banner102

CHP Of İlçe Başkanı Özçelik'ten 'faşizm' tepkisi

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Metalurji ve Malzeme Mühendisliği 4'üncü sınıf öğrencisi 24 yaşındaki Metehan Tuna Göre'nin saldırıya uğramasıyla ilgili CHP Of İlçe Başkanı Erdal Özçelik basın açıklaması yaptı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
28 Eylül 2014 Pazar 22:17
CHP Of İlçe Başkanı Özçelik'ten 'faşizm' tepkisi
Metehan Tuna Göre'yi döverek yaralayanlara ve onları koruduğunu idda ettiği emniyet birimlerine karşı tepki gösteren CHP Of İlçe Başkanı Erdal Özçelik şu şekilde açıklama yaptı :

BASINA VE KAMUOYUNA

Metehan Tuna Göre adlı KTÜ Öğrencisi tam bir haftadır yoğun bakımda yatmakta. Okulun açıldığı gün Trabzon'a inen ve yurda gitmekte olan Metehan, üç kişi olduğu tespit edilen kişilerce dövülmesi sonucu beyin kanaması geçirdi ve tam bir haftadır yoğun bakımda yaşam mücadelesi vermektedir. Gözü dönmüş Faşist çeteler ve onları koruyup kollayan güvenlik güçleri  bunu ilk kez yapmıyorlar. 1968 de katledilen ilk öğrenci olan Vedat Demircioğlu'ndan Seher Şahin'e, Ali İsmail Korkmaz'a yüzlerce gencimizi kör karanlık pusularda yitirdik. Pusu ve linç kültürü bu coğrafyada doğal karşılanır oldu neredeyse. Milliyetçilikleri,  kendisinden farklı düşüneni yok etmek olarak kodlanmış bir kör zihniyet gencecik hayatları karartıyor.

Fail olduğu iddia edilen kişinin üyesi olduğu dernek, vicdan kırıntısı barındırmayan bir açıklamayla olayı savunmakta hiç bir sakınca görmüyor. Okul idaresi bu dernek üyelerinin karıştığı suçlarda  soruşturma açmak gibi bir alışkanlığı olmadığı gibi faillerle boy boy resimleri ortalıkta dolanıyor. 

Valinin, Emniyet Müdürü'nün Hastane kapısında bekleyen aileye bir geçmiş olsunu bile çok gördüğü bir yönetim anlayışı... İşte size yukarıdan aşağıya AKP faşizmi. 'İleri Demokrasi' denen kavramın 'İleri Faşizm' olduğu artık nettir. Yıllarca yinelediğimiz gibi; bu ülkede sağ/sol çatışması yoktur, Faşist saldırılar vardır. Son olay bunu bir kez daha göstermiştir. 

Her ne kadar linç girişimleri ile anılıyorsa da bu şehir, vicdanını kaybetmemiş insanların var olduğunu biliyoruz. O vicdanları harekete geçirebilirsek Metehan'a bir nefes de biz vermiş olacağız. Bu gencecik fidanın tek ihtiyacı bu vicdanların dayanışmasıdır, tek yürek olup bu zulme dur demesidir... 

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 29.09.2014 11:37
Anahtar Kelimeler:
Erdal Özçelik
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90