banner102

Başbakan Erdoğan'ın Of bilmecesi terletecek!

Saral'ın istifası sonrası Of Belediye başkanlığı koltuğuna kimin oturacağı tartışılırken öte yandan Oflu milletvekili Kemalettin Göktaş'ın, Saral'ın istifasına ne tepki vereceği de merak konusu oldu.

11 Mart 2011 Cuma 08:03
Başbakan Erdoğan'ın Of bilmecesi terletecek!
ANALİZ HABER
 
12 Haziran 2011 Genel Seçimleri yaklaşŸtıkça aday adayları iyiden iyiye belirmeye başŸladı. Dün bürokrasideki milletvekilliğŸi adaylığŸı nedeniyle yaşŸanan istifalar sıcaklığŸını korurken Of Belediye BaşŸkanı Oktay Saral’ın milletvekilliğŸi aday adaylığŸı nedeniyle istifa etmesi gündem oluşŸturdu.
 
Saral koltuğŸu istiyor!
Saral’ın istifası sonrası Of Belediye başŸkanlığŸı koltuğŸuna kimin oturacağŸı tartışŸılırken öte yandan Oflu milletvekili Kemalettin GöktaşŸ’ın, Saral’ın istifasına ne tepki vereceğŸi de merak konusu oldu. Zira partilerin teamülleri gereğŸi aynı ilçeye mensup iki aday listelere yerleşŸtirilmiyor. Bu durumda Saral ve GöktaşŸ isimlerinden birinin aday yapılamayabileceğŸi konuşŸuluyor. Kulislerde her iki isim arasında öteden beri milletvekilliğŸi konusunda soğŸukluk yaşŸandığŸı belirtilirken Saral’ın dost sohbetlerinde GöktaşŸ için “5 dönemdir milletvekilliğŸi yaptı, artık bu görevi devretmesi lazım” ifadelerini kullandığŸı belirtiliyor.

GöktaşŸ bırakmak istemiyor
 Kemalettin GöktaşŸ ise özellikle seçim dönemi yaklaşŸtıkça Of ziyaretlerini ve beraberinde açılışŸlarını artırmışŸ durumda. Son dönemde Of’ta yoğŸun olarak bulunmasının arkasında milletvekili adaylığŸını garantiye almaya çalışŸması sebep olarak gösteriliyor. Buna mukabil Oktay Saral’ın milletvekilliğŸi konusunda istekli olması ve belediye başŸkanlığŸı görevinden istifa ederek adeta “gemileri yaktığŸını” ilan etmesi GöktaşŸ’ın koltuğŸunu zora sokacak türden bir adım oldu.

ܖte yandan kulislerde dolaşŸan bir başŸka iddia ise GöktaşŸ’ın Trabzon dışŸından adaylık isteyebileceğŸi durumu oldu. Fakat bu ihtimal de mevcut göstergeler düşŸünüldüğŸünde pek geçerli gözükmüyor.

DüğŸümü BaşŸbakan çözecek
DüğŸümü çözecek olan en önemli faktör ise Ak Parti Genel BaşŸkanı ve BaşŸbakan Recep Tayip ErdoğŸan’ın insiyatifi olacak. BaşŸbakan ErdoğŸan’ın Of’taki adaylık sürecinde kimden yana tavır alacağŸı merak konusu oldu.
 
Ak Parti Of TeşŸkilatı içinde olası bir bölünme yaşŸanabilir mi?
ܖte yandan her iki aday adayının karşŸı karşŸıya gelmesi Ak Parti Of teşŸkilatında da olası bir bölünme senaryosunu gündeme getirebilir. Daha önce değŸişŸik konularda fikir ayrılıkları yaşŸayan bu isimlerin, ErdoğŸan tarafından verilecek karardan tatmin olmamaları teşŸkilatı seçim öncesinde kaosa sürükleyebilir. Bu durumun Ak Parti'nin Of'ta çok büyük oy kayıplarına neden olabileceğŸi ve Of'taki en büyük rakibi Saadet Partisi'nin Ak Parti'nin önüne geçmesine neden olabileceğŸi ifade ediliyor.

BeşŸ dönemdir milletvekilliğŸini sürdüren GöktaşŸ mı, yoksa siyasete milletvekili olarak devam etmek isteyen Saral mı?

BaşŸbakan’ın işŸi zor olacak gibi gözüküyor. Söz konusu Of olunca bu zorluk adeta iki katına çıkıyor.
 
 
 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
oy veren benim bize sorulsun 2011-03-11 10:43:16

beş dönemdır milletvekillığŸı görevini yürüten sayın vekilimiz göktaş yerini artık taze kanlara bırakma zamanı gelmiştır ...saygilarımla

Avatar
Ufuk Hacıahmetoğlu 2011-03-11 10:55:59

....

Avatar
zekeriya alper 2011-03-12 00:43:43

ben şimdi haber okumak istedim ama amac başkaymış kin ve nefret tohumları ekmenize gerek yok sayın editör of vekilsiz kalmamalı amac bu olmalı birde of a yapılan yatırımlarıda ara sıra yazın bişey kaybetmezsiniz bence saygılar

Avatar
Samet Türker 2011-03-12 11:37:37

Bu konu tartışılan konular arasında. Şahsen ben Göktaşın başbakan tarafından üstünün çizildiğŸini düşünüyorum. Ki Oktay Saralın dediğŸi gibi başbakan beni aday olarak görmek istiyor ifadesi doğŸruysa.

Avatar
ABDULKADİR SÖNMEZ 2011-03-12 12:32:17

kesinlikle değŸişim olmalı diye düşünüyorum , bu sıradan bir vatandaş olarak düşüncem şahsi olarak hiçbirinden bir menfaat arzulamadım,sayın başbakan ,of ilçesine baktığŸı fotoğŸrafı değŸiştirerek,aktif,enerji, ve kanı kaynayan adaylara yer vermesi,ilçemiz adına kazançlı olacaktır

Avatar
zekeriya alper 2011-03-13 11:30:09

ecet editör arkadaş ilgine teşekkür haber konusu kişilerin gecmişe dönük ilk 50 sayfanızı inceledim doğŸru haber yapıyosunda haberin içeriğŸi farklı ama başlığŸın farklı mesela göktaş müjdeyi araklıya verdi bumu dur yani saral proje sadece proje acıkladı bence of a en buyk hizmet olan doğŸalgazdan bahset sen demiryolunun oftan gecmesi için kamuoyu oluştursan üniversite ile alakalı bilinmeyenlerden bahsetsen kalyon tarafına neden bir sağŸlık ocağŸı olmadığŸını yazsan gibi bi sürü konular var bu yaptığŸın haber tarzı gecenlerde ankara buyuk şehir belediye başkanı melıh gokcek in twetır dan vatandaşa cevapen yazdığŸı yolları tuzladık inanmıyosan tatsan sözünün hürriyet gazetesinde ve cnn de melih gokcek vatandaşa inanmıyosan yolun tuzlandığŸını yalarsan anlarsın gibi bişey olmazmı calışmalrında başarılar saygılar

Avatar
nihat murtezaoğlu 2011-03-14 17:13:30

BEN DE İSTERİM DEğžİŞİM OLSUN . HELE OKTAY BEY BU İŞİN EHLİ . GÖKTAŞ TAN TAHA VERİMLİ OLACAğžINA EMİNİM

banner90