banner102

Dekan Gelişli'den “taş ocağı“ eleştirisi

Of Halk Eğitim Bünyesinde Yazılı Basın Muhabirliği Kursiyerlerinden Fahri Hacıcaferoğlu, Erhan Yüksel ve Merve Yeni, Of Teknoloji Fakültesi Dekanı sayın Prof. Dr. Kenan Gelişli ile Fakülte hakkında röportaj gerçekleştirdiler.

11 Mayıs 2013 Cumartesi 14:22
Dekan Gelişli'den “taş ocağı“ eleştirisi
Röportaj esnasında Fakülte karşısında bulunan taş ocağında yapılan dinamit patlatması, röportaja bir anlık ara verilmesi ve taş ocağının fakülteye verdiği zararları hakkında Gelişli'nin açıklama yapmasına sebep oldu.  

Of Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Gelişli ile Haber Muhabirleri Fahri Hacıcaferoğlu ve Merve Yeni arasında gerçekleştirilen röportaj şu şekilde oldu;

-Kenan Bey kendinizi kısaca tanıtabilir misiniz?

-1958 yılında Sürmene'de doğdum. 1982 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi, Maden Fakültesi, Jeofizik Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldum. 1985 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nden yüksek lisans, 1992 yılında da İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nden doktora dereceleri aldım. 1994-2003 ve 2004-2010 yılları arası KTÜ, Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü bölüm başkanlığı, 2005-2010 yılları arasında ise KTÜ Of Teknik Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevlerini yürüttüm. Halen Of Teknoloji Fakültesi dekanlığı görevini yürütmekteyim.

-Of Teknoloji Fakültesi kaç bölüm ve kaç öğrenci var?

-Fakültemizde dört bölüm bulunmaktadır. Bu bölümler Ağaç işleri Endüstri Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği’dir. Bu bölümlerden Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği ve İnşaat Mühendisliği eğitim vermektedir ve toplam 127 öğrenci ve 24 akademik elemanla eğitim vermekteyiz.

-Of Teknoloji Fakültesini tanıtmak ve öğrenci sayınızı arttırmak adına ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?

-Öncelikle Yazılım ve İnşaat Mühendisliği bölümünü tanıtmaya ihtiyacımız yok. Bu bölümler Türkiye genelinde sıkça tercih edilen ve bilinen bölümlerdir. Diğer bölümleri tanıtmak amacıyla Of ilçesi ve Trabzon İlimizde bulunan genel lise ve meslek lisesi öğrencilerine başta Of ve okulumuz hakkında, bölümün avantajları hakkında eğitim ve tanıtım seminerleri gerçekleştirdik.

YÖK’e Enerji Sistemleri Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği için öğrenci talebinde bulunduk. Gerekli şartları tamamladığımız için bu yıl Enerji Sistemleri Mühendisliği bölümüne öğrenci yollanacak. Dört yıl içinde öğrenci sayımızın 600-700civarlarında olmasını hedefliyoruz.

-Fakültenizde okuyan öğrencilerin boş vakitlerini değerlendirebilmeleri için yaptığınız çalışmalar nelerdir?

-Öğrenci sayımızın azlığı ve ilk öğrencilerimiz olmaları nedeniyle onlarla arkadaş gibi vakit geçiriyoruz. Beraber kahvaltı yapıyoruz, geziler düzenliyoruz. Basketbol, voleybol, futbol, masa tenisi gibi sportif faaliyetlerini gerçekleştirebilmeleri için uygun koşulları hazırlıyoruz.

Tabi ki bizim çabalarımızın yanında Of halkı ve yerli girişimcilerinde öğrencilerimize boş vakitlerini değerlendirebileceği alanlar oluşturmaları gerekmektedir. Onlara Of’u sevdirmek demek Kültürel Mirasımıza ve gelişmemize katkı sağlayacaktır.

-Fakültenizden mezun olan öğrencileri neler bekliyor?

-Fakültemizden mezun olan öğrencileri diğer öğrencilerle aynı imkânlar bekliyor. Ancak diğer fakültelerden farklı olarak öğrencilerimize 7. Yarıyılda bir yarıyıl boyunca dışardaki işyerlerinde staj imkânı sunuyoruz. Bu da öğrencilerin bir adım önde olmalarını sağlıyor. Amacımız uygulaması bol bir eğitim vermektir. Böylece uygulama becerisi gelişmiş yetenekli mezunlar vermeyi hedefliyoruz.

Mezun olduktan sonrada öğrencilerimizi 2 yıl boyunca takip edeceğiz. Çalıştıkları yerleri, çalışma şartlarını ve memnuniyetlerini anket ve takip raporlarıyla takip edeceğiz. Eksiğimiz varsa böylece tamamlayıp eğitime başlayan öğrencilerimizde bu eksikleri tamamlayacağız.

-Of Teknoloji Fakültesinin kuruluşundan bu yana kimlerden destek aldınız?

-Fakültemizin kuruluşunda siyasilerden fazlasıyla destek aldık. Of’ta üniversitenin aile birliği olarak gördüğüm bir dernek kuruldu. Derneğe Of halkından, çay paralarından destek verildi. Sayın Bakanımız Erdoğan Bayraktar, Milletvekilimiz Kemalettin Göktaş’ın Fakültemizin kuruluşu ve bu aşamaya gelişi sürecinde oldukça fazla desteği olmuştur.

Derneğe olan destekler azaldıysa da bugüne gelmemizde oldukça yararı olmuştur.

-Of Teknoloji Fakültesinin gelişmesi ve öğrenci sayısının artması amacıyla Of halkına düşen görevler nelerdir?

-Of Halkına büyük görev düşmektedir. Öncelikle arada kültür farklılığı olduğu için başka şehir ve ülkeden gelen öğrencileri dışlamamalı onlara Of’u sevdirmeliler. Öğrencilerin vakitlerini geçirmeleri günlük ihtiyaçlarını karşılamaları için yeni ve öğrenci bütçesine uygun mekânlar açmalıdırlar. Öğrencilerin gelen ailelerinin konaklayabileceği oteller kurulmalı. Öğrenci mezun olduktan sonra gittiği yerde Of’un elçileri temsilcileri olacaktır. Dört yıl Of’ta kaldım diyebilmeleri lazım. Dört yıl Trabzon’da kaldım derlerse bunun Of’a faydası olmaz.

-Son olarak Of halkına Fakülte adına söylemek istediğiniz bir şey var mı?

-Of Teknoloji Fakültesi tüm dünyaya Of’u tanıtıyor. Yörenin gelir düzeyi düşük ailelerinin çocuklarına mühendis olma fırsatı veriyor. Fakültemiz Of için büyük bir nimettir. Bunun değerini bilmeli ve ene iyi yere getirmek için elimizden geleni yapmalıyız.

Röportaj: Fahri Hacıcaferoğlu - Merve Yeni

Fotoğraf: Erhan Yüksel

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 14.05.2013 13:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90