banner102

PROJELERİMİZ 2023'E KADAR TAMAMLANACAKTIR!

Of'un Nabzı Medya ekibi olarak, Of'un sorunları, yapılan hizmetler ve gelecekte yapılacak projeler konusunda Of Belediye Başkanı Salih Salih Sarıalioğlu ile röportaj yaptık.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
27 Ağustos 2014 Çarşamba 09:11
PROJELERİMİZ 2023'E KADAR TAMAMLANACAKTIR!
Röportaja Of'un Nabzı Medya ekibine teşekkür ederek başlayan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, 30 Mart yerel seçimlerine değinerek, Türkiye'ye örnek olacak bir seçim süreci yaşandığını ifade etti.

Belediye Başkanlık sorumluluğun çok büyük olduğunu ifade eden Başkan Sarıalioğlu, "Ofluların bize yüklediği emanetin sorumluluğunun farkında olarak çalışmalara başladık. Bu sorumluluğun hesabını gerek dünyada gerekse ahirette vereceğimizin anlayışı ile görev süresini tamamlayacağız inşAllah." dedi.

Yerel seçimlerden sonra geçen beş aylık zaman zarfında yaptıkları çalışmaları sıralayan Sarıalioğlu, ilk icraatları olarak 68 mahalle muhtarlarını her ay rutin olarak topladığını ve kendilerinden mahalleler hakkında bilgi alıp, gerekli çalışmaları bu şekilde yaptığını söyledi.

Mahallelerin eksikliklerini yazılı liste halinde muhtarlardan aldığını söyleyen Sarıalioğlu, "Muhtarlardan yazılı metin olarak aldığımız eksiklikleri, donanımlı ekiplerimiz ile bizzat yerinde inceleyerek, önceliği olan sorunları gidermeye çalıştık ve bundan sonra da bu şekilde bütün eksiklikleri gidermeye gayret gösteriyoruz. " diye ifade etti.

İLÇEMİZİ ÜÇ BÖLGEYE AYIRDIK

Mahallelere yaptığı çalışmalardan da bahseden Sarıalioğlu, "Yaklaşık 5 aylık dönemde 10 bin ton asfalt, 4 bin metre küp betonlama  ve birçok mahallede ihtiyaca binaen istinat duvarları yapıldı. Bu çalışmaları İkizdere-İyidere havzası, Balaban havzası, Solaklı Havzası olmak üzere bölgeyi üçe ayırarak bu merkezler aracılığı ile yapıyoruz." dedi.

BU PROJE İLÇEYE 50 YIL HİZMET EDEBİLECEK

Sarıalioğlu, "Geçmiş yıllarda ancumah mevkiindeki 200 litre bölü saniye debisi olan içme suyu kaynağı projesi tamamlandı. Bu proje Büyükşehir Belediyemiz aracılığı ile İSKİ Genel müdürlüğüne teslim edildi. İnşallah önümüzdeki dönem ihalesi yapılacak halkımızın hizmetine sunulacaktır." diyerek bu projenin Of Belediyesine yıllık 1 trilyon maliyetinin önüne geçecek kazanç sağlayacak bir proje olduğunu söyledi. Ayrıca bu projenin ilçeye 50 yıl hizmet edebileceğini sözlerine ekledi.

MAHALLELERDEKİ ÇÖPLERİ HAFTADA İKİ KEZ TOPLUYORUZ

Temizlik konusunda araç ve personel sayısını artırarak, önceden haftada bir toplanan çöpleri şimdi haftada iki kez topladıklarını söyleyen Başkan Sarıalioğlu, seçim sonrası yaptıkları çalışmalardan bir diğerinin de ilçe merkezinde bulunan ve kırılmış dökülmüş olan çocuk parklarının yenileme çalışması olduğunu belirtti.  Sarıalioğlu, yaptıkları çalışmalarının biri de İrfanlı Mahallesi Lega mevkii yolunun 2 km si asfaltlanarak hizmete açılması olduğunu ifade etti.

Seçim öncesi bastırılan kitapçıklarda belirtilen projelerden biri olan ve aynı zamanda iki seçim öncesinde dahi seçim vaatleri arasında yer alan  Solaklı Vadisi projesinin de önümüzdeki dönem yapılacağını iddia eden Sarıalioğlu, bu proje hakkında şunları söyledi:

SOLAKLI VADİSİ PROJESİ ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM YAPILACAKTIR

"Karayolları ile yapılan görüşmeler neticesinde Solaklı Vadisi ve Çaykara bölünmüş yolunun devamı konusunda olumlu neticeler aldık. Önümüzdeki dönemde Of Çaykara yolu Bölünmüş yol olarak Çaykara'ya kadar gidecektir. Birde Of TOKİ konutlarının olduğu yerden Kalyon Köprüsü arasında yapılacak olan Solaklı Vadisi Projesi de önümüzdeki dönem yapılacaktır."

İrfanlı Mahallesinde arsası alınarak istimlak duvarının yapıldığı bin kişilik camii projesinin olduğunu söyleyen Sarıalioğlu, bu projenin de önümüzdeki dönem yapılacağını belirtti.

Başkan Sarıalioğlu seçim öncesi vaat edilen projelerin önümüzdeki dönem yapılacağını söyleyerek projeler hakkında şunları söyledi:

GENÇLİK MERKEZİ VE 500 KİŞİLİK YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU!

"Gençlik merkezi ve 500 kişilik yarı olimpik yüzme havuzu projesinin ihale ve sözleşmesi yapıldı. Fakat yer konusunda sıkıntı olduğundan dolayı Belediyemiz tarafından farklı bir alan arayışı içine girdik. Ancak kanunda bir değişiklik olması durumunda tekrar dolgu sahasında yapılması gündeme gelebilir.

Bir diğer projemiz olan 150 kişilik devlet hastanesi konusunda gerekli bütün yazışmalar yaptık. Bu proje de büyük bir ihtimal Ofspor stadyumunun olduğu yerde yapılabilir. Fakat Çaykur Genel Müdürlüğü ile yapılacak görüşmelerden olumlu sonuç alınabilirse, Of Çay Fabrikasının kapasitesi artırılarak Eskipazar Çay fabrikası oraya kaydırılarak Bölge hastanesi şeklinde bu projemizi gerçekleştirebiliriz.  

TOKİ ile görüşmelerimiz devam ediyor. Üç aylık süre zarfında TOKİ ile ilgili görüşmelerimiz tamamlanacak. Bu projeler kapsamında konut ve Belediye Hükümet binasının yapılması düşünülüyor. İnşAllah bu projeleri de önümüzdeki dönemde hayata geçireceğiz.

AKSA'DAN GÖREV GERİ ALINACAK!

Muhabirimizin elektrik konusunda yaşanan sıkıntıların nasıl giderileceği sorusu üzerine açıklama yapan Sarıalioğlu, " Elektrik sıkıntısı ile ilgili bütün girişimlerimizi gerek Kaymakamlık gerekse Valilik makamlarına yaptık. Yapmış olduğumuz girişimler neticesinde aldığımız bilgilere göre ,TEİAŞ tarafından özelleştirilen ve AKSA'ya verilen bu hizmet görevi, şirket tarafından yapılamadığına kanaat getirildi.  Önümüzdeki dönem dağıtım bakım ve onarım işlerini TEİAŞ kendisi yapacak, AKSA şirketi ise tahsilat işini yapacak." diyerek bu sorunun çözüleceğini söyledi.

İLÇEMİZDE OTOPARK SIKINTISI YOKTUR!

Muhabirimizin sorusu üzerine ilçede yaşanan trafik sıkıntısına da değinen Sarıalioğlu, "Trafik Master planını hazırlıyoruz. Bu proje kapsamında bazı sokaklarımız tek şerit, bazılarını ise kapatarak bu sorunu bir nebze olsun çözeceğiz. Fakat bunun için sadece bu yapılanlar yeterli olmayacağı gibi, vatandaşlarımızdan da bu konularda anlayış değişikliği istiyoruz."dedi.

Sarıalioğlu, "Ziraat bankası yanında günde 3 TL ye akşama kadar durabileceğiniz yaklaşık 200 araçlık otopark var. Aynı şekilde 650 metre uzunluğunda solaklı deresi kenarında ücretsiz otoparkımız var. Bir diğer park alanımız ise Of sahil alnında bulunan ve yaklaşık 350 araçlık ücretsiz park yeridir." diyerek trafik sıkıntısının olmadığını iddia etti.

Belirttiği otoparkların bu trafik sorununu çözeceğini söyleyen Sarıalioğlu, "Bu alanların kullanılması halinde ilçemizde otopark sorunu yaşanmayacaktır. Bunun için bütün vatandaşlarımızdan anlayış ve sabır bekliyoruz. Vatandaşımız sorunun çözülmesini sadece bizden değil birazda kendilerinin çarşı içerisine aracı ile gitmeyerek bu sorunu çözmeleri gerekiyor. "dedi.

Seçim Kitapçığında yer alan YAT Projesinin de iptal olmayacağını belirten Saralioğlu  . bununla alakalı araştırma ve takiplerin devam ettiğini söyledi.

"Teleferik projesi konusunda kitapçıkta da belirttiğimiz gibi yap-işlet modeli ile bu projeyi yapmayı düşünüyoruz." diyen Başkan Sarıalioğlu, "Bu konuda görüştüğümüz bir iki firma var. Proje Rantabl tarzında  yapılacaktır. Bun proje şekliden önümüzde Ordu ve Samsun modeli var. Bu firmalar buradaki incelemelerini devam ettiriyorlar. Eğer rantabl olduğuna kanaat getirirlerse bu projeyi hayata geçireceklerdir.  Hatta bu proje Cos ile kalmayıp, önümüzdeki yıllarda Uzungöl ve Soğanlı'ya kadar devam edecek bir projedir. "diyerek bütün bu projelerin tamamı 2023 e kadar tamamlanacağını söyledi.

Son olarak Oflu Vatandaşlara seslenen Sarıalioğlu," Of'u ve bütün vatandaşlarımızı çok seviyorum. Bizim kapımız bütün vatandaşlarımıza 24 saat açıktır.   Anlamayarak ve bilmeyerek kalbini kırdığımız vatandaşlarımızdan da özür diliyorum.

Niyetimiz hayırdır. İnşallah akıbetimizde hayır olur. Vatandaşlarımız eksik ve yanlışlarımızı bize söylesinler. Biz vatandaşlarımızın hizmetçisi ve hizmet eriyiz. İnşallah Rabbimiz bizi utandırmaz ve en güzel şekilde hizmet etmeyi devam ederiz.

Artık eskisi gibi idare edilen değil idare eden, borç alan değil borç veren bir ülke olduk. İnşallah 2015 seçimlerinde de halkımızın desteği ile 2023 hedefine doğru gideceğiz." diyerek sözlerini tamamladı.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 29.08.2014 20:30
Anahtar Kelimeler:
Salim Salih Sarıalioğlu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
oflu 2014-08-27 11:34:02

bir sorun bakalım isçilerin maaşlarını verebiliyorlarmı o uçuk projeleri hangi parayla yabacak başkan

Avatar
Kaan Kar 2014-08-27 14:16:07

projeler için 2023 hee vay bee, sanki 2023 de ak parti tarihe karşıacağını biliyorlar.

Avatar
Vedat 2014-08-27 15:12:00

Projeler havada uçuşuyor

Avatar
halim 2014-08-29 11:18:03

yat projesi ne zaman olacak.yat alamıyoruz ya.koyacak yerimiz yok...

Avatar
a.y 2014-08-29 12:04:20

solaklı vadinize sanki of solaklıdan ibaret şu ofun doğusu mezbelelik ama ekabir başkanın umurundamı,of her kaldırım taşında insana su fışkırıyor herhalde bu başkan ofda yürümüyor .helal size eyy oflular bu daha yeni siz herşeye mustehaksınız

Avatar
Ferik 2014-09-01 01:00:48

Tekeferikle gezmek istiyorum artık yeter yürüdüğüm arabalara bindiğim teleferik istiyorummm (sakın orduya git demeyin ha)

Avatar
turani @halim 2015-01-07 16:39:37

aynen ya. benim yat of kalesinin orda bekliyor yapsalarda

Avatar
fatih 2017-01-23 00:58:50

Güzel ilçemiz of ,of olalı hizmeti bu dönem kadar unuttuğu olmadı. belediyecilik malesef yapması gereken temel alt yapı üst yapı olarak sınıfta kalmıştır. Gerçekten halka hizmetkar olmak isteyenler ile merkezden gelen isim ile seçilenler arasında uçurum gibi fark oluyor. malesef ofumuz off luyor

banner90