banner102

Mağduriyetleri gidereceğiz

Of Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı için yapılacak olan seçimler öncesi adaylığını açıklayan Haydar Dayıoğlu ile adaylık sürecini ve planladığı projeleri görüştük.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
03 Ocak 2018 Çarşamba 18:50
Mağduriyetleri gidereceğiz
 Şoförler odasının mevcut yönetimini eleştiren ve birçok sorunu çözemediğini iddia eden Haydar Dayıoğlu ile yaptığımız röportaj şu şekilde gerçekleşti.

- Kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

* 1969 yılında Of'un Kumludere Mahallesinde doğdum. İlk ve Orta öğretimimi Kumludere ve Eskipazar Mahallelerinde tamamladım. Liseyi Of Ş.A.T Lisesinde okudum. Üniversiteyi Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinde tamamladım. 22 yıldır Ticaretle uğraşmaktayım.Evli ve 3 evladım vardır.

- Of Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığına adaylığını koydunuz. Hangi noktada eksiklik gördünüz? veya hangi sebeple aday olduğunuz?

* Sorunların giderilmesinde bir çözümün ortaya koyulamaması bizi bu yola sevk etmiştir. Kamu kurum ve kuruluşların da toplumun nezdinde bir özgür ağırlığın olmaması, şoför kardeşlerimizin sorunlarına çözüm üretilememesi, ortak akılla hareket edilememesi nedeni ile aday olduk.

Bizim adaylığımız ortak akılla oluşmuş ve zaruretten doğmuştur.

- Adaylık için dağıttığınız el ilanında "Taksici esnafımızın mağduriyetini gidereceğiz" demişsiniz. Bu mağduriyet nedir? Bu zamana kadar neden çözülmedi ve siz nasıl çözeceksiniz?

*Taksici esnaf gerçekten çok mağdur olmuştur. Yapılan taksici ihalelerinde taksici kardeşlerimiz 3 yıldır paralarını alamadı. Alamamaları bir tarafa muhatap dahi bulamadılar. Bu mağdur dönemlerinde Of şoförler odası kendilerine yeterince sahip çıkmadı. Herhangi bir mücadele verilmedi. İlgili kurumlar nezdinde bir baskı oluşturulmadı, yapılacak işlemlerde pasif kalındı.

Simdi biz gelirsek ilgili kurumlarla ivedilikle görüşmeler yapıp konuyu Ankara'ya taşıyacağız. Biz dişinden tırnağından kısarak taksi plakası alan taksicinin hakkın koruyacağız. Kimsenin hakkını kimseye yedirmeyip sonuna kadar yanlarında olacağız.

- 'Kamyoncu esnafımızı saygın hale getireceğiz' diyorsunuz. Saygın olmayan durumlar nelerdir ve bunları siz nasıl saygın hale getireceksiniz?

* Bu toplumun ağır yükünü çeken ve odamızın asli unsurları olan kamyoncu kardeşlerimizin seslerinin daha gür çıkmasını sağlayacağız. Aynı zamanda kardeşlerimizle kolektif bir anlayışla hareket edeceğiz. Odamız onların evi gibi olacaktır. Zor şartlarda çalışan ve emek sarf eden bu arkadaşlarımıza saygınlık kazandırıp birlikte daha güçlü bir yapıyı oluşturacağız.

- 'Uzun zamandan beri çile çeken, mağdur olan, haksızlığa uğrayan, sahipsiz bırakılan, paralarını alamayan ve bu sorunlara kimsenin ses çıkartmadığını ve çare bulmadığını' dile getiriyorsunuz. Bütün bu sorunlara ne kadar zamanda ve nasıl çare bulacaksınız?

* Öncelikle mağdur olan taksici kardeşlerimizi bir araya getirip acil eylem planı çıkaracağız. Bu plan çerçevesinde ilgili kurumlarla görüşüp sorunları çözeceğiz. Alamadıkları paraları almak için Büyükşehir Belediyesi ile görüşmeler yapıp sorunu çözüme kavuşturacağız.

- 'Şoförler odası sadece evrak satılan, plaka basılan yer olmayacaktır' diyorsunuz. Sizin başkanlığınızda bu oda saydıklarınızın dışında hangi hizmetleri verecek?

·       Şoför esnafı için yardım sandığı kuracağız.

·       Şoför esnafına gelir getirici kooperatif birlikler kuracağız.

·       Şoför esnafına ucuz MATOZ uygulaması yapacağız.Solaklı,  Eskipazar ve Of Merkez olmak üzere 3 bölgede yakıtçılarla anlaşarak % 7 ‘e kadar ucuz MAZOT temin edeceğiz.

·       Şoför arkadaşların kaynaşması  için günlük oturacakları bir çay evi olacaktır.

·       24 Saat hizmet veren  AMBULANS alacağız.

·       Şoförlere ücretsiz HUKUK yardımı yapacağız.

·       24 Saat  ücretsiz ÇEKİÇİ hizmeti vereceğiz.

·       Şoförlerimize Trafik sigorta primlerinde indirimli anlaşma yaptıracağız.

·       Şoför esnafımıza araç yenileme işleminde  Bankalar nezdinde yardımcı olacağız.

·       Her 2 ayda bir şoför esnafıyla toplantı yapacağız.

·       Korsan yolcu alımı kesinlikle Jandarma Trafikle el ele verilecek önüne geçilecek

·       Duraklar daha aktif hale getirilecek.

·       Köy minibüslerinin Of’taki durak sorunları çözüme kavuşturacağız.

·       Şoför esnafına ‘’KOSGEB’’ kredisini ve desteğini sağlayacağız.

·       Şoför odasında havuz oluşturacağız. Şoför kardeşlerimizin cenaze, düğün ve hasta anlarında bu havuzdan yardım yapacağız.

- Yayınladığınız el ilanlarında 'Yapacaklarımız' başlığı altında 15 projeniz olduğunu belirttiniz. Bu projelerinizin öncelikli olanları hangiler ve bunları hangi zaman zarfında yapmayı planlıyorsunuz?

* Projelerimizin hepsi öncelikli yapacaklarımızıdır. Bu projeleri 2 yıl içinde gerçekleştirip odamızı Of'un en etkili ve en gözde odası haline getireceğiz. Şoför esnafımızın ikinci evi olacak olan odamız sorunları yerinde ve zamanında yapacaktır.

8- Son olarak Of'un Nabzı Gazetesi aracılığı ile bütün araç sahiplerine ve Of Halkına söylemek istediklerinizi alabilir miyiz?

* Sizlerin vesilesi ile son olarak şoför kardeşlerimize şunları söylemek istiyorum:

Bu işi bilen ve işin içinden gelen birisi olarak seçimden seçime hatırlanan bir anlayışı ortadan kaldırıp güçlü ve şeffaf bir yapıyı oluşturacağız. 

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 03.01.2018 18:51
Anahtar Kelimeler:
Haydar Dayıoğlu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90