banner102

Yaklaşık üç yıldır kovid 19 pandemisini yaşamaktaydık. Artık bitmesini yaşamaktayız hamdolsun. Bu pandemi sebebiyle binlerce insan bu dünyadan ayrılmış bulunmaktadır. Ülkem geneli de bir miktar insanımız bu dünyadan ayrıldı. Allah rahmet eylesin. Hemen hemen her aileden birkaç insan bu dünyadan ayrıldı bu pandemi sebebiyle.

Dünya ve genelde ülkem bu kovidle mücadele ederken en önemli görev doktorlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza düşmüştü. Öyle ki bazen bu kardeşlerimiz günlerce evlerine gitmediği olmuştu. Çocuklarından uzak kaldılar. Hanımlarından uzak kaldılar.  Yuvalarından uzak kaldılar.

Bazı sağlık çalışanlarımız bu virüsle mücadele ederken kendi güvenliklerini sağlamak için bazıları istifa etti bazı kardeşlerimizde emekli oldular. Yani sizlerin anlayacağınız önemli bir oranda sağlıkçımız görevden ayrılmış durumdadır.

Şöyle düşünmekte fayda vardır. Dünya üzerinde artık savaşlar meydan muharebesi şeklinde olmuyor. Daha çok ayak oyunlarıyla savaşlar bel altından yapılmaktadır. Bu savaş şeklinden biri de laboratuvarlarda üretilen mikrop yada virüsle yapılmaktadır. Yani vurgulamak istediğim sağlık kadroları dolu dolu olmalıdır. ALLAH MUHAFAZA BU GİBİ BİR DURUM DAHA OLMASI KARŞISINDA HAZIRLIKLI OLUNMALIDIR.

Sağ olsun Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin KOCA KPSS ile birkaç alım yapmış durumdadır. Ama yeterli görmüyorum bu alımları ben. Böyle dünya geneli herhangi bir sıkıntı durumunda sağlık kadrolarımızın yeterli ve sayıca fazla olması bu gibi bir durumun üstesinden gelinmesi için elzem olarak görmekteyim.

Alımların yeterli olmadığını söylüyorum. Çünkü istifa eden ve emekli olan sağlıkçılarımız çok fazla da ondan. Sağlık kadrolarımızın yeterli olması birazda bunu gerektirmektedir.

Burada şöyle bir durum daha var. Sağlık Bakanlığına bağlı hasta hane ve sağlık ocaklarında çalışan doktorlarımız özlüklerinin iyi olmadığından istifa edip yurt dışına gittiklerinden bahsedilmektedir. Bunun da önüne geçilmesi için hem doktorların özlüklerinin iyileştirilmesi ve alımlarının yapılması lazım gelmektedir. Tabi sağlık Bakanlığı denildiğinde sadece doktor değil hastanelerimizde her sağlıkçı kardeşimizin de hem alımları yapılması hem de özlüklerinin iyileştirilmesi lazım gelmektedir. Bu noktada hemşire acil tıp teknisyeni ve radyoloji teknikeri gibi her sahada sağlıkçı alımı yapılıp sağlık kadrolarının güçlendirilmesi lazım gelmektedir.

Ülkem geneli çok sayıda hasta hane açılmaktadır. Bu hastanelerin sağlıkçı ihtiyacının giderilmesi için yeni sağlıkçı alımı yapılmalıdır. Sağlıkçı alımı yapılacak ki ileride Allah muhafaza başımıza yeniden bu kovid gibi bir illet gelirse hazırlıklı olalım. Aksi durumda başımızın ağaracağı kesin gibidir.

Hem doktor ve hem de sağlıkçı ataması yapılması zaruri durmaktadır. Bu konuda bir gevşeklik göstermemiz ileride başımıza iş açacağı kesindir. Bundan dolayı Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin KOCA vakit geçirmeden yüklü miktarda çok yakın bir zaman diliminde alım yaparak sağlık kadrolarını kuvvetlendirmesi elzem gibi durmaktadır. Bu konu gevşeklik kabul etmez.

Allah sağlık çalışanlarımızdan razı olsun. Bu kardeşlerimiz can siper hane bizlerin sağlıkları için mücadele etmektedir. Bu gayrete karşılık olarak bu kardeşlerimize şiddeti reva görmek ne izan ne de hakkaniyetle bağdaşmamaktadır. Bundan dolayı sağlıkçı kardeşlerimize şiddete hayır. Bu kardeşlerimize şiddeti reva görenlere en ağır bir şekilde ceza uygulaması yapılıp sağlıkçı kardeşlerimize şiddetin önüne geçilmesi lazım gelmektedir. Böyle onlarca olay basına yansıması beni birazda derinden düşündürmektedir. Bu kardeşlerimiz hem insanımızın sağlığı için çalışıyor hem de şiddeti görüyorsa şiddete başvuran kardeşlerimizin psikolojilerinin yerinde olup olmadığına bakılması gerekmektedir.

İyi ki varsınız...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90