banner102

İŞYERLERİ TEK TEK KAPATIYOR

2012 yılının Temmuz ayında, yaklaşık bir yıllık çalışma ile yeniden dizayn edilen ve araçlara kapatılarak hizmete açılan, Of İlçesinin en işlek caddelerinden Yalı caddesinin esnafları işyerlerini tek tek kapatıyor..

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
30 Nisan 2016 Cumartesi 01:12
İŞYERLERİ TEK TEK KAPATIYOR
 Yalı Caddesi  esnaflarının birçoğu, cadde üzerindeki çay ocaklarının dışarıya sandalye koyması ve müşterilerini dışarıda ağırlaması sebebiyle, sokağı kullanmayan vatandaşlar olduğunu söyleyerek, bu durumun kendilerini ekonomik olarak etkilediğini söylediler.

Of'un Nabzı Medya ekibi olarak cadde üzerindeki birçok esnaf ile tek tek görüşerek cadde ile ilgili fikirlerini aldık. Kendilerine cadde ile ilgili sorunun ne olduğunu sorduğumuzda, aldığımız cevaplar kahvehane ve kaldırım taşları sorunu oldu. Görüştüğümüz her esnafın ortak söylemi ise 'Caddeyi duyarlı vatandaşlar kullanmıyor' sözü oldu.

Cadde üzerindeki çay ocaklarının önlerinde toplanan vatandaşlar çay içip sohbet ediyor. Fakat bazıları gerek ses yüksekliği gerekse kullandığı argo kelimeler sarf ederek, birçok vatandaşın tepkisini çekiyor. Bu olumsuz tabloyla karşılaşan birçok vatandaş Yalı caddesini değil, diğer caddeleri kullanıyor.   

Özellikle bayanların caddeyi kullanmadığını dile getiren birçok esnaf, bu olumsuz durumun kendilerini ekonomik olarak büyük zarara uğrattığını söyledi.

Caddeyi kullanmak istemeyen vatandaşların bir diğer sorunu ise kaldırım taşlarının altına biriken suların üzerlerine sıçraması.  Kaldırım taşlarının altlarında oluşan boşluk nedeniyle, yağan yağmur suları taşların altında birikip, kaldırımda yürüyenlerin üzerine sıçramasına sebep oluyor.

Bu olumsuz durum ise sadece yağmurlu havalarda kendisini gösteriyor. Bu sorununda esnafı mağdur ettiğine şahit olup konuyla ilgili 2014 yılının Mayıs  ayında gazetemizde 'Yalı Caddesi Sallanıyor' başlıklı haber yaptık.  Fakat o gün bugündür sorun aynı şekilde devam ediyor.

SORUNLARI YAKIN ZAMANDA ÇÖZECEĞİZ

Konu hakkında Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ile görüştük. Kendisi bize ,"Caddenin sorununu bizde  dert ediniyoruz. Sorunları çözmek için de planlarımız var. Kaldırım taşlarının vatandaşları ıslatması sorununu inşAllah yakın zamanda çözeceğiz." dedi.

İŞYERLERİ TEK TEK KAPATIYOR

Cadde ile ilgili görüştüğümüz esnaflardan Hasan Zırıh, caddede bulunan işyerini, bu sorunlardan dolayı kapattığını ve başka caddeye taşındığını söyledi. Basit bir sorunun yüzünden işyerlerinin tek tek kapattığını söyleyen Zırıh, "Kahvehaneleri işletenler bizim arkadaşlarımız. Onların mağdur olmasını istemiyorum fakat, dışarıda müşterilerini ağırlamaları, caddede bulunan bütün esnafları mağdur ettiği için sadece kendilerini değil, diğer esnafları da düşünmeleri gerekiyor."diyerek bu sorunun tek bir söz ile çözülebileceğini söyledi.

Konu hakkında yetkilileri uyardıklarını da söyleyen Zırıh, "Bu sorun bugünün sorunu değil, yıllardır devam eden bir sorun. Fakat sorunun çözülmesi ile ilgili bu zamana kadar bir gelişme olmadığı için, birçok arkadaşımız işyerini kapatıp farklı adreslere gittiler. Bu şekilde devam ederse birçok arkadaşımız da kapatacaktır." diyerek sorunun bir an önce çözülmesini istedi.

 

BİR ZAMANLAR EN İŞLEK CADDE İDİ!

İşyerini kapatacak olan esnaflardan Hasan Kundakçı, Yalı caddesinin bir zamanlar en işlek bir cadde olduğunu ve işyeri kiralamak için yoğun talep olduğunu söyleyerek, bu durumun tam tersine döndüğünü ifade etti.

Cadde üzerindeki işyerlerinin büyük bir çoğunluğunu bayanlara hitap ettiğine dikkat çeken Kundakçı, "Cadde üzerinde yaklaşık 40 işyeri bulunuyor. Bu işyerlerinin büyük bir kısmı, çoğunlukla bayanların alışveriş yaptığı işyerleri. Fakat gerek kahvehanelerin önlerindeki çay içip sohbet eden müşteriler, gerekse yağmurlu havalarda kaldırım taşlarının su sıçratması bayan müşterileri büyük bir oranda caddeden uzaklaştırmıştır.  Zaruri olarak işyerlerine gitmek isteyenler de, ara caddeleri kullanıyorlar." dedi.

Kendisinin işyerini kapatacağını, ancak diğer esnaf arkadaşların mağdur olmaması için bir an önce bu sorunun çözülmesini isteyen Kundakçı, "Ben yakında kapatacağım. Fakat diğer esnaf arkadaşlarımızın kapatmaması için yetkililer bir an önce bu sorunu çözmelidir." diyerek yetkilere duyarlı olmaları için çağrıda bulundu. 

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 30.04.2016 01:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adem oflu 2016-04-30 14:53:30

Verin akp oy kurtarır sizi akp akp akp diyordunuz alın size akp

Avatar
emre @Adem oflu 2016-05-02 15:41:28

senin yaran var belli. ne bulsan ak parti suçlu. sen git aynaya bak önce.

banner90