banner102

Dönerde mide bulandıran tehlike!

Uzmanlar özellikle ucuz fiyatlı dönerin içine hayvanlara yem olarak verilmesi gereken katkı maddeleri konulduğunu ve elde kalan pişmiş dönerin ertesi gün tekrar satışa sunulduğunu söyledi.

20 Haziran 2012 Çarşamba 13:10
Dönerde mide bulandıran tehlike!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık BakanlığŸı’nın açıkladığŸı, ürünlerinde at, eşŸek ve domuz eti bulunan markaların arasında tanınmışŸ olanların da bulunması gözleri ağŸırlıkla et ürünleri satan büfelere çevirdi.



Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel BaşŸkanı Aykut Yenice, vatandaşŸları özellikle döner konusunda uyardı. VatandaşŸın “Ucuza yemek yiyeceğŸim" derken sağŸlığŸını riske attığŸını belirten Yenice, hayvan yemi olarak kullanılması gereken et ve kemik artıklarının dönerin içine katıldığŸını kaydetti.



'TAKOZ'A GELMEYİN




Gıda, Tarım ve Hayvancılık BakanlığŸı’nın yaptığŸı denetimlerde etlerin içinden tavuk gagası, inek memesi katkıların çıktığŸını ancak bunun buzdağŸının sadece görünen yüzü olduğŸunu söyleyen Yenice, dönerdeki diğŸer tehlikenin, “takoz" diye tabir ettikleri eski dönerlerin üzerine yeniden et konularak yapılması olduğŸunu söyledi.



ܖzellikle yaz aylarında takoz dönerlerin katkılı dönerler kadar ölüm saçtığŸının altını çizen Yenice, “Bazı işŸletmeler dünden kalan dönerlerini buzdolabına kaldırıp, ertesi gün üzerine yeniden et takarak satıyor.



PişŸtikten sonra buzdolabına giren et yeniden pişŸirildiğŸinde sayısız bakteri oluşŸur. Bunu defalarca kez yaptığŸınızda, o eti yiyen insan aslında bomba yiyor" diye konuşŸtu.



Denetimsizlik cesaret verdi




LokantacılığŸın ihtisas gerektiren meslek olması gerektiğŸi halde, denetim eksikliğŸi yüzünden ehliyetsiz ellerce yapıldığŸını ifade eden Yenice, “Eskiden sadece sokak aralarında bulunan ucuz dönerciler, denetimsizlik yüzünden kentin işŸlek çarşŸılarına taşŸındı.



Etin kilosu 30, tavuğŸun kilosu 8 liraya satılırken, bu yerler et dönerini 2 liraya, tavuk dönerini 1 liraya satıyor. SağŸlıklı dönerin bu fiyatlara satılması mümkün değŸil. Demek ki bu gıdaların içinde et yerine başŸka bir şŸeyler var. " dedi.

 

Haber 7               

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90