banner102

'BORCU YOKTUR' BELGESİ VERİP BORÇLU ÇIKARDILAR

Of İlçesinin Solaklı Mahallesi İsmetpaşa Caddesinde Oto Kiralama işletmecisi Kasım Aktürk kendisine haksız yere borç çıkartıldığı gerekçesiyle şikayetini avukat aracılığı ile Mahkemeye taşıyacak.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
14 Ekim 2016 Cuma 01:50
'BORCU YOKTUR' BELGESİ VERİP BORÇLU ÇIKARDILAR

 Of Belediye Başkanlığı Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından kendisine 11.02.2014 tarihli, 25514764-320.15- 70/226 Sayı nolu ve Konusu 'Borç Durumu'  olan borcu yoktur belgesi verdiler. Bu belgede;  " ***** TC Kimlik Numaraları Kasım Aktürk'ün 11/02/2014 tarihi itibariyle belediyemizde herhangi bir borcu yoktur. " yazısı yer alıyor.

Daha sonra aynı Müdürlükten kendisine 2012-2013 yıllarına ait yüklü miktarda borcun olduğu bildirildi.

Bu çelişkili durumu Of'un Nabzı Haber Muhabirimize anlatan Kasım Aktürk, kendisinden haksız yere para alındığını ve bunu Mahkemeye taşıyacağını söyleyerek şu açıklamayı yaptı:

"İşyerimde otururken, 20.10 2015 tarihinde iki memur yanıma gelip ellerindeki dosyaları masanın üstüne lâkayt bir şekilde atıp bana; "Sen nasıl bir esnafsın"  dediler. Ben de ilk anda şaka olduğunu zannettim ve oturun dedim. Oturdular ve bir süre kendileriyle konuştuktan sonra benimle şaka yapmadıklarını anladım.

ISRARLA BORÇ ÇIKARTMAYA ÇALIŞTILAR!

Bana 2012-2013 yıllarına ait kaldırım işgali borcumun olduğuna söyleyerek buna dair bir evrak verdiler. Bende şaşırarak arşivimde sakladığım 02.11.2014 tarihli Of Belediyesinden alınan ıslak imzalı 'Borcun yoktur' belgesini gösterdim. Onlarda şaşırarak hemen telefonla belediyeyi aradılar ve benim T.C. kimlik numaram ile borcum olup olmadığını tekrar sorgulattılar. Sanki ısrarla borç çıkartmaya çalışıyorlardı. Onlarda borcu yoktur cevabını alınca bana bir ara eski ruhsatımı alıp belediyeye gitmemi söylediler. 

HAKSIZ YERE RUHSATIMA EL KOYDULAR

Bende iki gün sonra İşyeri ruhsatımı alıp Belediyeye gittim. Borç sorgulatma bölümündeki memur bana 7.087,53 TL borcumun olduğunu söyledi. Bende şaşırdım ve kendilerine elimde borcum yoktur belgesinin olduğunu söyledim. Bana getir dediler ve bende getirip kendilerine teslim ettim. Bunun üzerine bana şikayetim ile ilgili dilekçe yazmamı söylediler. Bende dilekçeyi yazıp Belediyeden ayrıldım.  Bu arada ruhsatıma da el koyup parayı yatırmam karşılığında alabileceğimi söylediler.

BORCUN YOKTUR BELGESİ YANLIŞLIKLA VERİLMİŞ!

Daha sonra bana dilekçeme cevap mahiyetinde 26.10.2015 Tarihli , İşgaliye Bedeli konulu bir belge gönderdiler. Bu belgede, "11.02.2014 tarihinde belediyemizin taksi durağı ihalesi için tarafınıza verilen borcu yoktur yazısı sehven (yanlışlıkla) verilmiş olup; 2012 ve 2013 yıllarına ait işgaliye borçlarınızı belediyemize ödemediğiniz gözükmektedir. İşletmenizin 2012 ve 2013 yıllarına ait işgaliye bedellerini belediyemize ödediğinizi iddia ediyorsanız , makbuzlarını belediyemize ibraz etmenizi, aksi takdirde işgaliye borçlarını ödemenizi; Bilgilerinize rica ederim." yazıyordu. 

HESAPLARIMA BLOKE KOYDURDULAR

Bütün bu yaşananlardan sonra bana usulüne uygun şekilde uyarı tebliğ edilmeden 25.02.2016 tarihide banka hesaplarıma bloke koydurdular. Bundan dolayı ticaret faaliyetim.tamamen durdu. Bunun üzerine avukata gidip konu hakkında kendisinden bilgi aldım. Bana parayı ödemeden banka hesaplarının blokeden kalkmayacağını söyledi. Bende mecburen borcum olmayan parayı ödedim ve hesaplarımı açtırdım.

BELEDİYELERDE DEVAMLILIK ESAS DEĞİL Mİ?

Benim bildiğim belediyelerde devamlılık esastır. Bir Başkan gidip diğer bir başkan geldiğinde yapılan resmi yazışmalar ve belgeler geçerliliğini korur. Oysa bu olayda tam tersi yaşanmıştır. Bir Başkanın döneminde borcum yoktur yazısı veriliyor, diğer bir Başkanın döneminde ise aynı döneme ait borç çıkartılıyor. Üstelik komedi gibi bir yazı ile yanlışlıkla verildiğini söylüyorlar. Buda yetmezmiş gibi bu borçlara da gecikme faizi uyguluyorlar.

HER VATANDAŞA HER AN BORÇ ÇIKABİLİR!

Bu benim başıma gelen sorun ne malum bir başka vatandaşın başına gelmeyecek! Borcu olmayan veya borcunu ödeyen bir vatandaşa daha sonra çıkıp 'bir yanlışlık oldu' diyerek tekrar para istemeyecekleri ne malum! Bu başlı başına büyük bir sorundur ve sadece beni değil bütün vatandaşları da ilgilendiren bir sorundur.  

BELEDİYEDEN ŞİKAYETÇİYİM

Bütün bu olumsuzluklardan sonra haksız yere beni mağdur eden Of Belediyesini avukat aracılığıyla Mahkemeye verip sonuna kadar hakkımı arayacağım.  

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 14.10.2016 02:03
Anahtar Kelimeler:
Kasım Aktürk
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90