banner102

“Asansör yapamadınız, teleferik mi yapacaksınız!“

CHP Of İlçe Teşkilatının düzenlediği kahvaltı programında konuşma yapan İlçe Başkanı Erdal Özçelik ve Başkan Adayı Emel Saral önemli açıklamalar yaptı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
22 Mart 2014 Cumartesi 10:41
Of İlçesi Sahil Dinlenme tesislerinde gerçekleşen kahvaltı programı öncesi kısa bir konuşma yapan CHP Of İlçe Başkanı Erdal Özçelik, haklarında çıkartılan söylemlerden rahatsız olduklarını ve bu söylemlerin kesinlikle doğrulukla alakası olmadığını iddia ederek seçim sonrası bu söylemleri ortaya atan partilileri disiplin kuruluna sevk edeceklerini söyledi.

 
Özçelik, "Partimizin, diğer partilere destek verdiği konusunda söylemler ortalıkta dolaşıyor. şuna emin olabilirsiniz ki bizim teşkilatın öyle bir düşüncesi ve eylemi kesinlikle yoktur. Esasen bu söylemler partimizin bu seçimde ne kadar güçlü olduğunu ve diğer adaylar ile aynı kulvarda yarıştığını ortaya koymuştur. Ayrıca bu tür söylemler karşısında bizim çalışma gayretimiz daha da artmış ve bizim çalışma azmimizi yükseklere çıkarmıştır. Bundan dolayı gece geç saatlere kadar adayımız ile birlikte ev ev dolaşıyoruz." dedi.


İlçe başkanının konuşmasından sonra söz alan Belediye Başkan Adayı Emel Saral, konuşmasına neden Emel Saral sorusuna cevap vererek başladı.


Saral, "Bu sorunun tek bir cevabı var. Erkeklerin olabildiğince kirlettiği siyaset alanının ancak kadınlar tarafından temizlenebilecek olması. Kadının; korumacı tavrı, anne duyarlılığı, hakkaniyet çerçevesinde adil karar verme güdüsü, titizliği gibi özellikleri siyasette bir adım öne çıkmalarını gerektirmektedir. Bu noktadan hareketle Of’a kadın eli değmeli diyoruz." diyerek şu açıklamaları yaptı:


YENİ YAPILAN CADDENİN TAŞLARI SALLANIYOR!

Kapı önündeki ayakkabıların hizada durmuyor olmasına bile tahammül edemiyorken, şehirdeki bu keşmekeşe, bu karışıklığa nasıl tahammül edebiliriz. Ya da şöyle söyleyelim;  evde köşeye bucağa savrulan eşyaları toparlayanların, şehirdeki savrukluklara, düzensizliklere dair söyleyecek sözleri yok mudur, olmasın mı? Kısaca hayatın düzenini sağlamak misyonu biçilmişse kadınlara yüzyıllardan bu yana, şehir de bu hayatın bir parçasıdır. Şehrin düzenini de ancak biz kadınlar sağlayabiliriz. Parkesi yeni döşenmiş bir sokağı düşünelim; örneğin Yalı Caddesi,  taşlar döşeneli iki yıl olmadı, gevşek yapılması nedeniyle bir taşa bastığınızda üzerinize su sıçrıyor. Bu tahammül edilesi bir durum mudur? Bir kadın için değildir. Eminim orada yürüyenler için de değildir. Bahsettiğimiz titizlik budur. Mükemmeliyetçi yapımız basit gibi görünen ancak yaşamı kolaylaştıran bu ayrıntılarda saklıdır. Yaşanabilir bir Of özlemi de tam da bu ayrıntıda karşılık buluyor.


50 METRELİK MESAFEYİ 2 KM DE GİDİYORUZ

Halka büyük proje olarak sunulan sahil projesinde 50 metrelik yolu karşıya geçip geri gelmek için bir engelli yurttaşın 5 km yol dolaşması gerekiyor. Bu kadar küçük bir hesabı bile yapamayan bir belediyecilik anlayışı mı tercih edilmeli? Yoksa yapılan hizmetlere gencinden yaşlısına ve engellisine kadar her yurttaşın kolay erişimini sağlayan bir belediyecilik anlayışı mı?


Hayırsever vatandaşların büyük miktarda paralara yaptırdıkları binaları teslim aldıktan sonra gelen elektrik faturasını bile hayırsever vatandaşa ödeten, hatta o binaları çürümeye terk eden belediyecilik anlayışı mı? Yoksa ihtiyaçları doğru tespit edip doğru planlamalar yaparak çözümler üreten belediyecilik anlayışı mı? Yaya kaldırımlarının dükkânlar tarafından işgal edilmesine yönelik aldığı kararları bile uygulayamayan bir belediyecilik mi? Yoksa halkın yararına alınmış tüm kararların arkasında durabilen bir belediyecilik mi?

Binlerce liraya taksici esnafına durak satıp, belediyenin camından bakıldığında bile görülen korsan taksileri engelleyemeyen bir belediyecilik anlayışı mı? Yoksa yaptığı her işlemin sonuçlarını hesaplayabilen ve ona göre çözümler üreten bir belediyecilik anlayışı mı?

Basın açıklamasından sonra karşılıklı sohbet şeklinde gerçekleşen kahvaltı programında çok ilginç açıklamalar oldu.


SALİM BEYİN İSTİFASI BENİM DÖNEMİMDE OLDU!

Bir gazetecinin, 'Kamuoyununda  sizin oylarınızın bir kısmı, diğer partilere kayma durumu var gibi görünüyor' hatırlatmasına cevap veren Emel Saral, "Salim bey Cumhuriyet  Halk Partisi geleneğinden gelen insandır. Hatta Salim bey, benim dönemimde CHP den istifa etti. Bunun için seçmenimize diyoruz ki; aslı varken suretine itibar edilmemelidir. " diye açıklama yaptı.


Saral, CHP'nin Of ilçesinde güç kazanması, diğer partileri rahatsız ettiğini iddia ederek, "Bize karşı yöneltilen 'başka partiye kayma' iftirası son derece çirkindir. Biz bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Ayrıca bizler bu sorunun her iki parti adayı ile, aile bağlarımızın yakın oluşundan kaynaklandığını düşünüyoruz." diye ifade etti.

BELEDİYEYE ASANSÖR YAPAMAYAN, COSA TELEFERİK Mİ YAPACAK?


Projeler konusuna da değinen Saral, "Yaklaşık 30 yıllık Belediye binasının asansörü çalışmazken, bunlar nasıl cos dağına teleferik çekecekler? Ayrıca yat limanından da bahsediyorlar. Soruyum kendilerine; bu yat limanını zenginler, içki içenler, bikini giyenler vs kullanmayacak mı? Bu sizin yaşam felsefenize uyuyor mu ki bu projeyi sunuyorsunuz? " diye sorular sorarak ortaya atılan projeleri eleştirdi.


Kahvaltı programına CHP İlçe yönetiminin yanı sora Gazetecilerden, Of Medya Derneği Başkanı Yüksel Yaşar, Dernek üyesi Şefik Üstündağ,Of'un Nabzı Gazetesi Haber Muhabiri Fahri Hacıcaferoğlu,  Zaman Gazetesi Of Temsilcisi Yücel Bayrak, ve TGRT Of Temsilcisi Osman Emiroğlu katıldı.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 22.03.2014 17:28
Anahtar Kelimeler:
Erdal ÖzçelikEmel Saral
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
oflu61 2014-03-23 11:04:00

kâğıtta bakarak yazdıklarını doğru okuyamayan belediye başkanı adayına bakar mısınız ...

Avatar
ali derdim 2014-03-22 19:02:03

yolsuzluktan zaman bulamadılar ki...size bir tavsiyem yine çıkık seçime 2 gün kala akp yi desteklemeyin ha...

Avatar
hakan can 2014-03-24 20:21:41

yapmayın ya emel hanım gülmemek elde değil biraz samimi olun lütfen

Avatar
Mesut 2014-03-24 23:54:12

Akparti yi başından beri bende izliyor ve hayret ediyorum CHP li olan biri of gibi bir yerden AKPARTİ Den aday oluyor hadi oldu ama kan uyuşmazlığı bu kadarmı olur yoksa bana mı öle geliyor

Avatar
Leyla kazan 2014-03-23 09:55:52

24 yıl sonra gördüğüm of u ancak bu kadar kötü yapılaşmayı erkek yöneticiler başarır dedim of a kadın eli değmeli iyi düşünün oflilar

Avatar
metin 2014-03-23 14:53:44

salim chp kökenlimiymiş!

Avatar
Süleyman Saral 2014-03-23 17:26:12

Bu Saadet partisi ve akp ne zaman CHP nin güçlendiğini fark ettimiler ahlaksizca CHP ye saldırıp oylarını çalmaya çalışırlar.biz başka oylara talibiz ama yalanlarla veya hırsızlıkla alınan hiç oyumuz yoktur.kendini saklayan Ali rumuzlu kişi birşey biliyorsan kendini saklamadan konuş senin yaptığını ancak iftiracılar ve yalancılar söyler.iftira atmak dogru deyil size diyeceğim adam gibi siyaset yapın.

Avatar
ofun dışı 2014-03-24 13:03:39

bu ne tutarsız bir davranıştır?chp kökenli olup akp den aday olmak düşündürücü bir olay olsa gerek.şaşkınlık yaşayarak ve hayretler içinde izliyorum salim beyi.zaten diyordum bu soğuklukta ve kibirli yapısıyla akp geleneğinden sağ tandaslı bir partiden yetişmesi mümkün değildi.

banner90