banner102

Cola İçmesek Ölür Müyüz?

Of'un Nabzı Medya ekibi olarak, Of halkının derdini dinlemenin yanı sıra, özellikle küçük esnafların sorunlarını duyurmak için başlatmış olduğumuz çalışmanın ilkini, Of Çarşıbaşı Gıda'nın emanetçisi Nizam Karaahmetoğlu ile yaptık.

24 Temmuz 2013 Çarşamba 09:38
Cola İçmesek Ölür Müyüz?

Ülkemizde en ücra köşeye dahi açılan AVM'lerin gölgesinde faaliyet gösteren küçük işletmelerin derdini dinleme adına Of'un Nabzı Medya ekibi olarak çalışma başlattık. Bu bağlamda ilk görüşmeyi Of İlçesinde küçük Bakkal işletmecisi olarak faaliyet gösteren ve işyerinde Amerikan ürünlerinin yanı sıra Sigara dahi satmayan Çarşıbaşı Gıda'nın emanetçisi Nizam Karaahmetoğlu ile görüştük.

RIZKI YARATILAN DEĞİL, YARATAN VERİR!

İşletmesinin emsallerinden çok daha küçük olmasını aldırış etmeyen işletme emanetçisi Nizam Karaahmetoğlu, halkın birçok kesimi tarafından kullanılan Amerikan patentli ürünleri satmadığı için birçok müşterinin geri döndüğünü ifade ederek, 'Bizlere rızık, müşterilerin çokluğundan değil, insanları yoktan var eden Yüce Yaratıcıdan geliyor. Bizler Müslümanlar olarak imanımızın gereği olduğu için buna inanıyoruz. Yeter ki yüce Yaratıcının emirleri doğrultusunda ticaretimizi yapmaya gayret edelim' dedi.

ESKİDEN BİR HASTANE YETERLİ İKEN ŞİMDİ ONLARCA HASTANE YETMİYOR!

Helal- Haram konusunun en hassas noktası olan gıda sektörü İslam düşmanları tarafından suiistimal edilmeye müait bir konu olduğunu belirten Karaahmetoğlu, 'Müslümanlar olarak bizlerin en çok dikkat etmesi gereken haram lokma yememektir. Satıcı ve tüketici olarak da bu konuya çok dikkat etmeliyiz. Satanlar sattıkları mallara, alıcılarda aldıkları mallara haram-helal penceresinden bakmalıdırlar. Bu konuya dikkat etmediğimiz için maalesef hastaneler bize yetmiyor. Hatta 1980 li yıllarda Trabzon'un nüfusu bir milyonun üstünde iken bir hastane yeterli oluyordu. Fakat şimdi bir milyonun altında olduğu halde ve her ilçede en az bir hastanenin var olmasına rağmen hastaneler yetmiyor. Bunun en büyük sebebi yediğimiz-içtiğimize dikkat etmiyoruz' diye ifade etti.

Karaahmetoğlu, işyerinde bu konularla ilgili başından geçen bir olayı şu şekilde anlattı:

Birgün işyerine bir müşteri geldi ve benden malum! marka içecek istedi. Bende, 'Amerikan Mallarını satmıyorum, fakat yerlisi var ve hem de ondan daha iyidir. Ayrıca Colanın zararlı olduğu, birçok bilim adamı tarafında delilleri ile açıklandı. Üstelik kendi beyanatlarına göre İsrail ordusuna gelirlerinden bağış yaptıklarını açık açık beyan ettiler. Bu kadar açık beyanlar ortada iken ben nasıl satma cüreti gösterebilirim' dedim.  Müşteri de bana, 'Nasıl satmazsın, bu ticarettir, müşteri istiyorsa satman gerekiyor' dedi. Tam o esnada tevafukken işyerine bir Gürcü geldi ve bana, 'Hoca votka varmı' dedi. Bende 'Ne votkası, votka motka satmıyorum' dedim. Bunun üzerine bende diğer müşteriye dönerek buyur dedim. Şimdi o müşterinin istediğini duydun. O da votka istedi. Şimdi ticaretin gereği olarak votka da satmalıyım mı, diyeceğim. Ticaret ya bu satmam gerekiyor dediniz ya...  Bunları söyleyince daha birşey söyleyemeden işyerinden ayrıldı.

DİN BİZİM HERŞEYİMİZDİR

Bizim dinimiz sadece namazımıza değil bütün hayatımıza karışmalıdır diyen Karaahmetoğlu, 'Namazımızı dinimize göre ayarlayıp, ticaretimizi Gayri Müslimlere göre ayarlamamalıyız. İslam dini hayatımızın her tarafına karışmalıdır' diyerek, bu konuda yaşanmış bir olayı anlattı.

Günün birinde, Hocaefendinin bir talebesi hocasına giderek, ticarete atılacağını ve bu konuda kendisine yol göstermesini istedi. Hocası da gerekli istişareleri yaparak talebesine, koku işi yapmasını önerdi. Talebesi de, teklif edilen bu iş konusuna pek sıcak bakmadı ve deri işi yapmaya karar vererek deri işi yapmaya başladı. Belirli bir zaman sonra bu talebe hocasının yanına giderek hocasına, kendisinin önerdiği işi yapmadığını ve deri işi yaparak iyi para kazandığını söyledi. Hocası da ona, 'Evladım senin rızkını sana Allah (Celle Celaluhü) zaten yazmıştı, fakat sen bu rızkı güzel kokuyla kazanma yerine kötü koku ile kazanmış oldun' dedi.

PAZARLIK SADECE FİYATI DÜŞÜRMEK DEĞİLDİR

Birçok müşterinin neredeyse bütün alışverişlerinde yaptığı pazarlığa da değinen Karaahmetoğlu, birçok müşterinin yanlış algıladığı pazarlık konusunu ‘ Birçok müşteri, ‘Pazarlık Sünnettir’ sloganı ile alacak olduğu malın fiyatını düşürebildiği kadar aşağıya düşürmeye çalışıyor. Bu durum satıcıyı da zora sokarak birçok kez yalan konuşmasına sebebiyet veriyor. Hâlbuki esas yapılması gereken pazarlık, malın gerçek fiyatının söylendiği olup olmadığının kontrolü, sağlıklı ve dayanıklı mal olup olmadığı ve en önemlisi de helal-haram olup olmadığının kontrolüdür. Yani müşterinin oto-kontrol sistemidir. Bu şekilde yapılan pazarlıklar birçok satıcıyı hizaya getirerek haram ve kötü mal satmamasına vesile olacaktır. Tüketicinin olumlu talepleri ister istemez satıcıya da olumlu yönde yansıyacaktır’ şeklinde değerlendirdi.   

COLA İÇMESEK ÖLÜRMÜYÜZ?

İslam düşmanlarının gıda olarak sattığı, fakat ekonomisini Müslümanlara silah olarak kullandığı en büyük silahlardan olan CocaCola, Nescafe ve Marlbora sigarasının zaruri ihtiyaç olmadığını belirten Karaahmetoğlu, 'Cola, sigara veya nescafe içmesek ölür müyüz? Elimizde büyük bir fırsat olarak duran tüketim silahını İslam düşmanlarına karşı kullanmamız gerekirken, maalesef bu silahı kendimize doğrultup ateş ediyoruz. Üstelik bunu övüne övüne yaparak bundan mutluluk duyuyoruz' diyerek sözlerini tamamladı.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 25.07.2013 10:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ORHAN KÖR 2013-07-24 12:07:42

avm açilmasi aslinda iyidir toplu yerlerde gezmek hem güvenlik var hem temizlik teşke hep avm olsa

Avatar
ali ekşi 2013-07-24 14:20:58

nizam abi sen haklısın, bu millet senin gibi yapsa dünya lideri olur ama bir türlü narkozdan uyanamıyorki. bak şimdi ne diyor vatandaş avm, zavalli gezmekten oyalanmaktan başka işi gücü yok avmyi iyi zannediyor bilmiyolar bilmiyolar...

Avatar
ramazan sağlamlı 2013-07-24 14:29:16

hala kolayı savunan yalakalar var siz neden bahsediyorsunuz ...önce fikirler değişmesi lazım...

Avatar
MURAT KÜÇÜKİBRAHİMOĞLU 2013-07-24 16:52:34

ramazan sofralarinda coca cola eksi̇k olmuyor yazik,

Avatar
of-trabzon-almanya=61 2013-07-25 18:02:45

ramazanda colasiz olmaz bol bol coca cola içiyorum,coca cola içmek haram ve günah deyil ben bol bol coca cola içiyorum...kimseyi'de ilgilendirmez.

Avatar
Faruk Keleş @of-trabzon-almanya=61 2013-07-25 18:16:03

kardeş sen inadına mı konuşuyorsun bilemiyorum ama bu tür işlerde ne inat nede şaka senin sorumluluğunu yok etmez. ayrıca birinden illa fetva mı alman gerekiyor? ısrarla haram değil diyorsun. adamlar i̇srail ordusuna açık açık bağış yaptığını ilan ettiler. bu müslümana yetmez mi? ayrıca keyfi bir içecek. sanki zaruru tüketim gıdası. fakat ben bunları müslümanlık ile derdi olanlara diyorum

Avatar
dursun ak @Faruk Keleş 2013-07-26 13:39:24

ramazanda kolasız olmaz diyen adamın sence fetva ile ne ilgisi olabilir....avara kaldı yalandan milleti sinir etmeye uğraşıyor anlaşılıyor bence....bırak içsin de birann önce gitsin öbür tarafa...

Avatar
RAHMAN 2013-09-03 11:52:52

"http://ozel.ravda.net/include.php?path=content/articles.php&contentid=5"
bir müslüman olarak yaşıyor ve hala coca cola içiyorsanız, üstteki linki ttıklayıp izleyin.

banner90