banner102

Bakın Bakalım Hangi Partinin Üyesisiniz?

Siyasi Parti Üyelik Durumu Sorgulamak ve isteğiniz dışında üye olup olmadığınızı kontrol etmek için haberimizin sonunda yer alan adrese girerek T.C. Kimlik numaranızı ve sizden istenilecek olan Annenizin kızlık soyadının iki harfini girerek herhangi partiye üye olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
18 Şubat 2015 Çarşamba 05:21
Bakın Bakalım Hangi Partinin Üyesisiniz?

 Seçimler yaklaştıkça çirkeflikler artıyor. Geçtiğimiz seçimlerde partilerinin oyunu yükseltmek için psikolojik etki gösterme adına partilerinin üyelerini artıran ve bunu kamuoyuna sunan bazı partiler, duyarlı seçmenin kendini Yargıtay'ın resmi web sitesinden kontrol ederek deşifre etmişti.

30 Mart 2014 Yerel seçimler öncesi seçmenini artırmak için izinsiz üyelik yapan partilerden olan Ak Parti, her platformda seçmene psikolojik olarak güçlü gözükme adına üyelerinin çokluğunu gösterip oy devşirme peşine koşmuştu.

İzinsiz üyeliklerinden şüphelenen birçok seçmen bazı web sitelerinde yapılan uyarı haber üzerine Yargıtay'ın üye sorgulama sitesine girerek kaydını kontrol etmişti. Birçok seçmenin izni olmadan istemediği partiye üyeliği olduğu ortaya çıkmış ve savcılığa verdikleri dilekçe ile üyeliklerini sildirmişlerdi.

Bu sorunu yaşayanlardan biride haber Muhabirimiz Fahri Hacıcaferoğlu oldu. 11.12.2013 tarihinde "Parti üyeliğinizi sorgulayın" başlıklı haberi okuyan Hacıcaferoğlu, Yargıtay'ın "Siyasi Parti Üyelik Sorgulama" sayfasına girerek hangi partiye üye olduğunu sorguladı. Sorgulama sonucunu gören Hacıcaferoğlu, "Adalet ve Kalkınma Partisi -   Trabzon Sürmene Teşkilatı 2012/1 dönem aktif üyesi" yazısı ile karşı karşıya kalınca şaşkına döndü.

Kendi isteği ile üye olmadığını ve 2002 yılında siyasi hayatına Saadet Partisi ile başladığını belirten Hacıcaferoğlu, Ak Parti'ye hiçbir şekilde gönül bağı olmadığını ve bu üyeliğin kesinlikle izni dışında yapıldığını ifade ederek üye olduğu Ak Parti Sürmene İlçe Başkanlığına aşağıdaki şikayet dilekçesini posta ile gönderdi.

-------------------------

AK PARTİ SÜRMENE İLÇE BAŞKANLIĞINA

11.12.2013 tarihinde internet sitesinde gördüğüm "parti üyeliğinizi sorgulayın" başlıklı haberi okuyup Yargıtay'ın "Siyasi Parti Üyelik Sorgulama" sayfasına girdim ve kimlik bilgilerimle hangi partiye üye olduğumu sorguladım. Karşıma çıkan sayfada "Adalet ve Kalkınma Partisi -   Trabzon Sürmene Teşkilatı 2012/1 dönem aktif üyesi" yazısı ile karşı karşıya kaldım.

Ben 2002 yılında siyasete Saadet Partisi ile başlayıp partiye üye olmuş birisiyim. Evet bizim teşkilat üyelikleri Yargıtay'a vermediği için resmi olarak gözükmüyordu. Fakat benim resmi imzam ile İnancıma uygun olan Milli Görüş Davasının partisine yani Saadet Partisine bilinçli şekilde üye oldum. Üyeliğinde ne olduğunu çok iyi biliyorum. Çokluk olsun veya görülsün diye değil, Milli Görüş davasının bir neferi olarak ahirette sorguya çekilelim diye üye oldum.

Şimdi esas konuya gelmek istiyorum. Sizden Yargıtay'ın resmi web sitesinde yer alan bu bilginin kim veya kimler tarafından kayda geçilip Yargıtay'a verildiğinin yazılı olarak cevabını bekliyorum.

Benim imzam olmadan kim hangi hakla beni Amerika'nın dostu, AB'nin hayranı, Irak Müslümanlarının kanını taşıyan, Yolsuzluklarla kayda geçen, İslam'ın açık açık yasak ettiği Domuz'u damızlık etler statüsüne sokan, AB uyum yasaları çerçevesinde Zina konusunda İslam'a aykırı düzenleme yapan bir teşkilata imzam olmadan kaydedebilir? Bu hakkı nereden buldunuz? Yoksa siz bu şekilde mi üyelerinizi artırıyorsunuz?

Bu yaptığınızın inandığımız din olan İslam'a göre ve TC yasalarına göre suç teşkil ettiğini bilmiyor musunuz? Yoksa bunun hesabının sorulmayacağını mı düşündünüz?

Yukarıda sorduğum sorulara yazılı olarak cevap vermenizi ve aşağıda belirttiğim adrese göndermenizi önemle rica ediyorum.

Ak Parti Sürmene İlçe Başkanlığından hiçbir şekilde yanıt alamayan Hacıcaferoğlu, T.C. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına Sunulmak Üzere Of İçe Seçim Kurulu Başkanlığına üyelik silinmesi için dilekçe ile başvurdu ve üyelik kaydını sildirdi.

Aynı durum bu yılda yaşanmasın diye bu uyarıyı Of'un Nabzı olarak tekrar yapıyor ve sorgulama adresini aşağıda veriyoruz.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 18.02.2015 05:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Behram Yıldız 2015-02-19 06:46:13

İyi inceleyin arkadaşlar göreceksinizki kimlik bilgileriniz kullanılarak isteminiz dışında bir partiye üye edildiğinizi öğrenceksiniz. Tıpkı Pınarca köyünden Bahri KURT kardeşimiz gibi. Aradı beni geçen akşam şaşkındı ismini Akp kayıtlarında görünce şok o oldu. Böyle daha niceleri var

Avatar
selim 2015-02-19 09:02:36

eeee akp bu çalmayı iyi bilir...

Avatar
bilgehan 2015-09-06 07:51:35

Herhangi siyasi bir partiye uyelik,ogretmenlik okuyan bir ogrenciye atanamama sikintisi olarak geri donebilir mi?ogrenciligi boyunca devam ettirip daha sonra uyrlikten ayrilma durumunda yine engel olur mu?

Avatar
Ugur @bilgehan 2016-06-02 13:27:57

eğer akp ise sorun olmaz herhalde ama akp değilse şansına kalmış bence direk gidip akp üyesi olsun daha iyi atanır atanır atanmaz da memuriyeti engellemesin diye siliverirler kaydını

banner90