banner102

Zam Haberi Yanlış!

Özel Şar Hastanesinden yapılan açıklama da son günlerde ulusal basında çıkan ve Özel Hastane ücretlerinin % 200 zamlandığına yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığı ve konunun çarpıtılarak kamuoyunun yanlış yönlendirildiği bildirildi.

20 Kasım 2013 Çarşamba 12:59
Zam Haberi Yanlış!
 Özel Şar Hastanesi Müdürü Şaban Semiz’in konu hakkında yaptığı açıklamada, Bakanlar kurulunun hastane ücretleri hakkında vermiş olduğu kararın bütün hastanelerde uygulanmadığını ifade ederek, “Bilindiği üzere 16/9/2013 tarihli ve 2013/5385 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile sözleşmeli sağlık hizmeti sunucularının  ( Özel hastane , tıp ve dal merkezleri ) Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonunca belirlenen sağlık hizmetleri bedelinin en fazla iki katına kadar ilave ücret alabileceği hükme bağlanmıştır. Bu kararda belirtilen iki katına kadar ilave ücret kısmı daha önce % 90 şeklindeydi. Artan işletme maliyetlerini ve ilgili Bakanlıkların konuya ilişkin tespitlerini değerlendiren  Bakanlar Kurulu İlave ücretin iki katına çıkarılmasını uygun görmüş ve yürürlülüğü konusunda  yetkiyi Sosyal Güvenlik Kurumuna vermiştir. Böylece dileyen Özel Hastanenin fark ücretlerini en fazla iki katına kadar çıkarmasına yönelik bir imkân tanınmıştır. Ancak bu durum bütün özel hastanelerin bu karar sonrasında fiyatlarını artıracakları anlamını taşımamaktadır.” dedi.

İlave ücretin iki katına çıkarılması konusu ulusal basında çarpıtılarak haber yapıldığını da iddia eden Şaban Semiz, “Konuyla ilgili ulusal basında çıkan haberler, sanki bütün özel hastanelerde ciddi fiyat artışları olduğu yönünde bir kamuoyu algısı oluşmuştur. Fakat Bakanlar Kurulunun ilgili kararı sonrasında hastanemiz de herhangi bir fiyat artışı yapılmamıştır. Yakın dönemde de artış yönünde bir düşüncemiz bulunmamaktadır. Sunmuş olduğumuz sağlık hizmetlerinin ücretlerine ilişkin son düzenlemeyi 2013 yılının Ocak ayı ortasında yapmıştık ve o tarihten bu güne ücretlerimizde genel itibarıyla herhangi bir değişiklik olmamıştır.” diye ifade etti.

Şaban Semiz açıklamasını, “Hastanemizden sağlık hizmeti almayı düşünen halkımızın bu tür haberlere itibar etmemelerini ve doğru bilgiye ulaşmaları için hastanemizle temasa geçmelerini rica ediyoruz.” diyerek tamamladı. 

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 20.11.2013 13:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ömer ÇOŞKUN 2013-11-23 21:30:50

şar hastanesi ikinci evimiz gibi... hastaneyi bölgemize kazandıranlara ve sağlığımız için özveri ile çalışan değerli personele sevgi ve saygılar sunarım.. oflu biçok hemşerim gibi ben de şar hasatnesini tercih etmeye devam edeceğim

banner90