banner102

“Koltuk adamı değil halkın adamı başkan istiyoruz!“

Büyükşehir sonrası ilk seçimini yaşayacak olan Of'un belde ve köylerinden aynı ses yükseliyor. Vatandaşlar sorunlarını sıralarken başkanın da nasıl olması gerektiğini net olarak belirtiyor:

22 Ocak 2014 Çarşamba 11:59
“Koltuk adamı değil halkın adamı başkan istiyoruz!“
 Boşalan köylere hizmetin gitmeyeceği endişesiyle yaşayan köylüler, Trabzon'un büyükşehir olmasıyla birlikte köylerdeki hizmetin daha da azalacağını düşünüyor. 

Geçtiğimiz hafta sonu Of'un Nabzı medya ekibi olarak köylülerin nabzını tutmak için 8 köyü (Mahalleyi) ziyaret ettik. Fakat gittiğimiz köylerden sadece 5'inde konuşabilecek insana rastlayabildik.  

Hafta sonu gerek okulların tatil olması gerekse memur kısmının tatile girmesi ile dolması gereken köyler, hava şartlarının ilkbaharı aratmamasına rağmen boş olması, akıllara büyük paralar harcanarak her ilçeye yapılan boş yatırımları getirdi. 

Trabzon'un büyükşehir olmasıyla birlikte İlçe Belediye başkanlarına, en ücra köşedeki köy (mahalle)  halkının oy verecek olması, köylülerin hizmet konusunda tedirgin olmalarına sebep oldu. 

Karşılaştığımız kişilerin ekseriyeti, hizmetlerin eksik oluşundan bahsederken, Bakan Bayraktar'ın beldesi olan Gürpınar'da ise gelecek dönemin geçmiş dönemi aratacağı endişesi yaşanıyor.  

Yollarının geniş asfalt ve beton olması, çöplerinin haftada bir toplanması, kar yağdığı zaman gerekli ekipmanların hemen müdahale etmesi gibi hizmetlerin biteceği endişesini yaşayan Gürpınarlılar Trabzon'un Büyükşehir olmasından pek memnun değiller. 

İSTİHDAM ALANLARI OLUŞTURULMALI 

İlkbahar havasında bir hafta sonu olması ve bakan faktörü ile İlçemizin en çok hizmet alan yeri unvanını taşımasına rağmen ikindi namazını küçük camiide tek sırayı dolduramadan kıldık. Namazdan sonra konuştuğumuz cemaat, hizmette eksikliklerin olmadığını ancak bu hizmete layık olacak olan insanın az olduğunu dillendirdiler. Halkın birçoğunun ilçe dışında olduğunu da dillendiren cemaat, gerek ilçede gerekse Trabzon ilinde gençlerin çalışıp emeğinin karşılığını alabileceği yeterli istihdamın olmadığının göstergesi olduğunu dile getirdiler.  

ADİL HİZMET ANLAYIŞININ EKSİKLİĞİ 

Gürpınar'la birlikte Uğurlu'da da durum aynı. Uğurlu'nun girişini gösteren bir tabela göremedik fakat Gürpınar sınırının hemen bitiminden sonra başlayan beton yolun bozukluğu, farklı bir yere girdiğimizin göstergesi oldu! Tabi ki bu sadece bakan faktörü olmadığını, bakanı ve iktidar gücü olmayıp halkın refahını sağlayacak hizmetlere imza atanların da olduğunu ülkemizde görmekteyiz. İncelemelerimizden edindiğimiz en önemli etkenin "Halka hizmet Hakka hizmettir" anlayışının benimsenmeyişi olduğunu gördük. 

Uğurlu'nun merkez mahallesinde açık olan birkaç markete girip yeni dönemde yapılmasını istediğiniz en önemli hizmetin ne olduğunu sorduk. İlk girdiğimiz markette market sahibi ile birkaç kişi daha vardı. Soruyu orta yere sorduğumuz için, bir soru karşılığında adeta bin cevap işittik. Yollarının kırık dökük olması, su sıkıntısı, betonlanmayan yolların oluşu ve elektrik kesintilerinden şikayetçi olduklarını ifade ettiler.  

YAPILMASI GEREKENLER SONRAYA BIRAKILIYOR 

Öte yandan ismini vermek istemeyen emekli bir öğretmen, "Daha önceden birçok işyerinin aktif halde olduğu bir beldenin şimdi ne halde olduğunu görüyorsunuz. Yapılması gereken işler sonraya bırakılıp göz boyayacak işler ön plana koyuluyor. Gerekli istihdamın sağlanmamasından dolayı boşalan memlekete dev spor kompleksleri yapıyorlar. İnsanı göç etmiş bir memleketin yollarını altınla kaplasanız ne işe yarar?" diye soru sorarak yönetim tarzını eleştirdi. 

Gittiğimiz diğer köylerin ortak söylemi, "Şimdi zoraki ve eksik halde verilen hizmetler tek bir notadan nasıl yeterli derecede verilecek" sorusu oldu. 

ADİL BİR BAŞKAN OLMASI GEREKİYOR 

Karşılaştığımız köylülere sorduğumuz bir diğer soruda; "belediye başkanı olmasını istediğiniz kişinin nasıl bir kişiliğe sahip olmasını istersiniz" sorusu oldu. Bu sorunun karşısında aldığımız cevap "adil bir başkan olması gerekiyor" oldu. Yaptığı işleri insan kayırarak değil adil bir şekilde yapması gerektiğini söyleyen köylüler, başkanın koltuk adamı değil halkın adamı olması gerektiğini ifade ettiler. 

Köylülere sorduğumuz "31 Mart gününden sonra Of'un bütün köylerine hizmet edecek olan belediye başkanından ilk olarak hangi hizmeti yapmasını istiyorsunuz?" ve "nasıl bir kişiliğe sahip bir başkan istiyorsunuz?" sorularına vatandaşlar birbirinden ilginç cevaplar verdi. 

Ahmet Yalçınkaya - Uğurlu (Yalçınkaya Market) 

Beldemizin en büyük derdi, herkesin sıkıntı olarak gördüğü ve bir türlü çözülemeyen su sıkıntısı. Belediyenin hemen yanı başımızda olması halinde çözülemeyen bu sıkıntılar çok merak ediyorum tek bir merkezden nasıl çözülecek? İnşallah bize bu günün sıkıntılarına razı olacak günleri aratmazlar.  

Bir diğer sıkıntımızda dağ yollarının yeterli derecede elverişli olmayışıdır. Bu yollarında düzeltilmesi bizim için çok iyi olacaktır. 

Belediye başkanının tahsilli olması ve halkın içinden biri olarak görev yapma düşüncesine sahip olmasının önemli olduğunu düşünüyorum.  

İsmail Vahapoğlu - Saraçlı Köyü 

Köyümüzün en önemli sıkıntısı su sorunu. Bu sorunu şu ana kadar çözemedik. İnşallah yeni dönem belediye başkanı bizim ve bizim gibi sıkıntı çeken yerlerin derdi ile dertlenecek ve sorunlarını çözecektir.  

Başkan, ahlaklı, dürüst ve inancı sağlam olmalıdır. Ayrıca verdiği sözde mutlaka durmalıdır. Bundan dolayı sırf oy almak için veya başka bir çıkar için söz vermemelidir. Yapabileceği işler için söz vermelidir.  

Hayati Şenocak - Kavakpınar Köyü 

Köyümüzün en büyük sıkıntısı  çoğu yerde olduğu gibi su sorunu. Ben bu köyde durmamama rağmen bunun sıkıntısını çekiyorum. Sürekli duran kardeşlerimiz için bu çok büyük sıkıntı. Bu sorunun bir an önce çözülmesi lazım. Aynı şekilde alt yapı sorunumuzda büyüktür.  Sorunlarımız ile dertlenecek bir yönetimin gelmesi halinde bu sorunların bitebileceğini düşünüyorum. Aksi halde sorunlar ile iç içe yaşamaya devam ederiz. 

Seçilecek olan belediye başkanının her şeyden önce Adil olması lazım. Eğer adil olursa diğer bütün özellikleri buna göre değer kazanır. Yaptığı hizmetlerde değerli olur. Bundan hem kendisi hem de halk yararlanır. Başkanda, daha doğrusu bütün Müslümanlarda olması gereken bir diğer özellikte yalan söylememesidir. Konuşurken çok dikkatli konuşmalı ve planlı şekilde iş yapmalıdır. Aksi halde elinde olmadan birçok konuda yalan demeye mahkum olur.   

Veysel Göktaş - Serince Köyü 

ODUNU KOYSA YİNE OYUM ONADIR 

Elhamdülillah köyümüz ve ülkemiz çok iyi durumdadır. Bundan dolayı halimize şükretmemiz lazım. Ülkemiz iyi olunca ilçemiz ve köyümüzde iyi oluyor. Hizmet bir bütün halinde veriliyor. Bundan dolayı Of Belediye Başkan adayı kim olursa olsun fark etmez. Benim için önemli olan Partimden olmasıdır. Partim bugün başkan adayı olarak "odun koysun" ben yine ona oyumu vereceğim. 

Ömer Göktaş - Serince Köyü 

Köyümüzde betonlanmamış yerlerimiz var, ilk olarak bu yolların betonlanması lazım. Ayrıca köyümüzde su kesintisi de başlıca sıkıntılarımız arasındadır. Bu sorunun da bir an önce çözülmesi gerekiyor. 

Belediye başkanının namazını kılan ve insanlar ile ilişkileri iyi olan bir kişiliğe sahip olması lazım. 

Musa Şenocak - Kavakpınar Köyü 

Köyümüzde biriken çöpleri bazen uzun zaman aralıklarında almaya geliyorlar. Bundan dolayı biriken çöpler kötü koku saçıyor.  Büyükşehir belediyesi olduktan sonra bu aralıklar uzamasın. Bize büyükşehir olmayı övgüyle anlatanların bu sorunları da düşünmesi lazım. İnşallah anlattıkları gibi daha fazla hizmet alırız. Bundan pek umutlu değilim ama yapacak çok şeyimiz de yok. 

Belediye başkanı halkın içinden birisi gibi olup bütün halkın derdini dinlemesi gerekiyor. Sadece belli zamanlarda değil bunu çok sıklıkla yapması lazım. Halktan birisi olmayanın halkın derdi ile dertlenmesi düşünülemez. Bu tür kişiler ancak koltukta oturup bol keseden konuşurlar.  

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 22.01.2014 14:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
odun 2014-01-23 23:12:44

cehennemde odun lazım olacak amcaya.rahat olsun orda bulurlar ona baya odunu.

Avatar
SİNAN KARAAHMETOĞLU @odun 2014-01-29 23:03:54

zorunami gitti dogrusöylemek amca anladi ama siz allayamadiniz

banner90