banner102

"Kalkan İsrail'i korurken, Türkiye'yi ateşe atacak!"

Saadet Partisi Of İlçe Başkanı M. Celal Vahapoğlu teşkilatının düzenlediği aylık divan toplantısında AKPnin Füze Kalkanına onay veren kararını sert sözlerle eleştirdi.

26 Eylül 2011 Pazartesi 18:20
"Kalkan İsrail'i korurken, Türkiye'yi ateşe atacak!"

VahapoğŸlu, füze kalkanının Türkiye’yi felakete sürükleyecek büyük bir yanlışŸ hamle olduğŸunun belirterek, olası bir İran-İsrail geriliminde Türkiye’yi ateşŸin içine sokacağŸını belirtti.

 

Durumun Türkiye açısından çok kritik olduğŸunun altını çizen VahapoğŸlu, kararın alınması aşŸamasında ve sonrasında pek çok çelişŸkiler olduğŸunu ifade ederek bu çelişŸkileri de detayları ile anlattı.

Bu NATO zirvesi için hazırlıklar haylidir devam etmekteydi. Son 18 aydır NATO Genel Sekreteri Rasmussen ortaya konan bu 11 sayfalık doküman üzerinde çalışŸma ve hazırlıklar yaptırmaktaydı. Burada gözden kaçmaması gereken husus, gerek NATO teşŸkilatının ve gerekse onun mensubu olan üyelerin aylardır hazırlık yapmakta oldukları hususudur. Kısacası, zirvedeki tutum ve taktikler adeta dikkatle hazırlanmışŸ senaryolar üstünden sergilenmişŸtir.

 

Türkiye'de nedense çok önemli ve geleceğŸi ilgilendiren, Türk halkının çoğŸunun etkileneceğŸi olaylar kamu bilgisine oldukça geç ulaşŸır ve gereğŸince de tartışŸılmaz. Bu NATO toplantısı ve bunun ana konusu olan "Füze Kalkanı" olayı da aynen böyle olmuşŸtur. Daha önce de Kıbrıs'ın kaderini tayin edecek olan Annan Planı Raporu da öyle olmuşŸtur. Türk tarafı tümünü okumadan "evet" demeye karar vermişŸtir.”

 

KALKAN MECLİS GܜNDEMİNE NEDEN GELMEDİ?
"Füze Kalkanı" konusunda halkın bilgisi hÜ¢lÜ¢ eksik ve çok sathidir. ܇oğŸu kulaktan dolma, abartılı medya haberlerinden oluşŸmaktadır.

 

Adeta, duruma "sürekli bir ikilem ve karışŸıklık hakimdir" bile denebilir. Hükümetin, zirve için gerekli çalışŸmaları yapmışŸ olduğŸuna inanılmaktadır. Lakin, bu konuda, toplum pek bilgilendirilmemişŸtir. Hatta Meclis'te bile gündeme gelmemişŸtir. Nedense bu durum görevler arasında görmeyen bir anlayışŸ duruma hakim gözükmektedir.

 

Lizbon'da yapılan konuşŸmaların bir kısmı güzel olmakla birlikte, hepsinin de istenilen etkiyi elde ettiğŸi iddia edilemez. Neyin tam olarak Türkiye lehine olduğŸu veya bu füze kalkanının Türkiye'ye yararları hiç bir resmi ağŸız tarafından açıklanmamışŸtır. Her haber adeta "sürekli ikili yoruma" açık durumdadır.

 

CEVAPLANMASI GEREKEN SORULAR
Kalkan konusunda hala pek çok sorunun cevabının verilmediğŸine dikkat çeken VahapoğŸlu, bu soruların cevaplanmadan projeye onay vermenin yangından mal kaçırma anlamına geleceğŸini iddia etti. VahapoğŸlu cevaplanması gereken bu soruları şŸöyle özetledi:

1- Gelmesi düşŸünülen füze ile onu durdurmakla görevli füze çarpışŸtığŸı zaman altta bulunan kara parçası üstündeki ülkenin topraklarına nasıl bir tehlike yağŸmuru vuracaktır? (Hele bunlar nükleer başŸlıklı olacak olursa?)

 

2- Bu çatışŸmanın olduğŸu noktalardaki ülkeler savaşŸın ilk mahkumları ve ilk kurbanı olacaklardır- olaylarla hiç bir ilgileri olmasa bile.

 

3- Olayı kimin başŸlattığŸı belli olana kadar arada ve altta kalan tamamen harap olacak ve en büyük darbeyi yiyecektir. İlaveten şŸunları da incelemek gerekir:

 

* Neden durduğŸu yerde İran, Avrupa merkezlerini füze atışŸına tutsun? Onların hemen hemen hepsi ile ticareti olan (Kapalı ve pek konuşŸulmayan) İran, neden kendi bindiğŸi dalı kessin?

 

* İran neden 400 yıldır barışŸ içinde olduğŸu Türkiye'ye saldırmaya kalksın?

 

* Füze kalkanında asıl hedef İran mıdır? Bu sorular sorulmadan hiçbir şŸey netliğŸe kavuşŸamaz. Rampalar ve özellikle radar Türkiye'ye yerleşŸtirilirse, Türkiye'nin aynen "SoğŸuk SavaşŸ" dönemindeki gibi "tehlike'nin ağŸzında" olacağŸı kesindir.

 

Acaba bu durumun ceremesi neler olabilir? Türkiye'nin egemenliğŸi ne kadar delinir? BütünlüğŸü ne hale gelir?

 

şžu andan itibaren hem ABD'nin, hem de AB'nin politikalarını dikkatle incelemek ve mevcut "iki yüzlülükleri iyi tespit etmek" zorundayız.
 
"ERDOğžAN, OBAMA'NIN DEğžİL, ERBAKAN'IN SܖZLERİNE UYMALI"
Milli GörüşŸ lideri merhum Erbakan Hoca'nın vefat etmeden önce füze kalkanı konusundaki görüşŸlerini de tekrar eden VahapoğŸlu sözlerini şŸöyle tamamladı:
 
Milli GörüşŸ lideri ve 54. Hükümet başŸbakanı muhterem Erbakan Hocamız, kalkan konusundaki sorulara net cevap vermişŸ ve "gavurun kalkanından bize hayır gelmez" diyerek ortadaki tehlikeyi o günlerden görmüşŸtü. Erbakan gibi büyük bir siyaset dehasının sözlerine kulak asmayıp, Obama, Sarkozy, Merkel gibi batılı liderlerin dümen suyuna girerek, onların görüşŸünü benimseyip, onların aldığŸı kararlara katılmak Türkiye Cumhuriyeti BaşŸbakanınına yakışŸmaz. Sayın başŸbakan burada bir karar verecekse o karar Erbakan gibi büyük bir devlet adamının tavsiyelerini referans alarak olmalıdır. ܇ünkü gavurun kalkanından hayır gelmeyeceğŸi gibi, batılı liderlerin söz ve kararlarından da Türkiye'ye hayır gelmez."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90