banner102

OFUNNABZI sordu, Kurdaş cevapladı

Milli Gazete Genel yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, OFUN NABZI Haber Muhabiri İmdat Osmanoğlu'nun güncel konular ile ilgili sorularını cevapladı.

24 Ekim 2011 Pazartesi 13:57
OFUNNABZI sordu, Kurdaş cevapladı

İlçemizde Milli Gazete TemsilciliğŸi tarafından düzenlenen “Toplumsal Algının OluşŸmasında Medyanın Rolü” adlı konferansa işŸtirak eden Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Sayın Mustafa KurdaşŸ bey, program bitiminden sonra bizleri kırmayıp, Ofun Nabzı ekibimizden Haber Muhabiri İmdat OsmanoğŸlu ile güncel konularda röportaj yaptı.

OfunNabzı: ܖncelikli olarak bizim teklifimizi kırmayıp bizimle röportaj yapmayı uygun gördüğŸünüz için sizlere teşŸekkür ediyoruz.

Mustafa KurdaşŸ: Asıl ben teşŸekkür ederim. Bizim için Of’ta olmak ve Ofunnabzına konuşŸuyor olmak bizim için daha önemli bir şŸeydir.

OfunNabzı: İlk olarak Of’a ilk kez mi geliyorsunuz? Birde Milli Gazete gecesinde Of için “en meşŸhur ilçesi”  yakışŸtırması yaptınız, bunun sebebi nedir?

Mustafa KurdaşŸ: Oflularla ilgili Oflu hoca fıkraları vardır. Bunların çok güzel mesajları vardır.  Ayrıca özellikle benim çevremde bana ağŸabeylik yapmışŸ Ali Soylu’dan dolayı, şŸahsım açısından önemi vardır. Of’a hiç gelmemişŸ olsam da Of’u Ali Soylu’dan dolayı tanıyorum ve biliyorum. Birde Of’un çok meşŸhur olan, Ofluların Trabzonluyum demeyip direkt Ofluyum demeleridir.

OfunNabzı: Milli Gazete gibi bir gazetenin genel Yayın YönetmenliğŸini yapıyorsunuz. Of ilçemizin Milli Gazeteye olan ilgisini nasıl değŸerlendiriyorsunuz?

Mustafa KurdaşŸ: Of ilçesi milli manevi değŸerleri yüksek olan bir ilçe olduğŸu için Milli Gazete ile örtüşŸen bir yanı var. Ayrıca Erbakan Hocamızın da Of İlçesine verdiğŸi değŸeri biliyorum. Bu anlamda da Of’un Milli Gazeteye sahip çıktığŸını, bugün Of’ta bulunduğŸum gün içerisinde de görmüşŸ oldum. Buda ayrıca sevindiriciydi. Elbetteki Of Milli Gazeteyi seviyor ve Milli Gazete içinde Of Ayrı bir değŸer taşŸıyor.

OfunNabzı: ܖnceki gün gazetenize HakkÜ¢ri ܇ukurca’daki hain terör saldırısı ile ilgili çarpıcı bir başŸlık attınız.  Bu başŸlığŸın atılması nasıl gerçekleşŸti?

Mustafa KurdaşŸ: Gerçekten çok üzücü bir hadise idi bu olay. Bununla ilgili bir gazetede çok imrendiğŸim bir başŸlık gördüm. Buda “24 şŸehit 74 milyon yaralı” başŸlığŸı idi. Hakikaten çok beğŸendiğŸim bir başŸlıktı. Bu gerçekten de 74 milyonun yaralandığŸı hadise idi.

Bitti diye beklediğŸimiz bu olayların yeniden 24 şŸehitle ortaya çıkması, ayrıca yakın bir zamanda GüneydoğŸu’da bazı siyasilerin siperlerde poz vermişŸ olmasına rağŸmen, hatta CumhurbaşŸkanımızın da GüneydoğŸu’da sıfır noktasında poz vermişŸ olmasına rağŸmen bu olayların yapılması Devlete meydan okumadır.   

Bu olayların bitmesi için bizde ekibimiz olarak sıradan, klasik bir başŸlık yerine etkili ve mesajı güçlü bir sayfa yapalım istedik.

Gazetelerin basımsı sonrasında bütün gazeteleri aldım ve masamın üstüne istisnasız hepsini dizdim. Bunların arasında hakikaten Milli Gazetenin atmışŸ olduğŸu başŸlık diğŸerlerinden çok farklı ve yol gösteren bir başŸlık olmuşŸtu. Bunla iftihar ettim.

Ayrıca bu gibi olaylar vaka-ı adiye haline geliyor, insanlar kanıksamaya başŸlıyor. Bu medyatik bir oyundur.  Mesela CNN El Cezire Irak’ın işŸgalini canlı yayınladı. Bu yayınları izlerken önce nefret ve buğŸz ediyorsun. Sürekli bunlar yayınlana yayınlana artık kanıksamaya başŸlıyorsun. ܖnce sinirlenerek bakıyorsun sonra uzanarak izlemeye başŸlıyorsun, şŸehitleri, Filistin’deki mücahitlerin ölümlerini medya sana kabul ettiriyor. Bu şŸekilde izleye izleye tepkimiz her geçen gün azalıyor. Bu yüzden biz faklı bir mesaj verelim dedik ve etkileyici bir başŸlık atmaya gayret ettik.

OfunNabzı: Türkiye’de büyün bir dezenformasyon (yanıltma haber) var. Sizce malum medya bu çarpıklığŸın neresinde yer alıyor?

Mustafa KurdaşŸ: DoğŸal olarak, tam da göbeğŸinde yer alıyor. Bunu zaten kendisi yapıyor. Bir takım kurguları ve sanal yargıları bu millete doğŸruymuşŸ gibi göstererek insanların kanaatlerini belli bir noktaya doğŸru kanalize ediyor. Bunu da çok bilinçli şŸekilde ustaca ve topyekÜ»n yapıyor.  İşŸin en ilginç yanı da, bir Milliyet, Hürriyet vb gazeteler ile muhafazakÜ¢r gazete diye bilinen bir gazetenin aynı düzlemde birleşŸmişŸ olması tuhaftır. Bugün kimse doğŸruları yazmak ve söylemek konusunda kimse cesaret gösterememektedir.

OfunNabzı: Milli Gazeteyi bu çarpıklıkta nasıl görüyorsunuz?

Mustafa KurdaşŸ: Benim nasıl gördüğŸümden ziyade kamuoyunun nasıl gördüğŸü daha önemlidir.

Milli Gazete ülkemizde ve dünyada oynanan büyük ve küçük oyunların perde arkasını vermeye gayret eden bir gazetedir.  

Milli Gazetenin ekseni logomuzun üstündeki “Hak Geldi Batıl Zail Oldu” dairesindedir. Bu inanışŸ ile haberciliğŸimizi sürdürmeye gayret ediyoruz. Bizim savunduğŸumuz değŸerler sadece bir alanın veya bölgenin değŸil, bütün ܜmmetin değŸerlerini savunuruz. 39 yıldır Müslümanlar İslam dünyasında ki haberleri Milli Gazeteden öğŸrenmişŸtir. Ayrıca milli Gazetenin yayın alanı sömürülen bütün haklardır. Bir Hıristiyan çocuk dahi Milli Gazetenin ilgi alanındadır.  

Milli Gazetenin en önemli özelliğŸi tarafını belli eden tek gazete oluşŸudur. Bu taraf ta “Hak Geldi Batıl Zail Oldu” tarafıdır. Bu anlamda Milli GörüşŸ çizgisinde de ciddi bir şŸekilde sapmadan yayın yapan bir gazetedir. Ayrıca diğŸer gazetelerden önemli bir farkı da siyasi fikir gazete oluşŸudur.   

OfunNabzı: Milli Gazetenin geleceğŸe dair yeni bir projeleri var mı? Varsa bunlardan biraz bahseder misiniz?

Mustafa KurdaşŸ: ܖncelikli olarak kendi iç sıkıntılarımızda düzeltmeler yapacağŸız. Daha sonra habercilik alanında, gazetenin görsel alanında yenilikler yapacağŸız.

Gazetemizin logosunu ve tasarımını değŸişŸtiriyoruz. Bununla ilgili alt yapı çalışŸmalarını kurduk. Bir ajansla anlaşŸarak gazetenin logosunu ve dizaynını değŸişŸtireceğŸiz. Biz besmelemiz haricinde her şŸeyi yeniliyoruz. 

39 yıl önceki besmelemiz ile görsel ve şŸekil yönünde yenilikler yapacağŸız. Bir başŸka yenilik olarak ta, bir evde sadece annenin veya babanın okuması ile kalmayıp evin bütün fertlerinin okuması için yenilikler yapıyoruz. Yeni yayına koyduğŸumuz “܇ocukça” sayfası bunun örneğŸidir.

Aynı zamanda bütün gazeteler ve İslamcı bilinen gazetelerde verdiğŸi ekleri Cumartesi-Pazar veriyor. Bizde bu ek ile ilgili olarak imkÜ¢nlarımız elverdiğŸinde Müslümanların bayramı olan Cuma gününde bu eki vermeyi düşŸünüyoruz.

OfunNabzı: Son olarak ofunnabzı okurlarımıza mesajınız nelerdir.

Mustafa KurdaşŸ: Tabi ki bütün gazeteler ilgi ile büyürler. Bu aynı şŸekilde ofunnabzı için de geçerlidir.  İnanıyorum ki Oflular ofunnabzına ilgisini artıracaklardır. BildiğŸim kadarı ile ofunnabzı gazetesi bir ilkesi ve kimliğŸi olan bir gazete. Bunun için sahip çıkmaları da gerekmektedir, diye düşŸünüyorum.

Yerel gazeteler diğŸer gazetelerden çok daha zor şŸartlarda yayın yapılıyor. İnsanların bireysel fedakÜ¢rlıklarıyla yürüyebiliyor. ܖyleyse Of’a bir yerel gazete kazandırmak, ister yayın politikası beğŸenilsin veya beğŸenilmesin Of için bir kazançtır.  Sadece Of’un nabzı okurlarına değŸil bütün Oflulara seslenmek gerekirse, yerel gazeteleri tümüyle gözetmek gerekir ama ofunnabzına da ayrı bir önem vermek gerekir diye düşŸünüyorum.

 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İbrahim TURAN 2011-11-01 15:13:26

Yahu hala aynı düşüncede gidiyorsunuz. Ropörtaj içeriğŸi çok güzel. Ama başlık yine olmadı. Bırakın şu kendini beğŸenmişlik tavurlarını. Tarafı belli ve net olan gazetelerden biriyiz deseniz daha şık olurdu. Yani Türkiyede sadece 51 bin okur mu tarafı belli ve net gazete okuyor. Güldürmeyin adamı.

Avatar
misafir 2012-05-04 13:51:51

İmdat OsmanoğŸlu kimkilan

banner90