banner102

İLLA CAN KAYBI MI OLMALI?

8 Şubat 2016 Pazartesi günü öğlen saatlerinde meydana gelen heyelan sonrası kayan toprak kitlesi Of-Çaykara karayolunun her iki şeridini de kapatmıştı. Aradan 6 ay geçmesine rağmen yolun diğer şeridi trafiğe açıl(a)madı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
15 Ağustos 2016 Pazartesi 18:52
İLLA CAN KAYBI MI OLMALI?

 Yaşanan heyelan sonrası resmi ağızlardan kayan toprak kitlesinin kısa sürede kaldırılacağı söylenmişti. Daha sonraki zamanlarda sürekli toprak kayması yaşandığı için müdahale edilmediği söylense de bunun bir çare olmadığını kendileri de biliyordu.

Aynı sorunun bir benzeri Trabzon-Hayrat karayolu üzerinde yaşanmıştı. O bölge içinde kaymanın devam ettiğini ve bunun için müdahale edilmediği söylenmişti. Anacak aradan geçen uzun süreden sonra bekletmenin toprak kaymasından dolayı olmadığı ortaya çıkmıştı. Çünkü aynı yere müdahale edilerek yüksek bir perde duvar örülmüş ve yol dere üzerine doğru genişletilerek açılmıştı.

Fındıkoba Mahallesi mevkiinde yaşanan ve Of-Çaykara karayolunu tek şeride düşüren heyelan daha büyük bir heyelandı. Ancak büyüklüğü kadar yolun turizm ve aynı yol üzerinde iki ilçe ile birçok yerleşim yerinin olması yolun önemini de yükseltiyor.

Özellikle yaz aylarında yoğun bir trafik akışının sağlandığı  Of-Çaykara karayolu  üzerinde bu tür bir engelin olması adeta kazalara davetiye çıkartıyor.  Mavranaltı mevkiindeki virajın hemen akabinde başlayan tek şerit, şoförler için büyük tehlike arz ediyor. Görüşün yarı yarıya düştüğü gece saatlerinde tehlikenin iki katına çıktığına hepimiz şahit oluyoruz.

ÇARE BEKLEMEK Mİ?

Yolu kullanan vatandaşlar, "Bu sorun bekleyerek mi çözülecek?" sorusunu sorarak yetkililerin bir an önce gerekli çalışmaları yapmalarını istediler.

İLLA CAN KAYBI MI OLMALI?

Konu hakkında görüşüne başvurduğumuz birçok araç şoförü, "Heyelanın üzerinden 6 ay zaman geçti. Bu kadar uzun zaman içinde bu sorun çözülemez miydi?  Duvar yapılacaksa şimdiye kadar yapılamaz mıydı? Toprak boşaltılacaksa şimdiye kadar boşaltılamaz mıydı? kısaca önlem alınması istenseydi şu ana kadar bu sorun çözülemez miydi?" sorularını sorarak "İlla birilerinin ölmesi mi gerekiyor?"dediler.

Konu hakkında olaydan bir ay sonra açıklama yapan Fındıkoba Mahallesi muhtarı Tahir Bulut, heyelanla ilgili gerekli önlemlerin alınmadığını söyleyerek seçim zamanlarında halktan oy isteyenlerin gerekli önlemleri almasını istemişti. Fakat muhtarın çağrısından sonra 5 ay geçmesine rağmen gözle görülür bir çalışma yapılmaması düşündürücü bir konu olmuştur.

Of'un Nabzı Medya ailesi olarak konunun takipçisi olacağımızı bildirerek  konu hakkında gerekli çalışmaların yapılmasını ve yetkili merciler tarafından konuyla ilgili gerekli açıklamaların yapılmasını önemle rica ediyoruz. 

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 15.08.2016 18:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90