banner102

GİMDES Başkanı: Helal olmayan gıdalar toplum sağlığını tehdit ediyor

GIDA ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırma Derneği GİMDES helal gıda konusunda vatandaşları bilgilendirdi.

Recep Arslan
Recep Arslan
18 Aralık 2016 Pazar 14:05
GİMDES Başkanı: Helal olmayan gıdalar toplum sağlığını tehdit ediyor
 GIDA ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırma Derneği (GİMDES) Genel Başkanı Dr Hüseyin Kami Büyüközer, yaptığı açıklama da reklamlarda övgü ile bahsedilen helal olmayan bazı gıdaların insan sağlığını tehdit ettini söyledi.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Helal Gıda ve Beslenme Kulübü tarafından 'Ne Yediğinin Farkında Mısın?' konulu helal gıda konferansa katılan GİMDES Genel Başkanı Dr. Hüseyin Kami Büyüközer, helal sertifikalama, dünyada ve Türkiye’de helal gıda arayışları konularında bilgiler verdi. Toplumun bir an önce helal gıda ile yaşamaya başlaması gerektiğini vurgulayan Büyüközer, şöyle dedi:

"Televizyonlarda allayıp pullayıp sağlığı tehdit eden yiyeceklerin reklamlarını yaparak, bize ait olmayan bir sistemin algısını oluşturuyorlar. Reklamlarda övgü ile bahsedilen birçok gıdalarda helal olmayan toplum sağlığını tehdit eden maddeler içeriyor. Biran evvel bu reklamlar ile yıkanan beynimizi temizleyip helal gıdalara dönmemiz ve yakınlarımızı teşvik etmemiz gerekiyor."

Helal gıda arayışlarının ilk olarak ABD’de başlatıldığına değinen Büyüközer, GİMDES’in kuruluşundan sonra Türkiye’de bilimsel olarak helal gıda arayışına girildiğini ekledi. Konferansın sonunda katılımcılara helal gıda sertifikalı kek dağıtıldı.

Milli Gazete

Son Güncelleme: 18.12.2016 14:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90