını vermişler.

***

AYET-İ CELİLE

Bizi bizden daha iyi bilen ve her nefesimizi hesap gününde karşımıza çıkarmak üzere kayda alan Allah Zülcelal ve Tagaddes Hazretleri, inandım diyenler için gerek şahsımızı gerekse toplumları ilgilendirecek uyarıyı Maide Suresi 8. Ayet-i Celilesinde şöyle buyuruyor:  

"Ey iman edenler, Allah için hakkı ayakta tutanlar ve adaletle şahitlik yapanlar olunuz. Bir kavme olan kininiz, sizi adaletsizliğe sevketmesin. Adaletli olun, çünkü o, takvaya daha yakındır. Allah'tan korkun. Şüphesiz Allah, yaptıklarınızdan haberdardır."

HADİS-İ ŞERİF

Hani her seçim dönemi canla başla aday olmak isteyenler oluyor ya, işte onların çok dikkat etmesi gereken bir uyarıyı Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem, bizlerin dünya ve ahiret mutluluğu için yapıyor.

Halkı yönetmeye talip olan ve iş başına gelen Muhtar, Belediye Başkanı, Kaymakam, Vali, Başbakan ve Cumhurbaşkanı gibi yöneticiler eğer Müslüman ise; bu işin sadece parasına, makamına ve şöhretine bakmayıp çok büyük bir vebalin içinde olduklarını düşünerek görevlerini yapmalıdırlar.

Halkı yönetirken Ayet ve Hadislere ter olacak bir uygulama ile yönetmeye çalışanların sonunu aşağıdaki hadiste görebiliriz..

Ebû Ya’lâ Ma’kıl İbni Yesâr radıyallahu anh, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’i şöyle buyururken dinledim, dedi:

“Cenâb-ı Hakk’ın, yönetici yaptığı bir kimse, yönettiği insanları aldatarak ölürse, Allah Teâlâ ona cennet yüzü göstermez.”

(Buhârî, Ahkâm 8; Müslim, Îmân 227-228, İmâre 21)

***

Tarihte bugün yaşanan bazı önemli olaylar:

17 Mart 1952 Tarihinde, Din alimi ve TBMM 2. Dönemde tekrar Amasya Milletvekili Ali Rıza Özdarende vefat etti.(doğum t. 1876)

17 Mart 1920 Tarihinde, İngilizler, Eskişehir ve Afyon'dan çekildiler.

17 Mart 1926 Tarihinde, "Demir Sanayinin Tesisine Dair Kanun" TBMM'de kabul edildi.

17 Mart 1948 Tarihinde, Belçika, Fransa, Hollanda, Birleşik Krallık, Lüksemburg dışişleri arasında, 50 yıl süreli Brüksel Antlaşması imzalandı.

17 Mart 1965 Tarihinde, 29. Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti dönemi ve Başbakan Suat Hayri Ürgüplü başkanlığı zamanında Türk-İsrail Ticaret Antlaşması imzalandı.

17 Mart 1969 Tarihinde, Golda Meir, Terörist İsrail'in ilk kadın başbakanı oldu.

17 Mart 1972 Tarihinde, Eti Gıda San. ve Tic. A.Ş. Eskişehir'de kuruldu.

17 Mart 1992 Tarihinde, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Gayrettepe'deki binasında, imha edilmek istenen bir bombanın patlaması sonucu 3 polis öldü, biri sivil 19 kişi yaralandı.

17 Mart 1993 Tarihinde, Terörist PKK lideri insan canisi Abdullah Öcalan, Beyrut'un Zahle bölgesinde bir basın toplantısı düzenledi. Öcalan, toplantıda 20 Mart -15 Nisan arasında tek yanlı ateşkes ilan ettiğini açıkladı.

17 Mart 1995 Tarihinde, Azerbaycan'da 13 Mart'ta başlatılan, Türkiye'nin de adının karıştığı bir darbe girişimi bastırıldı. Devlet Başkanı Haydar Aliyev'i devirmek isteyen OMON birliklerinin komutanı Albay Ruşen Cevadov öldürüldü.

17 Mart 2001 Tarihinde, İkinci Dünya Savaşı'nda ilk atom bombasını Hiroşima'ya atan Amerikalı pilot Thomas Wilson Ferebee 81 yaşında öldürdüklerinin hesabını vermek üzere dünyadan ayrıldı!

17 Mart 2005 Tarihinde, Sivas'ın Koyulhisar ilçesine bağlı Sugözü köyü Kuzucu Mahallesi'ndeki toprak kayması sonucu 15 vatandaş ve 21 ev toprak altında kaldı. 23 Mart'ta aynı bölgede yeniden yaşanan heyelanda yaklaşık 5 milyon ton toprak daha kaydı. 15 vatandaşın yaşamından ümit kesildi.

17 Mart 2007 Tarihinde, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Kızılırmak suyunun Ankara'ya getirilmesi ve 90 yeni otobüs alımı için milli bankalardan kredi (borçlanma, faiz, haram,) alınmasını kararlaştırdı.

17 Mart 2011 Tarihinde, Bu günlerde savaşma noktasına geldiğimiz Rusya ile Ülkemiz (Türkiye) arasında vizeler kaldırıldı.

17 Mart 2012 Tarihinde, Of İlçesinde yaklaşık 5 cm kar yağdı.

17 Mart 2015 Tarihinde, TANAP Doğalgaz Boru Hattı’nın temeli atıldı



Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 17.03.2016 11:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90