banner102

               Bugün  Memur Sene bağlı Sağlık Sen İl Başkanı İdris Başkanımla bu yazımın detaylarını konuştum. Yazım genel itibariyle sağlıkçıların istekleri doğrultusunda olacak.

               Yazıma önce sağlıkçılara darp yani saldırlar konusunda olacak.  Bu konuyla ilgili onlarca örnek vardır. Konuma daha dün gerçekleşen Ankara’da ki saldırıyla ilgili olacak.   Bu olayda iki grup birbirine girer ve saldırıda bir kişi ölür. Şaşılacak durum şu ;  İş hastaneye gelince ölen  kişinin tarafları işlerini güçlerini bırakıp doktorlara saldırır. Yahu kardeşim ölen kişiyi doktorlar mı öldürdü de sizler doktorlara sağlık çalışanlarına saldırırsınız anlamakta zorlanmaktayım. Yahu sizlerin derdi ne?!

                Doktorlar bizlerin sağlığı için gece gündüz koşarken hele bu pandemi sebebiyle gece gündüz kavramlarını unutmuş durumdalar  tatilleri yok boş vakitleri yok ve hele aile kavramı diye bir şeyleri kalmamışken nasıl olurda doktorlara saldırırsınız inanın bana anlamakta bi acayip oluyorum.  Onlar bizlerin canlarımız için koşuyor bizler ise ne yapıyoruz hiç alakası yokken onlara saldırıyoruz. Burada biraz tuhaflık var.   Bu saldıran insanlar ne içmişler inanın bana anlamakta zorlanıyorum.

                 Bu insanlara en ağır ceza verilmelidir. Bu akıl yoksunu insanlar sokaklarımızda eli kolu sallaya sallaya dolanmamalıdır. Atın içeri sokaklarımıza çıkamasınlar. Ayrıca yetmedi bunlara ceza olarak  kamu hakkı olarak hastanelerde temizlik görevi cezası verilmesi belki doktorların  ve sağlıkçıların çektiği çileyi bildiklerinde yaptıklarına pişman olurlar.

                Sağlıkçılarımızın diğer bir isteği döner sermaye ödeneği.  Bu ödenek genel itibariyle hastanelerde toplanmış olan döner sermaye parasının adil olarak sağlıkçılar arasında paylaşılması  söz konusu. Bu döner sermaye parasının sağlıkçılar hakkında artırılarak ödenmesi söz konusu yapılırsa daha iyi olacaktır. BU durumda belki biraz rahatlama olabilir.   Zaten onların hakkı ödenmez ama bu amel gerçekleşirse belki biraz onları sevindirebiliriz. Hastanelerde ki döner sermaye parası sağlıkçıların hissesi artırılarak ödenmelidir.

              Sağlıkçı kadrosu daha artırılarak alım yapılmalıdır. Bu pandemi sebebiyle hastaneler yapılması söz konusu olduğundan hastanelere sağlıkçı alımı artarak yapılması onların bir miktar görev yapımında rahatlama yapacaktır.   Sağlıkçı kadroları artırılmalıdır. Bu doktor , hemşire ve diğer hizmet alanlarında röntgen teknisyeni vb. gibi alanlarda artarak yapılması bu  alanda görev yapan sağlıkçılarımızı rahatlatacaktır.

                Sağlıkçılarımız bu korona sebebiyle çok yoruldular. Ondan olacak maaşlarında da bir miktar artırıma gidilmesi onların gönlüne su serpecektir. Eğer bu mümkün değilse ikramiye de verilerek bu sağlanmalıdır. He iki durum yani maaşta artış yada ikramiye  sağlıkçılarımızın çektiği çilede tam çözüm olmaz ama biraz olsun sevinmelerini sağlayıp görevlerini daha iyi yapmaları için teşvik edici bir durum olacaktır.

            Bu korona günlerinde sağlıkçılarımızın can siper hane olarak yaptıkları görev yıllar geçse de gelecek nesillerimize hayırla anlatılacaktır. Bu günler elbet Allah’ın izniyle geçecektir. Hatırlarımızda kalacak olan sağlıkçılarımızın hastanelerde ki yere taşlara yorgunluktan düşüp uyumaları kalacaktır. İyi ki varlar. Allah iki  cihan saadeti versin…   

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90