banner102

Her 5 kanserden 1’inin ölüm nedeni sigara

Radyoterapi Uzmanı Dr. Emre Tahberer, her 5 kanserden 1’inin ölüm nedeninin sigara olduğuna dikkat çekerek, hastalığın tanı ve tedavi süreçleri hakkında önemli bilgiler verdi.

Recep Arslan
Recep Arslan
04 Şubat 2017 Cumartesi 18:49
Her 5 kanserden 1’inin ölüm nedeni sigara
 Ailesel, çevresel kaynaklı pek çok nedenden kaynaklanabilen kanser, kadın, erkek, çocuk, yaşlı her yaştan ve her kesimden insanın hayatını tehdit eden bir hastalık. Tütün ve alkol kullanımı, düşük fiziksel aktivite, obezite, zararlı güneş ışınları gibi çevresel etkilerden kaçınarak kanser ihtimalinin üçte bir oranda azaltılabileceğini belirten Radyoterapi Uzmanı Dr. Emre Tahbere, kanserin kontrolsüz bölünerek hızla çoğalan hücrelerin birikmesiyle oluşan kötü huylu tümörlerin normal dokulara zarar vermesiyle ortaya çıktığını belirtti.

Milli Gazete

Son Güncelleme: 04.02.2017 18:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90