banner102

Bayraktar'dan şok 'yüce divan' çıkışı

Aklanmak için tek başına Yüce Divan'da yargılanmayı talep edeceğini duyuran Bayraktar'a uyarı: Ortak stratejinin dışına çıkıyorsun

hamitk
hamitk
05 Ocak 2015 Pazartesi 21:39
Bayraktar'dan şok 'yüce divan' çıkışı
Yolsuzluk ve rüşvet iddiaları eşliğinde başlatılan 17 Aralık operasyonunun ardından, "suçlandığı işlemlerin büyük bölümününün dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan'ın onayıyla yapıldığını, kendisiyle birlikte Erdoğan'ın da istifa etmesi gerektiğini açıklayan" eski Çevre ve Şehircilik Bakanı, AKP Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar'ın, TBMM Soruşturma Komisyonu'ndaki Yüce Divan oylamasından önce uyarıldığı bildirildi. Aklanmak için tek başına Yüce Divan'da yargılanmayı talep edeceğini duyuran Bayraktar'ı sert bir üslupla ve "ortak stratejinin dışına çıkıyorsun" diyerek uyaran ismin, yolsuzluk ve rüşvetle suçlanan diğer üç eski bakandan biri olduğu açıklandı.

Açıklamayı, Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek, CNN Türk'te Nevşin Mengü'nün sorularını yanıtlarken yaptı. Bayraktar'la sık görüştüğünü belirten Zeyrek, özetle şunları söyledi:

"Erdoğan Bayraktar'ın, aklanmak için tek başına Yüce Divan'da yargılanmak isteyeceğini sanmıyorum. Korkmuş gibi. Kendisiyle görüşmüştüm. Yolsuzlukla suçlanan bakanlardan biri Erdoğan Bayraktar'ı aramış, sert bir görüşme geçmiş aralarında. 'Ortak stratejinin dışına çıkıyorsun' diye Bayraktar'ı uyarmışlar."

Erdoğan'ı istifaya çağırmıştı

Bayraktar, 17 Aralık operasyonunun ardından Egemen Bağış, Zafer Çağlayan ve Muammer Güler ile birlikte suçlanan ve oğlu sorgulanan Bayraktar, 25 Aralık 2014'te NTV canlı yayınında hükümeti ve AKP'yi sarsan şu açıklamayı yapmıştı:

"Bana 'istifa ediniz ve beni rahatlatacak deklarasyonu yayınlayınız' şeklinde tarafıma baskı yapılmasını kabul etmiyorum. Çünkü soruşturma dosyasında var olan ve onaylanan imar planlarının büyük bir bölümü Sayın Başbakan'ın (Tayyip Erdoğan) onayıyla yapıldı. Bu minval üzere bakanlıktan ve milletvekilliğinden istifa ettiğimi açıklıyorum. Bu milleti ve vatanı rahatlatmak için Başbakan'ın da istifa etmesi gerektiğine inandığımı ifade ediyorum."

Son Güncelleme: 05.01.2015 21:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
B.Yıldız 2015-01-06 12:32:41

Tehditler işe yaradı. Bu dünyada işiniz iş. Sizlere hakkını helal ederek çalarsa çalsın hırsızlık yapıyor ama çalışıyor diyenlere ve size bu millet asla hakkını helal etmeyecektir. Öyle bir misyon tamamladınız ki bundan böyle maalesef islamı değerleri ön plana çıkaran hiç bir parti inandırıcı olamayacaktır. Günah çukurndasınız. Debelendikçe batacaksınız.

Avatar
İbrahim TURAN 2015-01-07 14:28:30

Sayın B. Yıldız bey; bu millet hükümete adeta tapmış durumda. Çalıyor da bu milletten çalıyor. Sonra azıcık koklatıyor. Ohhh hökümet bize çoğ eyi bakiyi. Adamlar bakanların işinde bile hükümeti savunuyorlar. Yahu hakim senin savcı senin gönder yargılansın. Suçsuzsa zaten beraat ederler. Ama mızrak çuvala sığmayacağı için yüce divana göndermediler. Ayrıca önümüzdeki seçimde de oyları düşmeyecektir. Biat etmişler, itaat etmişler.

Avatar
adem devran 2015-01-08 23:42:31

Akp ülkeyi sattı

Avatar
adem 2015-01-09 01:18:35

B. Yildiz. Cok bilgili bir insana benziyorsun. Buralarda harcama krndini.

banner90