banner102

Ağaçseven Köyünde Kuran-ı Kerim'in nuru yeniden parladı!

Of'un Ağaçseven Kur'an kursu 2011 yılı itibari ile yeniden hizmete başladı.

04 Şubat 2011 Cuma 19:00
Ağaçseven Köyünde Kuran-ı Kerim'in nuru yeniden parladı!

Of İlçemizin en ücra köşŸesinde bulunan AğŸaçseven köyünde bulunan AğŸaçseven Kur’an Kursu 2000 yılından günümüze kadar sönmüşŸ olan Kur’an-ı Kerim kursu yeniden başŸlatıldı.

Ofun Nabzı Web sitesi olarak bizatihi AğŸaçseven köyü Kur’an Kursuna giderek Kur’an Kursu hocası ve Köyün İmamı olan, Kemal KORKMAZ hocamız ile Kurs hakkında röportaj yaptık.

OFNBZ: Hocam, ilk olarak kısaca kendinizi bize tanıtır mısınız?

Kemal KORKMAZ : Ben Kemal KORKMAZ. Of Kavakpınar köyündenim. 1987 yılından beri AğŸaçseven köyünde görev yapmaktayım. Köye ilk olarak Kur’an Kursu’nda görevli olarak buraya geldim.

OFNBZ: Kurs hakkında bize kısa bir bilgi verirmisiniz?

 Kursumuz 2000 yılına kadar faaliyette idi. ܖğŸrenci akışŸı devam etmediğŸinden dolayı 2000 yılında Kur’an kursumuz kapanmışŸtı. Bende camide İmam olarak görev yaptım ve şŸu anda da yapmaya devam ediyorum. Bu yıl Kursumuzu restore ederek yeniden faaliyete açtık. Allah’a (CC) hamd olsun, şŸu anda 16 öğŸrencimiz var. Güzel bir düzenimiz var Elhamdülillah. Mevla inşŸallah tamamına erdirir. Feyz ve hayırlı hizmetler hepimize nasip eder. Cenab-ı Allah hepimizi Kur’an’a hizmetkar eder inşŸAllah.

OFNBZ: Hocam, yeni kayıt yaptıracaklar için ne söylemek istersiniz?

Kemal KORKMAZ : şžu adan kayıt dönemi değŸil. ܖnümüzdeki 2011 yılındaki kayıt döneminde 10-15 öğŸrenci alacağŸız İnşŸAllah. şžimdi yeni başŸlamamız hesabiyle 16 öğŸrenci ile başŸladık. İyi oldu, sanki böyle yıllardır devam ediyormuşŸ gibi güzel bir düzen içerisinde çalışŸıyoruz. Nurullah DİNDAR hocamız haftada bir derse geliyor. Onun kardeşŸi Fethullah DİNDAR hocamız da  Fahri olarak görevlendirilmişŸ durumdadır. Bizde camii imamı ve Kur’an Kursu yöneticiliğŸi yapmaktayız.

Kur’an Kursumuzun ve Camimizin giderleri AğŸaçseven köyü halkı tarafından karşŸılanıyor. Bu konuda da AğŸaçseven köyümüz örnek teşŸkil edecek bir köydür. BaşŸka yerlerden Kursa yardım edilmesini kendilerine acziyet olarak kabul görürler. Bunu asla kabul etmezler. Biz köyümüze hizmet veren Kur’an Kursumuzu maddi noktada finanse ederiz diye düşŸünürler. Allah (cc) hepsinden razı olsun. Cenab-ı Hak kendilerine bereketli, helalinden bol rızıklar ve işŸlerinde de başŸarılar ihsan etsin İnşŸALlah.

OFNBZ: Ofun Nabzı Web sitesi olarak size teşŸekkür ediyoruz.

Kemal KORKMAZ : Bizde size teşŸekkür ediyor ve çalışŸmalarınızda başŸarılar diliyorum.

 Röportaj Videosu için tıklayın.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90