banner102

Ölümcül salgında şok gelişme

Avrupayı etkisi altına alan EHEC salgınından ölenlerin sayısı 22ye yükselirken, Aşağı Saksonya Tarım Bakanı Gert Lindemann, salgının kaynağının Almanyadaki bir organik besin çiftliğinde üretilen s

06 Haziran 2011 Pazartesi 17:36
Ölümcül salgında şok gelişme
Lindemann, Hamburg ve Hannover kentleri arasındaki Uelzan bölgesinde bulunan çiftlikte üretilen soya filizleri ve diğŸer filiz çeşŸitleri üzerinde yapılan ön testlerin sonuçlarının beşŸ eyalette görülen bakterinin sorumlusunu ortaya çıkarmışŸ olabileceğŸini belirtti.

Lindemann, “Son birkaç saat içinde dikkatleri bu çiftliğŸe çeken belirtiler giderek arttı” derken, kesin sonuçların bugün ilerleyen saatlerde geleceğŸini ifade etti. Tarım Bakanı ayrıca, “Almanya’nın EHEC bakterisinin bugüne kadar keşŸfedilmişŸ en yeni ve tehlikeli türüyle mücadele etmek konusunda zorlandığŸını” kabul etti.

Hamburg’da düzenlenen basın toplantısında, eyalet SağŸlık Bakanı Cornelia Storcks “yerel yetkililerin yetersiz kalan doktor sayısına çözüm bulmaya çalışŸtığŸını” belirtti. şžu ana kadar 12 ülkede tespit edilen ölümcül EHEC bakterisi, 2 binden fazla insanın hastalanmasına yol açtı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90