banner102

Azı Kar, Çoğu Zarar!

Of Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Şaban Uysal, Trabzon hurmasının hakkında yaptığı açıklamada hurmanın çok kullanımı zarar, az kullanımının ise çok faydalı olduğunu söyledi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
06 Aralık 2021 Pazartesi 11:44
Azı Kar, Çoğu Zarar!

Trabzon hurmasının A, B, B1, B2, B3 ve C vitaminleri, çinko, demir ve kalsiyum gibi çeşitli mineralleri içerdiğini ifade eden Opr. Dr. Uysal, hurmanın doğal şekerleri de barındırdığını, antioksidan maddelere sahip olduğuna işaret ederek, özellikle içeriğindeki beta karotenin görme üzerine çok olumlu etkileri olduğunu, cilt kuruluğunun önüne geçerek cilt gençleşmesi sağladığını söyedi.

Saç sağlığı, tokluk hissinden dolayı kilo verme faydası, bağırsak florasını düzenleyen sindirim siteminde düzenli sindirim sağlayan önemli bir besin olduğunu sözlerine ekleyen Uysal, çok fazla tüketilmesinin çeşitli sorunlara yol açabileceği uyarısında bulunarak, “Belki ara öğünlerde tüketmeleri gerekir. Bunun dışında çok kullanıldığı takdirde reflü şikayetleri dediğimiz mide, bağırsak sisteminde bazen tıkanıklık, şişkinlik yapabilmektedir. Bununla alakalı olarak da çok fazla tüketilmemesi gerekir." dedi.

Konu hakkında daha detaylı bilgi için Opr.Dr. Şaban uysal'ın konu hakkındaki ropördajını buraya tıklayarak okuyabilirsiniz...

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90