banner102

Kuran'da ve sünnette çokça yer bulmuştur sadaka.

Zekât sadece fakir insana verilmesi lazım gelirken sadaka ise hem fakire hemde binalara yani hastahane, okul ve çeşme gibi yerlere de sarf edilebilir.

Sadakanın bildiğimiz bilmediğimiz pek çok faydası vardır. Konu hakkında bakınız Peygamberimiz ne buyurmaktadır; 

Sadaka ömrü uzatır ve bereketlendirir. Bundan dolayı imkânlar ölçüsünde az çok demeden sadaka vermeye gayret etmeliyiz. Sadakanın azı çoğu yoktur. Zenginlerimiz çok vermeli fakirlerimizde imkanları zorlayarak vermeye gayret etmelidir. Şöyleki zekât dinen zenginler verirken sadakayı ise herkes zengin fakir verebilir.

Sadaka hastalıklara şifadır. Bundan dolayı imkanlar ölçeğinde sadaka vermeye çalışmalıyız. Günümüzde coronaya tıbbi müdahalenin yanında sadaka vermeye çalışarak ta olmamak için kendimize ve ailemize yardımcı olabiliriz. 

Sadaka belalara kalkandir. Bundan dolayı gerek kendimizin gerek aile fertlerinin belalara karşı korumak için mutlaka sadaka vermeye çalışmalıyız. Belalar semadan gönderildiğinde sadaka engel olur. Bundan dolayı önemli bir sıkıntı yaşadığımız da hemen ne deriz sadaka vermiş deriz. Böyle onlarca olay anlatılır.

Sadaka verirken hem kendimiz hem aile fertlerine ve hem de ölen akrabalarımıza niyet etmeliyiz. Böylece herkes sadaka nimetinin kalkanı altına girecektir.

Sadaka kalkandir...

Giyim üzerine kullanılmak amacıyla Kireçli Dursun Dumangöz İlk ve Ortaokulda bulunan 124 toplam öğrenciye verilmek üzere hediye çekleri Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu’na teslim edildi. Müdür Kabahasanoğlu da hediye çeklerini Of’un en uzak mahallesinde bulunan Kireçli Dursun Dumangöz İlk/Ortaokulu Müdürü Ahmet Altunkal’a takdim etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğluhediye çeklerini tesliminde yaptığı konuşmada,” Albayrak Vakfına bu anlamlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum. Havaların soğuması, mevsimin kış olması nedeniyle bu hediye çekleri öğrencilerimiz için inanıyorum ki çok faydalı olacaktır. Öğrencilerimiz ihtiyaçlarına ve zevklerine uygun giysileri alıp giyebilecekler. Rabbim Albayrak vakfımızın yapmış olduğu hayrı kabul etsin. Allah hayırlı kazançlar versin.” diyerek düşüncelerini ifade etti.

Kireçli Dursun Dumangöz İlk/Ortaokulu Müdürü Ahmet Altunkal da hayırsever Albayrak Vakfının yapmış olduğu bu anlamlı bağışa teşekkür ederek hediye çeklerinin en kısa zamanda öğrencilere ulaştıracağını ifade etti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90