banner102

AKP, 4 eski bakanı Yüce Divana göndermiyor!

AKP, 4 eski bakanı Yüce Divana göndermiyor!

hamitk
hamitk
05 Ocak 2015 Pazartesi 21:31
AKP, 4 eski bakanı Yüce Divana göndermiyor!
AKP'lilerin çoğunlukta olduğu Yolsuzlukları Soruşturma Komisyonu'nda 4 Bakan'ın Yüce Divan'a gönderilmesi konusunda RED KARARI çıktı...
Meclis Yolsuzlukları Soruşturma Komisyonu 4 Bakan'la ilgili kararını verdi. Yolsuzluk ve rüşvetle suçlanan 4 Bakan AKP'li vekillerin oylarıyla Yüce Divan'a gönderilmeyecek.


9'A KARŞI 5 OYLA REDDEDİLDİ

Oylamada 9 AKP'li üye blok olarak "Hayır" oyu kullanırken, 4 CHP'li ve 1 MHP'li üye ise Evet oyu verdi.

AKP'li Milletvekillerinin oyları ile yolsuzluk ve rüşvetle suçlanan 4 Bakan'ın Yüce Divan'a gönderilmesine engel olundu.


BASKILAR SONUÇ VERDİ

4 eski bakanın Yüce Divan'a gönderilmesi talebi AKP'li üyelerin oylarıyla reddedildi. Oylamada AK Parti 9 oy ile Yüce Divan'a karşı çıkarken; muhalefet ise 5 oyla Yüce Divan'a gönderilmesi için oy kullandı.


PEKİ BUNDAN SONRA NE OLACAK?

Yüce Divan konusundaki kararını veren Soruşturma Komisyonu’nun çalışma süresi 9 Ocak’ta sona erecek. Komisyonun, çalışmalarla ilgili raporunu bu tarihe kadar Meclis Başkanlığı’na sunması gerekiyor.

Rapor bu tarihten itibaren en geç 10 gün içinde bastırılarak dağıtılacak, dağıtım tarihinden itibaren de yine en geç 10 gün içinde Genel Kurul’da ele alınacak.


GENEL KURULDA OYLAMA

Buna göre, raporun en geç 29 Ocak’a kadar Genel Kurul’da görüşülmesi gerekecek. Komisyonun, Yüce Divan’a sevk etmeme yönünde karar alması, eski bakanları Genel Kurul’da Yüce Divan oylamasından kurtaramayacak.

Muhalefetin Yüce Divan’a sevk yönünde vereceği önergeyle, Genel Kurul’da nihai Yüce Divan oylaması yapılacak. Gizli oylama sonucu eski bakanların Yüce Divan’a sevk edilebilmesi, en az 276 milletvekilinin bu yönde oy kullanması ile mümkün olacak. Bunun için en az 52 AKP milletvekilinin muhalefet ile birlikte hareket etmesi gerekiyor.

Son Güncelleme: 05.01.2015 21:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
selim tavuk 2015-01-05 22:38:43

Adalet yerini buldu Allaha şúkúr diyer partiler kískandí

Avatar
İbrahim TURAN 2015-01-06 09:01:10

Bu işe nasıl adalet diyorsunuz. Adalet, yargılanıp suçu olmadığı belirlenip beraat edenlerin kullandığı bir söz. Kırk takla atarak adalet olmaz. Adamları kim sorguladı da masum oldular. Neyse fırından ekmek çalmadılar sonuçta, alt tarafı bir kaç milyon dolar, euro TL vs. Ama eğer ekmek çalsalardı devletimiz analarından emdiği sütü burunlarından getirirdi. Basardı kırbaçı. Yazık keşke yargılansalardı. Suçsuzsalar zaten adalet yerini bulurdu. Neyse bende bir saat sipariş ettim. 699 bin TL. Parasını nakit olarak arkadaşla gönderiyorum. Sıkıntı olmaz dimi...

Avatar
AKYILDIZ 2015-01-06 09:29:22

SECCADELİ HIRSIZLAR

Avatar
kerim horoz @selim tavuk 2015-01-06 09:52:02

Selim adalet artık bir kız ismi..inadına yazdığını biliyorum ne adaletinden bahsediyorsun bu memleket insanları bir yıldır bunları konuşuyor..ses tapeleri ayakkabı kutuları falan ..işin ucu bilale erdoğana uzandığı belli.. ak parti artık bir ayakkabı kutusu partisi oldu hala kıskanıyorlar diyorsun tam bir tavuk zihniyeti

Avatar
Behram Yıldız 2015-01-06 12:29:49

Ergehemoh, balyoz ve 28 Şubat mağdurları gibi mizansenlerle iktidara geldiler. Tam onüç yıldır bu memleketi tek parti ile idare ettiler. Ekonomik tabloyu başarı olarak gösteren, gayri safi milli hasıla olarak kişi başına on bin doları aştık diyenlere inanan var mı ? herkes ailesinin gecim indeksini bilir. Bütün bunları biliyoruz..Erbakanı dahi biliyoruz.. ama bilmediğimiz ve asla bilemediğimiz bir gerçek var.. Cumhuriyet kurulalı beri bu derece yolsuzluğun, hırsızlığın aşikar delillere rağmen aklanmaya çalışldığı bir dönemi hatırlamıyoruz. Ergenekonda mahkum ettikleri Doğu Perinçekle yapılan gizli bir işbrliği ile hakimler,polisler,savcılar boy hedefi haline getirilerek hırsızları yakalayan polisler içeriye tıkılıyor. Cemaate paralel yaftasını vuranlar tam on iki sene yere göğe sıgdıramadılar onu. Bu parti bütün engelleri cemaatin sayesinde aştı. Şimdi gerçekleri kim dile getiriyorsa VAY PARALELCİ diye saldırmalarına kimi inandırıyorlar acaba. Aklımızla alaymı ediliyor. Yazıklar olsun

Avatar
Kazim Hacikerimoğlu 2015-01-06 15:36:36

bunlarla uğraşacak ne zamanım , nede merağım var. sonra kendileri aklar .Yuce yaradan herkesi göruyor !!!

Avatar
hayret 2015-01-06 16:47:29

hırsızlık resmen serbest....
murat hoca cuma vaazında ; çalışan hırsızlık edebilir
, der uydurur bişeyler altına....

Avatar
halil horoz @selim tavuk 2015-01-06 16:49:56

senin başına gelince anlarsın hırsızlık ne demekmiş.
tavukların çalınınca da aynı tepkiyi verebilecekmisin bakalım...

banner90