banner102

Akyüz: " Olayları İslam'a göre Yorumlamalıyız!"

Saadet Partisi Of İlçe Başkanlığı Mayıs Ayı İlçe Divan Toplantısını Süleyman Akyüz Hocaefendinin iştiraki ile İlçe binasında gerçekleştirdi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
28 Mayıs 2014 Çarşamba 23:48
Akyüz:

Anadolu Gençlik üyelerinin de katıldığı toplantıya çok sayıda Esnaf ve partili katıldı. Toplantının açılış konuşmasını İlçe Başkanı M.Celal Vahapoğlu yaptı. Kısa bir konuşma yapan Vahapoğlu, Dünyanın ve ülkemizin zor süreçten geçtiğini vurgulayarak, bu olumsuz gidişata karşı bütün Müslümanların duyarlı olup düzeltilmesi için gayret göstermesi gerektiğini savundu.

Vahapoğlu, "Gerek ülkemiz gerekse dünya zor bir süreçten geçiyor. Özellikle Müslümanların yaşadğı topraklar adeta kan gölüne döndürüldü. Sadece kan gölüne döndürülmeyip aynı zamanda ekonomik olarak ta sömürülen Müslümanlar, bu zulüm karşısında sessiz kalmakta maalesef diretiyorlar. Oysa 'Mazlumlar ayağa kalkmadıkça Zalimler diz çökmez' sözü bizlere çok büyük bir ders vermesi lazım. Biz Müslümanlar olarak zalimlerin zalimliğine dur demememiz, bizim sorumluluğumuz olduğu kadar onlarında iyiliği içindir." diyerek genel gündem hakkında açıklamalar yaptı. 

İlçe Başkanının konuşmasından sonra söz alan Süleyman Akyüz hocaefendi, İslamiyet ten gün geçtikçe uzaklaştığımızı ve bu gidişin hiç de içler acısı olmadığını dile getirerek konu hakkında ayet ve hadisler eşliğinde açıklamalarda bulundu.

Dünyayı cennete çevirmeye çalışmanın yanlış olduğunu da dile getiren Akyüz Hocaefendi, "Kainatın  en sevilen ve Rabbimiz tarafından övülen insanı olan Sevgili Peygamberimizin (Sallahu Alehi Vesellem) çektiği sıkıntılar karşısında bizlerin çektiklerini karşılaştırırsak devede kulak dahi olamazken, nasıl oluyor da O'nun yolunda gittiğimizi söyleyebiliyoruz? Bundan dolayıdır ki, Cenab-ı Allah Kur'an-ı Kerim'in birçok ayetinde 'Düşünmez misiniz?, Akletmez misiniz?' diyerek uyarıyor. Maalesef bizler düşünme derken herhalde maddi sıkıntıları nasıl gidereceğimizi sadece düşünüyoruz." dedi.

Sahabeleden ve geçmişte İslam davası için mücadele edenlerden örnekler vererek anlatımına devam eden Akyüz Hocaefendi, "Bizim tek örnek alacağımız insan olan Hz. Muhammed Mustafa (Sallahu Aleyhi Vesellem)'yı çok iyi tanımalı ve hayatını okuyarak O'nun gibi yaşamaya gayret etmeliyiz. ÇÜnkü Hakk yolda gitmeyen ve bunun için gayret göstermeyen, mutlaka batıl yolda gider ve bu yol için çalışır." diyerek günümüz de yaşanan bu tür sorunlara dikkat çekti.

Akyüz Hocaefendi sohbetine, günümüz olaylarından da bahsederek, yaşadığımız bütün olayları İslam'a göre yorumlamamamız gerektiğini söyledi.

Akşam ile yatsı ezanı arasında gerçekleşen program, yatsı ezanın okunmasıyla son buldu.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 28.05.2014 23:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90