banner102

"Numan Bey bizi basamak olarak kullandı!"

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş AK Parti'ye gidiyor, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu kalıyor. Peki şimdi HAS Parti'de neler olabilir?

09 Eylül 2012 Pazar 19:11
"Numan Bey bizi basamak olarak kullandı!"
HAS Parti Genel BaşŸkanı Numan KurtulmuşŸ AK Parti'ye gidiyor, Genel BaşŸkan Yardımcısı Mehmet BekaroğŸlu kalıyor. Oysa partisi KurtulmuşŸ'un izinde bütünleşŸme kararı almışŸtı... Peki şŸimdi HAS Parti'de neler oluyor? Sonra siyasette neler olabilir?



 Numan Bey gitti, geride kalanların ruh hali nasıl?

GidişŸ biçimi çok yanlışŸtı. Kapalı kapılar arkasında konuşŸuldu, insanlar kararlara dahil ediliyormuşŸ gibi davranıldı. BirleşŸiyoruz, bütünleşŸiyoruz düşŸüncesiyle partinin yüzde 70'i Numan Bey’in yanında yer aldı. ܇oluk çocuğŸun nafakasından kısarak partiyi açık tutmaya çalışŸtık. Toplum baskısı da büyüktü. "Bundan nasıl kurtuluruz" diye düşŸünüldü. Ancak anlaşŸıldı ki böyle bir bütünleşŸme yok. Numan Bey ve birkaç kişŸi gidecek. DiğŸerlerine de "AK Parti'ye üye olun, bekleyin. İleride size de fırsatlar sunulacak" dendi. Vaatlerin gerçek olmayacağŸı ortaya çıkınca destek düşŸtü. Ben Numan Bey'den yaşŸça büyüğŸüm; kapı kapı geziyor ve "Numan Bey"in selamını getirdik" diyordum. "Niye yaptık bunları" sorusu başŸladı. "Milli GörüşŸ'ü canlandıracağŸız" diyor ama ne derse desin, bu bir statü kapma yarışŸıdır.



Numan KurtulmuşŸun psikolojisi nasıldır?

Mahcup ama çok rahatlamışŸ pozisyonda. "UğŸraşŸtık olmadı" diyor. Onu da anlıyorum. 1998'den beri boğŸuşŸuyor ve bir şŸey olamayacağŸını da görüyor. Bundan bunaldı. Bunu bir çıkışŸ olarak görüyor. Ama bir arkaya bak. Bu kadar insan seninle hareket etti. Herkes tükürdüğŸünü yalayamıyor ki. Bu kadar büyük laflar var. O büyük bir fedakÜ¢rlık yapıyormuşŸ gibi, sanki Milli GörüşŸ yeniden kurulacakmışŸ gibi hareket ediyor. Kendini kurtardı, böyle kendini halkı kurtarıcı gibi göstermesine gerek yok.



'NUMAN BEY MUHALEFET YAPAMAZ'



AK Parti'ye muhalefet ediyordu, ona devam edebilir mi parti içinde?

Sen oraya gitmeden ܖnce muhalefet ederken "NATO sırtındaki gavur leşŸi" diyeceksin, sonra Tayyip Bey "NATO müdahale etsin" diyecek. Bunlar ciddi çelişŸkiler. Nasıl muhalefet yapacak, yapamaz.



Siz davet edilseydiniz gider miydiniz AK Parti'ye?

Defalarca edildim. YaşŸımız 58'e gelmişŸ, hiç o lafları etmemişŸ gibi hareket edebilir miyim? Elbette bu ülke için ben de bir şŸeyler yapmak isterim ama bu memleketin problemi siyasetin belli ilkeler içinde yapılmasıdır. Biz günlerce çalışŸarak partinin programını, manifestosunu yazdık. Bunları yaparken şŸaka mı yaptık? Simdi bana "Sen dün de böyle hatalar yapmışŸtın" diyorlar, bunu bir zaaf olarak görüyorlar. Beni aldattı, ben aldatmadım. Numan KurtulmuşŸ geçmişŸte örneğŸi olan şŸuradan şŸuraya atlamak için insanların üzerine basan insanlardan biridir. Erbakan'ın siyasi terbiyesi bunlarla mukayese edilmez.Erbakan Hoca'yla 5 yıl her gün beraber çalışŸtım. Onun insan ilişŸkileri farklıdır, yönetim tarzını defalarca eleşŸtirdim ama insanları dinlemesi, nezaketi, küçüğŸü bile kapıya kadar uğŸurlaması bambaşŸkaydı. Gerçi o da insanları siyasette araç olarak gördü. Ahmet olmadı mı Mehmet'i seçti...



Sizin yol arkadaşŸlarınızda hep bir sorun çıkıyor. Yol mu bozuk, sizde mi sıkıntı var?

"Ben mükemmelim, bende hiç hata yok" demiyorum. Bunu söyleyemem, insan bundan utanır. Bir insanla tanışŸtığŸımda 100 puanla başŸlıyorum. TanımadığŸın birine sıfır puan veremezsin.



şžimdi ErtuğŸrul Güııay'la Numan KurtulmuşŸun puanları ne durumda?

Ben puan vermiyorum artık onlara. Muhalefet etmeyi değŸil duble yol yapmayı hizmet olarak görüyor insanlar. Yol yapacaksın, ihale vereceksin... Böyle siyaset yapılmaz.



Siz siyaset için fazla duygusalsınız sanki...

Duygusal değŸil de etik davranıyorum. Sizinle bir işŸ yapıyorsam, makine değŸilsiniz ki olmayınca değŸişŸtirelim.



AK Parti'yi neden bu kadar eleşŸtiriyorsunuz?

AK Parti 201l'den sonra moral üstünlüğŸünü kaybetti, iktidar oldu ama muktedir olamadı. Devleti alabildiğŸine partinin aracı olarak görmeye başŸladı. Devleti değŸişŸtirmeyi beceremedi. Eski devletin refleksleriyle davranmaya başŸladı, insanlar ölüyor. Herkes AK Parti'den insanı öne almasını bekliyor, onlar devleti ön plana alıyor. Tayyip Bey Türkiye'de Kemalist oligarşŸinin yıkılmasında iyi bir aktör. Ama eski ne yıkılacaksa ve yeni ne kurulacaksa onun kurulmasında doğŸru isim değŸil. Tarzıyla, kafasının arkasındakilerle ve dedikleriyle bunu başŸaramayacaktır. CumhurbaşŸkanı olduğŸunda da pasif bir cumhurbaşŸkanı olmayacaktır ayrıca. BaşŸbakanlık için de üslubu daha yumuşŸak biri gerekiyorsa doğŸru isim Numan KurtulmuşŸ değŸil, Abdullah Gül'dür.



Numan Bey başŸarılı olur mu AK Parti'de?

Yılların arkadaşŸlığŸı var aramızda ama benim korkum Numan Bey AK Parti'nin Yıldırım Akbulut'u olacaktır.



Ahmet DavutoğŸlu'nu da çok eleşŸtiriyorsunuz.

DavutoğŸlu'nun sıfır sorun politikası sıfıra eşŸitlendi. "Stratejik derinlik" dediğŸi bir tez. Tezler önemlidir küçümsemiyorum, ama makaleleri politikalara dönüşŸtürmek hayalciliktir. Suriye'yi yeni Osmanlı'nın adımları olarak nasıl görürsün? Tayyip ErdoğŸan da onu daha fazla taşŸımayacaktır. Bu politikaların vebali büyük. Derin stratejileri olan bir akademisyen o bölgede olanları görememişŸse fantezilerde yaşŸıyor demektir. Fantezilerine koca ülke ve bölge mal edilemez.



“GİDEBİLECEğžİM PARTİ YOK”

şžimdi ne yapacaksınız?


Partiyi kapatmak istemiyoruz. Has Parti’nin yakaladığŸı damar üzerinden Türkiye’de hÜ¢lÜ¢ siyasi yapı kurulabileceğŸini, buna ihtiyaç olduğŸunu düşŸünüyorum. Macera arayacak değŸiliz. Bir sivil toplum örgütü olarak değŸil, bir siyasi hareket olarak çalışŸmaya devam etmemiz gerekiyor. Ama AK Parti dahil gidebileceğŸim bir parti yok.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
emre 2012-09-10 11:57:12

Tamam anladık sizi basamak olarak kullandı. Sen kendi işine bak. Parti sana kaldı işte daha ne istiyorsun. Belliki bu açıklamalarla genel başkanlığŸa aday olacaksın. Hakkında hayırlısı olsun.

Avatar
Mert CAN 2012-09-12 11:12:11

58 yaşına gelmiş daha adam tanımıyor. Sizde basiret, feraset olsa Hidayet yolu olan Milli Görüşü terketmezdiniz. Valla böyle giderse kusura bakmayın ama daha çok semer atarlar sırtınıza...

banner90