banner102

Of'a beş yıldızlı diyaliz merkezi

Of Devlet Hastanesi bodrum katında bulunan ve morgun yanında hizmet veren Diyaliz merkezi, Gürpınar Belde Hastanesine taşınarak modern bir ortamda beş yıldızlı otel konforunda hizmet vermeye başladı.

27 Eylül 2011 Salı 16:50
Of'a beş yıldızlı diyaliz merkezi

Gürpınar Belde Hastanesinin doğŸa manzaralı katına yerleşŸen hastaları ziyaret ederek geçmişŸ olsun dileklerini ileten Of Kaymakamı Tuncay Sonel, “Devlet Hastanemiz bünyesinde bulunan diyaliz merkezi, insan ve çevre sağŸlığŸına elverişŸli bir ortamda değŸildi. En tuhafı da morgun yanı başŸında bodrum katında ve nem oranının yüksek olup insanı rahatsız edici bir ortamda hastalarımızın bulunması idi. Bu nedenle Gürpınar Beldemizde ki hastanemizin bir bölümünü hafta sonu dahil başŸta BaşŸhekimimiz, HemşŸirelerimiz ve tüm sağŸlık çalışŸanlarımızın özverili çalışŸmaları sonucunda, standartlara uygun modern yeni bir diyaliz merkezi hazırlanarak yöre halkımızın hizmetine sunuldu. Bizlere bu sürede maddi ve manevi katkılarını esirgemeyen Çevre ve şžehircilik Bakanımız Sayın ErdoğŸan Bayraktar’a, Of Belediye BaşŸkanımız Murat Saral’a, Gürpınar Belediye BaşŸkanımız Mehmet ܖztürk’e ve tüm emeğŸi geçenlere yöre halkı adına şŸükranlarımı sunuyorum” dedi.

Hastaların diyalize girme durumu göz önüne alınarak hafta sonu seri bir şŸekilde taşŸınmayı gerçekleşŸtirdiklerini belirten Of Devlet Hastanesi BaşŸhekimi Dr. İdris KurtuluşŸ, daha önce 80 m2 alan üzerinde nem oranının çok yüksek olduğŸu ve zor şŸartlarda hizmet vermeye çalışŸtığŸımız diyaliz merkezimizin, artık 700 m2 alan üzerinde ve yönetmeliğŸin tüm şŸartlarının uygun bir şŸekilde beşŸ yıldızlı otel konforunda hizmet verecek olmasından dolayı duyduğŸu memnuniyeti dile getirerek, yeni diyaliz merkezinin yöre halkımıza hayırlı ve uğŸurlu olmasını diliyorum dedi.

700 m2 alan ayrılarak oluşŸturulan diyaliz merkezinde, 20 m2 hasta kabul ve dinlenme alanı, yatak başŸına 7 m2 düşŸecek şŸekilde 8 kişŸilik ve 4 kişŸilik 2 adet diyaliz salonu, Acil bakım ve tedavi odası, her bir hasta için ayrı ayrı olmak üzere giyinme ve soyunma odaları, özürlü tuvaleti, Hepatit B’li hastalar için özel lavoba ve tuvalet,  özel olarak hazırlanmışŸ Acil müdahale ve tedavi odası, 2 adet hasta asansörü, idari bölüm, hemşŸire ve doktor odası ile, şŸu veya bu sebepten dolayı evlerine gidemeyecek durumda kalacak hasta ve yakınlarına ait misafir konaklama odaları bulunmaktadır. 
 



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90