banner102

Sürmene için sonuç geldi!

Sürmene'deki salgının sonuçları açıklandı.

13 Ağustos 2011 Cumartesi 12:44
Sürmene için sonuç geldi!

Trabzon'un Sürmene ilçesinde iki bini aşŸkın kişŸinin kusma, mide bulantısı ve ishal şŸikayetleriyle hastaneye başŸvurmasına, yedek su kuyusunda oluşŸan bakterinin yol açtığŸı bildirildi.

Trabzon İl SağŸlık Müdürü Kemal Süleyman, Aa muhabirine yaptığŸı açıklamada, ilçede 9 AğŸustos Salı gününden itibaren toplam iki bin kişŸinin kusma, mide bulantısı ve ishal gibi şŸikayetlerle hastaneye başŸvurmasının sebebini tespit için çalışŸma yaptıklarını ve sonuca ulaşŸtıklarını söyledi.

İlçede çeşŸitli noktalardan alınan su numuneleri üzerinde Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi'nde yapılan incelemenin tamamlandığŸını belirten Süleyman,

"Laboratuvar sonuçlarına göre, vatandaşŸlarımızın hastalanmasına, ilçedeki yedek su kuyusunda üreyen bakterinin yol açtığŸı belirlendi. Yedek su kuyusu, ilçede su miktarında sorun yaşŸandığŸı dönemlerde devreye sokuluyor. SağŸlık sorununun ortaya çıkmasının hemen ardından yedek kuyu devre dışŸı bırakıldı" dedi.

Süleyman, salgının korktukları gibi norovirüsten kaynaklanmadığŸının belirlendiğŸini vurgulayarak, "Alınan su numunelerinde norovirüs negatif çıktı. İlçede içme suyu şŸebekesinde gerekli klorlama çalışŸmaları yapılıyordu ancak yaşŸanan durum üzerine süper klorlama işŸlemi gerçekleşŸtirildi" diye konuşŸtu.

Hastanelere müracaat eden hasta sayısının kısmen azaldığŸını ifade eden Süleyman, "Bugün sayının daha da azalacağŸını düşŸünüyoruz. 2-3 gün içerisinde bu durum tamamen ortadan kalkacaktır. Hastanede yatarak tedavi gören üç çocuğŸun sağŸlık durumları iyi, bugün taburcu olacaklarını tahmin ediyorum. YetişŸkin beşŸ hastamız ise diyabet gibi başŸka hastalıkları da bulunduğŸu için tedbir almacıyla hastanede tutuluyor" bilgisini verdi.
 
haber61
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90