banner102

"Of Belediyesi'nin maddi sıkıntıları var!"

Of Halk Eğitim Yazılı Basın Muhabirleri Of Belediye Başkanı Murat Saral ile bir araya gelerek Of'un sorunları hakkında röportaj gerçekleştirdiler.

19 Mayıs 2013 Pazar 21:39

Of Gazeteciler Cemiyeti öncülüğünde ve İŞKUR-Of Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen 'Yazılı Basın Muhabirliği' kursiyerleri Of Belediye Başkanı Murat Saral ile Belediye makamında bir araya gelerek Of İlçesinin sorunları hakkında görüştüler.

- İlçemizde Doğalgaz kazı çalışması ne zaman bitecek?

- Doğalgaz başlı başına sorunlu bir iştir. Fakat aynı zamanda bu ilçemiz için de büyük bir nimettir.  İlçemizde sadece doğalgaz kazı çalışmaları olmuyor , Superonline, Türk Telekom ve Enerji hat kazı çalışmalarının yanında doğalgaz çalışması da olunca aylarca kazı çalışması gerçekleştiriliyor.

Bu kazılar vatandaşımıza sıkıntı verdiği gibi bize de veriyor, fakat bu yapılması gereken bir iş. Biz de bu çalışmaları tamamlamak için elimizden geleni yapıyoruz.

Doğalgaz çalışmasının yanında birde su projemiz var.  Bu projeye başladığımız zaman tekrar kazı çalışmaları yapacağız.

İlçemizin kalkınması ve yaşanabilir bir Of olması için elimizden geleni yapıyoruz. Bu çalışmalar esnasında halkın ve bizlerin elbette bazı sıkıntıları olacaktır. Fakat sonucunu, inşAllah hep birlikte güzel ve yaşanabilir bir Of olarak göreceğiz.

- İlçemizin en büyük sorunu nedir?

EN BÜYÜK SORUNUMUZ OTOPARK

- Of'umuzun en büyük sorunu maalesef otoparktır. Bunu çözmek için büyük bir otoparka ihtiyacımız vardır.  Bunun da çalışmasını yapıyoruz.

SİNEMA SALONU KURMAYI DÜŞÜNÜYORUZ

Eski terminalin olduğu yere iki katlı 400 ile 500 aracın park edilebileceği bir yer yapacağız. Bu alanın en üst katı ise kent meydanı olacak. Bu meydanda, havuz, çay bahçesi, camii ve hatta bu alanda sinema salonu da yapmayı düşünüyoruz.  Bunun projeyi şu anda Ankara'da yaptırıyoruz. Önümüzdeki hafta Ankara'ya gidip bunun kontrollerini yapacağız.

Bunu daha önceden yap işlet modeli ile yapmayı düşünüyorduk. Bunun için kimse müracaat etmedi. Bizde bunu belediye bünyesinde yapmaya karar verdik.

Ayrıca caddelerimizde araç park etme sıkıntısını çözmek için çalışmaları başlattık. İlk olarak Barbaros caddesini tek şerit yapıp vatandaşlarımızın yürüyüş yollarını genişleteceğiz. Aynı zaman da sakatlarımız için özel yürüme yolları yapacağız. Barbaros caddesinden sonra aynı çalışmayı Atatürk Bulvarında yapacağız. Bu çalışmalardan sonra otopark sorunumuzun çözüleceğine inanıyorum.

İKİNCİ BÜYÜK SORUNUMUZ TEMİZLİK

Elemanlarımız yetersiz olduğu için bu ayın sonunda ihaleye vererek, elemanlarıyla birlikte temizliğimizi özelleştirip Of'umuzu daha temiz hale getireceğiz.

BAŞIBOŞ KÖPEKLER İÇİN PROJE HAZIRLIYORUZ

İlçemizde neredeyse her sokakta bir köpek var. Bu köpekleri zararsız hale getirmek için çalışmalar yaptık ve yapıyoruz. Fakat dışarıdan ilçemize bilinçli şekilde köpek bırakılıyor. Bunun önüne geçemiyoruz. Bu sorunu çözmek için bir proje hazırlayıp, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına gitmeyi düşünüyorum.  Çünkü bu projenin yüksek bir maliyeti var.

 

-Trabzon'un Büyükşehir olması ilçemize ne kazandıracak?

Trabzon'un Büyükşehir Belediyesi olması, aslında Of merkezine yararından ziyade belde ve köylere faydası olacaktır.  Fakat büyükşehir olmamız hasebiyle üzerimizden baya bir yükte kalkacaktır. Ulaşımı imarı, suyu, itfaiyeyi, kanalizasyon alt yapısını, grup yollarını ve birçok hizmeti üstlenecektir. Belediyemiz için bu saydıklarım yüklü bir maliyettir.

Bunun yanında hizmet olarak park ve bahçe, asfalt, beton, aydınlatma hizmetlerini de sağlayacak.

- Belediyenin kaynak sıkıntısı var mı?

-Belediyeler ticarethane gibidir. Gelirlerini almazsan hizmeti de yapamazsın, yani nasıl bir dükkan çalıştırıyor ve bu dükkan para kazanmadıysa elemanına maaş ödeyemezsin, su ödeyemezsin, elektrik ödeyemezsin, kira da ödeyemezsin.

Belediyelerde vatandaşına hizmet edebilmesi için kendi gelirlerini toplaması lazım. Bizimde Of Belediyesi olarak her belediyenin olduğu gibi maddi sıkıntılarımız var.  Kira, ulaşım, emlak, su, bina ve reklam gelirlerimiz var. Bunları temin için çalışıyoruz ve alacakları tamamlamak üzereyiz.

- İlçemizde MOBESE ile alakalı para toplandığı söyleniyor. Toplanmışsa bu paralar nerede kullanıldı ve bu konuda  bir çalışmalarınız var mı?

Mobese konusunda halktan para toplanmadı. Bir önceki kaymakamımız Tuncay Sonel beyin girişimi ile camide bir miktar para toplanmıştı. Bu para yeterli bir miktar olmadığı için,toplanan meblağ eğitim için harcandı.

bu konuda çalışmalar yapıyoruz. İlk önce emniyetimizin yerini değiştirip Of Devlet Hastanesinin bulunduğu eski Fakülte Dekanlık binasının olduğu yere taşıyacağız. Burada aynı zamanda Mobese sistemi de olacak. Bunun için Sağlık Bakanlığı ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bu konuda baya bir mesafe kat ettik.Bunun kurulum masraflarını İçişleri Bakanı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aracılığı ile temin edeceğiz. Bu konuda halktan para toplamaya gerek kalmayacak.

-Of'un gelişimi için projeleriniz  nelerdir?

BÜTÜN SOSYAL FAALİYETLERİN BULUNDUĞU BİR MEKAN YAPACAĞIZ  

İrfanlı Mahallesi sahil alanında yapacak olduğumu proje var. Bu proje kapsamında Of'un bütün sosyal ve kültürel alnındaki eksikliklerini tamamlamayı düşünüyoruz. Bu alan üzerinde Çay bahçeleri, Kütüphane, Mescit, Kültür Merkezi, Sauna, Yöresel kahvaltı yerleri, Bay-Bayan ve çocukların ayrı ayrı yüzebilecekleri yüzme havuzları, kısaca akla gelebilecek bütün sosyal faaliyetlerin bulunduğu bir mekan yapacağız.   

COS DAĞINI TURİZME KAZANDIRACAĞIZ

Bir diğer projemizde COS dağı projesi. Bu alanı turizme kazandırmak için geniş kapsamlı proje düşünüyoruz. Bu alanda yamaç paraşütü, At biniş kursu ve kent seyir balkonu yapmayı düşünüyoruz. bunun için ilk olarak ulaşım yollarını yapacağız.

-Solaklı vadisi yarım kaldı. Bu konuda çalışmanız var mı?

Solaklı vadisi projesinde ikinci etap yapıldı. Bu projeyi sahile kadar getirme konusunda Orman ve Su İşleri Bakanlığıyla görüşmelerimiz sürüyor.

-Özellikle Oto Galerilerinin yaya kaldırımlarını işgal etme konusundaki ısrarlarını nasıl çözmeyi düşünüyorsunuz?

Bu konuda galerilerimize ceza işlemi uyguluyoruz, fakat birçoğu ceza kesilmesine rağmen yine işgaline devam ediyor.  Hatta birkaç esnafa ceza kestik.

Bu esnaflarımızı da düşünerek onlara uygun bir yer yapmayı düşünüyoruz.  Fakat bu konuda Trabzon Belediyesinin beş milyon para harcayarak galeri sitesi açtığı halde bir çok galericinin oraya gitmediğini düşünerek bu işte tedirgin oluyoruz.

Esnaflarımızı da korumak zorundayız. Birçok ilçede hatta ilde olmayan galeri sayısı kadar Of İlçemizde galeri var. Hatta birçok ilden buraya araba almaya gelen insanlar var. Bu ticaret hacmi yüksek olan esnaflarımızı da ezemeyiz.  

-Of'ta Kültür merkezi açtınız sadece düğün salonu var. Burada başka faaliyetler olacak mı?

Kültür Merkezi Belediyemize bağlı değildir. Kültür Bakanlığına bağlı bir yerdir.  Bundan dolayı biz müdahale edemiyoruz.  Kaymakamlığımız burayla ilgili çalışması var.

-Son Olarak biz basın muhabirlerine ve Of halkına ne söylemek isterseniz?

Of halkımızın temizlik konusunda daha fazla hassasiyet göstermelerini istiyorum. Ayrıca ilçe merkezimizde yapılan kazı çalışmalarından dolayı da bütün Of halkımızdan özür dileyerek bu konuda biraz daha sabırlı olup güzel sonuçları beklemelerini istirham ediyorum.

Siz değerli basın muhabir adaylarına da başarılar diliyorum.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 20.05.2013 00:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90