banner102

Kaymakam Arslan: “Yaptığımız işin en iyisini yapmalıyız”

Of Gazeteciler Cemiyeti öncülüğünde, Of Halk Eğitim ve İŞKUR aracılığı ile açılan Yazılı Basın Muhabirliği Kursunun ilk röportajı, kursiyerlerden Fahri Hacıcaferoğlu ve Binnaz Koçbıyık tarafından Of Kaymakamı Eren Arslan ile gerçekleştirildi.

10 Mayıs 2013 Cuma 22:00
Kaymakam Arslan:  “Yaptığımız işin en iyisini yapmalıyız”

Of Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ömer Lütfü Saral’ın da hazır bulunduğu röportaj sıcak bir ortamda gerçekleştirildi.

Of Halk Eğitim Yazılı Basın Muhabirlerinden Fahri Hacıcaferoğlu ve Binnaz Koçbıyık'ın Of İlçemiz Hakkında soru sorup, Of İlçe Kaymakamı Eren Arslan'ın cevapladığı ropörtaj şu şekilde gerçekleşti:

-Sayın Kaymakamım, ilk YÖK başkanı olan Prof. Dr. İhsan DOĞRAMACI tarafından kurulan Hacettepe Üniversitesi İ.İ.B.F. Kamu Yönetimi bölümünden birincilikle mezun oldunuz. Bu başarınızda ki en büyük etken nedir?

-Eğitim hayatım boyunca yaptığım bütün işlerde en iyisini yaparak başarılı olmak benim gaye edinip benimsediğim kriterimdir. Sadece eğitim hayatımda değil, iş ve diğer alanlarda da yaptığım bütün işlerde en iyisini yapmak için çalışmaya gayret ediyorum. Yapılması gerekenin de bu olduğunu düşünüyorum.

-Eğitime verdiğiniz önemi yapmış olduğunuz çalışmalardan biliyoruz. Bu kapsamda ilçemizde bulunan bütün okul müdürleriyle düzenli şekilde görüşüp bilgi alışverişinde bulunuyorsunuz. Görüşmeler sonrası karşınıza çıkan eksiklikler varmı, varsa bunları nasıl çözüyorsunuz?

-Her ay düzenli olarak okul müdürleriyle toplantılar yapıyoruz. Okul Müdürlerimize hedefler veriliyor ve bu hedefleri takip ediyoruz. Karşımıza çıkan eksiklikleri de, devlet yardımları ve hayırsever vatandaşlardan alınan desteklerle çözmeye çalışıyoruz.

-İlçemizde açılan Of Teknoloji Fakültesinin kısa sürelide olsa ilçemize getirisi sizce ne oldu?

-Bildiğiniz üzere ilçemize kurulan Teknoloji Fakültemiz henüz emekleme aşamasındadır. Bundan kısa sürece bir sonuç beklemek doğru değildir. Fakat ilerleyen zamanlarda sosyal, kültürel ve mali açıdan katkıları olacaktır. Bu konuda Of Halkının ve Esnafının, farklı kültürlerdeki bu öğrencilere karşı duyarlı ve evine gelen bir misafir gibi davranmaları gerekmektedir. Yapılan yanlışları uygun bir dil ve üslup ile uyarmalı ve bu konularda çokça sabırlı olmalıyız. 

-Birkaç defa üniversitemiz öğrencileriyle bir araya geldiniz. Öğrencilerin size bildirdiği sorunlar oldu mu? Eğer olduysa bu sorunlarla ilgili ne tür çalışmalarınız oldu? Kısaca bahseder misiniz?

-Üniversite öğrencileri ile birkaç defa bir arada bulunma fırsatımız oldu. Kendilerinin bize bildirdiği bazı sorunların bizimle alakalı olanlarını çözmeye çalıştık. Diğer istekleri içinde, gerekli merciiler aracılığı ile yardımcı olmaya çalıştık. Ayrıca Üniversitedeki öğrenci sayısının artmasıyla, Üniversitenin etrafına ve İlçemize yapılacak yatırımlar artacak ve birçok sorunun çözülmesine vesile olacaktır.

-Bildiğiniz üzere Trabzon Büyükşehir Belediyesi oldu. İlçemize bunun getirisi veya götürüsü var mıdır? Varsa nelerdir? Kısaca bahseder misiniz?

-Trabzon’un büyükşehir olmasıyla birlikte ilçemizin genel anlamda imkânları artacaktır. Su, teknik personel, hizmet sektörü, kanalizasyon sistemleri vs. konularında hizmetler artacak ve bu sayede halkın bu konulardaki sorunları daha hızlı çözülecektir.  Uygulamada kısmi olarak aksaklıklar yaşanabilir, fakat bunlar zaman içerisinde çözülebilir. Büyükşehir’in ilçemiz açısından genel olarak iyi olacağını düşünüyorum.           

-Kaymakamlık resmi web sitesinde yer alan ‘Kaymakama Mesaj Kısmı’ aktif olarak kullanılıyor mu? Kullanılıyorsa gelen mesajlara geri dönüş yapılıyor mu?

-Bu zamana kadar mesaj bölümünün resmi olarak kullanıldığı söylenemez. Kurumsal bir İnternet sitesi olduğumuzdan dolayı gelen mesajların Kaymakamlığın resmi mail adresi olan [email protected] adresine ulaşması için  arkadaşlarımız çalışmaları son aşamaya getirdiler.İlçede bulunan vatandaşlarımız Kaymakamlığa gelerek gerek bana gerek arkadaşlarımıza sorunlarını rahatlıkla iletiyorlar. Mesaj bölümünün birkaç güne kadar aktif olarak hizmete girmesiyle birlikte Türkiye’nin ve Dünya’nın neresinde olursa olsun tüm Of’lu hemşerilerimiz bizlere bu kanaldan olarak rahatlıkla ulaşmış olacaklar. Ayrıca sosyal medyanın yoğun olarak kullanıldığı günümüzde tüm vatandaşlarımızın Kaymakamlığımız tarafından oluşturulan Of Kaymakamlığı Facebook ve Twitter hesaplarından da bizleri takip edebilirler ve görüşlerini rahatlıkla paylaşabilirler.

-Sizden önce ki dönemde Of ilçesinde MOBESE çalışması başlatıldı; hatta bu konuyla ilgili vatandaşların da nakdi yardımda bulunması için birçok yere el ilanları asılmıştı. Bu konuda çalışmalar halen devam ediyor mu? Bu konu hakkın da kısaca bilgi verir misiniz?

-Yardım toplama konusu sadece MOBESE amacıyla yapılmamış olup okul ve sağlık ocaklarının onarımını da kapsıyordu.Bu kapsamda az bir miktarda olsa toplanan yardımlar okul ve sağlık ocaklarının onarımlarında kullanılmış.Konuyla alakalı çalışmalarımız devam ediyor. Gerçek anlamda bir MOBESE sisteminin kurulması için emniyetin kontrolünde özel bir yer olması gerekiyor. Bu konuda gerekli görüşmeler yapılmış talimatın gelmesini bekliyoruz.

-Devletimizin başlatmış olduğu ‘Dumansız Hava Sahası’ çalışmasına ilişkin ilçemizde ne derece ilerleme kaydedildi. Gözlemlerinizden bahseder misiniz?

-Bu konuda özel ekipler var.  Bu ekipler ara ara iş yerleri ve mekânları kontrol edip gereken işlemi yapıyorlar. Hiçbir şekilde taviz vermeden cezalar kesiliyor. Cezasının çok ağır olduğu bu uygulama karşısında vatandaşlarımızdan ve esnaflarımızdan duyarlı olmalarını bekliyoruz.

-Son olarak bize ve bizim aracılığımız ile Of halkına neler söylemek istersiniz?

-Öncelikle sizlere başarılarılar dilerim. Of’un gelişmesi, kalkınması ve marka şehir olabilmesi için bütün dinamikleriyle Of’umuzun layık olduğu değerlere ulaştırmak için çalışıyoruz. Bu noktada katkısı olan herkese de teşekkür ediyorum.

-Sayın Kaymakamım, bizimle röportaj yapma teklifini kabul ettiğiniz ve sorduğumuz sorulara samimi şekilde cevap verdiğiniz için çok teşekkür ediyoruz.

-Ben size teşekkür ediyor, Basın kursu ve özel hayatınızda başarılar diliyorum.

Haber: Binnaz Koçbıyık & Fahri Hacıcaferoğlu

Fotoğraf: Hatice Saral

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 14.05.2013 13:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90