banner102

Sürmene Türkiye'nin Gündeminde!

Koca ilçe yatağa düştü!

12 Ağustos 2011 Cuma 20:38
Sürmene Türkiye'nin Gündeminde!

Trabzon'un Sürmene ilçesinde son beşŸ günde meydana gelen hastalanma vakaları ulusal gazetelerde konu oldu.

İlçede, kusma, mide bulantısı ve ishal şŸikayetiyle hastaneye başŸvuran kişŸilerin sayısı bin 600'e çıktı. Salgının neden olabileceğŸi düşŸünülürken; norovirüsten şŸüphelenildiğŸi belirtildi.



Trabzon İl SağŸlık MüdürlüğŸü'nün verdiğŸi bilgilere göre, su örnekleri alındığŸı ve Ankara Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi’ne gönderildi. İl SağŸlık MüdürlüğŸü yetkilileri norovirüsten şŸüphelenildiğŸini ancak net sonuç alınmadan bir açıklama yapamayacaklarını kaydetti. Dün akşŸam sulardan yeni numuneler alındığŸı belirtilirken, sonuçların yakın zamanda SağŸlık BakanlığŸı Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi'nden kesin sonuç beklendiğŸi ifade edildi.



İl SağŸlık MüdürlüğŸü, şŸebeke suyunun klorlandığŸını ve vatandaşŸların bu suyu kullanmamaları yönünde uyarıldığŸını belirtti.



BULANTI, KUSMA VE İSHAL BELİRTİLERDEN...

Antibiyotiklerin bile etkisiz kaldığŸı hastalık olarak tanımlanan norovirüsün belirtileri arasında bulantı, kusma, ishal ve karın ağŸrısı bulanan Norovirüs hastalığŸında, bu belirtilere ayrıca çok yüksek olmayan ateşŸ, üşŸüme, titreme, başŸ ve kas ağŸrıları ile yorgunluk eşŸlik edebiliyor. HastalığŸın aniden başŸlayarak hastayı yatağŸa düşŸürmesi ve 1-2 gün içinde etkisini kaybetmesi dikkat çekiyor.



KORUNMAK İ܇İN BUNLARI YAPIN

• Eller sık sık yıkanmalı, özellikle tuvalet sonrası, bebek bezi değŸişŸtirdikten sonra, yemek hazırlamadan ve yemeden önce

• Meyve ve sebzeler iyice yıkanmalı

• Kirli yüzeyler temizlenmeli ve dezenfekte edilmeli

• Virüs bulaşŸmışŸ, çarşŸaf, giyecek, örtü gibi çamaşŸırlar yüksek ısıda su ve sabunla hemen yıkanmalı

• şžebeke sularında sorun varsa kaynatılıp soğŸutulduktan sonra kullanılmalı

• Enfeksiyonu olan kişŸiler, hastalıkları sırasında yemek hazırlamamalı
 
MedyaTrabzon

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90