banner102

"Erdoğan faiz lobisinin isteğiyle buralara gelmiştir!"

Saadet Partisinin 40 yıldır faiz canavarına vurgu yaptığını belirten Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, Başbakan Erdoğan faiz lobisine rağmen değil, lobinin isteğiyle buralara gelmiştir.

09 Haziran 2013 Pazar 22:20

Saadet Partisinin 40 yıldır faiz canavarına vurgu yaptığını belirten Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, Başbakan Erdoğan faiz lobisine rağmen değil, lobinin isteğiyle buralara gelmiştir. Milletin alın terini on yıldır faize veren anlayış, şimdi spekülasyondan bahsedemez diyerek Erdoğanı eleştirdi. Aydın, Göstericiler nasıl 5 ağacın arkasına sığınıyorsa, Başbakan da Topçu Kışlasının arkasına sığınıyor. İkisi de yanlıştır. dedi.

Başbakan Erdoğan’ın Faiz lobisi şikayetine Saadet Partisi’nden İlginç Tepki. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, Başbakan Erdoğan’ın “Faiz dünya gerçeğidir’, noktasından, bugün faiz lobisinden şikayet eder noktaya gelmesi sevindirici, ancak bir o kadar da manidardır” dedi. Saadet Partisi’nin 40 yıldır faiz canavarına vurgu yaptığını belirten Birol Aydın, “Sayın Başbakan, başından beri bizim yaptığımız uyarıları dikkate alsaydı, faiz bir dünya gerçeğidir deyip geçiştirmeseydi belki ülke bugün bu noktaya gelmezdi. Başbakan Erdoğan, faiz lobisinden şikayet ediyor ama bu noktaya da faiz lobisinin desteği ile geldiğini unutmuş görünüyor” diye konuştu.

En fazla faiz ödemesi yapan Başbakanlardan birinin Erdoğan olduğuna dikkat çeken Saadet Genel Başkan Yardımcısı Aydın, sadece bu yıl bütçeden 53 milyar faiz ödemesinin yapılmasını buna örnek gösterdi. “Vergi rekortmenleri arasında Ak Parti döneminde, ilk on kuruluşun sekizinin bankalar olması Başbakanın faizden şikayetçi olmasını dramatize hale getiriyor” diyen Aydın, Milli Görüşün 40 yıldır faiz belasının üzerinde ısrarla durduğuna vurgu yaparak, “Faiz öyle bir canavardır ki, ne kadar verirseniz verin, ne kadar beslerseniz besleyin asla doyuramazsınız” uyarısında bulundu.

Hiçbir zaman gönüller yıkmanın, gönüller kırmanın tarafında olmadığını söyleyen Başbakan Erdoğan’ın, sorunların gerçek adresini saptırmak için olsa gerek faiz lobisini gündeme taşıdığını kaydeden Birol Aydın, TÜPRAŞ’ın bile en fazla vergi ödeyen kurumlar arasında bankalardan sonra 14. sırada olmasının manidar olduğunu ifade etti. “Başbakan Erdoğan faiz lobisine rağmen değil, lobinin isteğiyle buralara gelmiştir. Milletin alın terini on yıldır faize veren anlayış, şimdi spekülasyondan bahsedemez” diyen Birol Aydın, “Başbakan laf isteyene laf üretmekten, paradan para kazanana para vermekten başka bir şey yapmamaktadır. Göstericiler nasıl 5 ağacın arkasına sığınıyorsa, Başbakan da Topçu Kışlasının arkasına sığınıyor. İkisi de yanlıştır. Taksim’e Topçu Kışlası yapmak şart mıdır? Topçu Kışlası yapıldığında içinde ne olacaktır?” diye sordu.

Ajans5

Son Güncelleme: 09.06.2013 22:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90